Harry Potter: Rozprávky Barda Beedla

BOOK


Originál: The Tales of Beedle the Bard
Autor: J. K. Rowlingová
Vydavateľstvo: IKAR, 2008
Čítané v jazyku: SK

Postavy: rôzne

Žáner?
fantasy - čarodejníci, bájka

Obálka?
Jednoduchá.

Strany?
87 strán deja + úvod, poďakovanie a obsah

Filmové spracovanie?
Nie.

Má pokračovanie?
Nie. Je to doplňujúca knižka k sérii Harry Potter.

O čo ide?
Zbierka príbehov napísaných pre malých čarodejníkov a čarodejnice. Po stáročia boli pre nich obľúbeným čítaním na dobrú noc, tak isto ako pre nečarodejnícke (muklovské) deti Popoluška alebo Šípková Ruženka. Dobro je vždy odmenené a zlo potrestané. Obsahuje mravné ponaučenia pre deti. Hrdinovia vedia čarovať, no predsa riešia svoje problémy rovnako ťažko ako nečarodejníci. Čary môžu rovnako narobiť problémy, ako ich napraviť.
Knižka obsahuje 5 príbehov doplnených o reakcie profesora Dumbledora.

Čo som čakala?
Mravoučné príbehy od autorky série Harry Potter.

Čo som dostala?
Pekne spracované príbehy z čarodejníckeho prostredia, akúsi rozšírenú edíciu o Rowlingovej čarodejníckom svete. Kniha je jednoduchá a zaujímavá. Nie je to však často sa opakujúce čítanie. Stačí 1-2  krát a potom už nejako strácate o ňu záujem.


100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 3 z 5 hviezdičiek



E_V_E   

Komentáre

  1. ahoj, dnes som našla tvoj blog, tak lúskam, aké knižky čítaš :) HP som čítala niekoľkokrát (podotýkam, mám 24 rokov :)) Len som chcela vedieť, či je aj táto knižka písaná takým spôsobom ako HP normálne knihy, alebo toto je skôr také "pre deti"? Inak, pokračuj pekne v blogu, teraz mám čas konečne na čítanie (skončila som školu, takže žiadne skúšky, žiadny zápočty), ale nejak mi chýba nejaká knižná inšpirácie, resp. nejaké dobré návrhy na knižky :) Tak budem určite sledovať tvoj blog. Sue :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem 8_) tvoj komentár ma moc potešil 8)
      Nevystupuje tu ani jeden z hlavnej trojice, sú to skôr také nezávislé rozprávkové príbehy a akurát po dočítaní príbehu máš aj názor profesora Dumbledora...Určite to nie je ako HP, lebo to nie je odohrávajúce sa niečo, ale je to dobrá knižka, taký doplnok k 7 dielu 8)
      Ja som tiež HP knižky milionkrát čítala 8D a nehanbím sa za to 8P Vyrastala som na nich.

      Odstrániť
    2. OK, ďakujem za odpoveď :) Asi si po ňu skočím do knižnice :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára