Twilight sága: Krátky druhý život Bree Tannerovej

BOOK



Originál: The Short Second Life of Bree Tanner: An Eclipse Novella
Autor: Stephenie Meyer
Vydavateľstvo: TATRAN, 2010
Čítané v jazyku: SK

Hl. postavy: Bree
Vedl. postavy: Diego, Fred, Kristie, Raoul
Hl. záporáci: Riley, Victoria, Volturiovci

Žáner?
fantasy - nadprirodzené schopnosti, bytosti - upíri, vlkolaci

Obálka?
Pekná, zaujímavá, symbolická.

Strany?
159 strán deja + venovanie a poďakovanie

Filmové spracovanie?
Nie, ale Bree mala malú rolu vo filme a knihe Zatmenie (#3)

Má pokračovanie?
Nie.

O čo ide?
Je to novela k románu Zatmenie (#3). V neodolateľnej súhre napätia, záhady a romantiky prináša Stephenie Meyerová zdrvujúci príbeh vojska novorodených upírov, ktorí sa pripravujú obkľúčiť Bellu Swanovú a Cullenovcov, a rozpráva o ich stretnutí, ktoré vyústi do nezabudnuteľného záveru. V knihe ukáže divákom temnejšiu stránku života, ktorý žijú upíri a nik o tom doposiaľ netušil. 
Bree Tannerová si ledva spomína na svoj život predtým, než získala neobyčajne ostré zmysly, nadľudské reflexy a nezadržateľnú fyzickú silu. Na život predtým, než pocítila neúprosný smäd po krvi... predtým, ako sa stala upírkou. Bree vie iba toľko, že nažívanie s ďalšími novorodenými je veľmi neisté a nemá takmer žiadne pravidlá: kry si chrbát, nepútaj na seba pozornosť, a predovšetkým – do svitania buď doma, inak zomrieš. Jedno však netuší: že čas jej nesmrteľného života sa rýchlo míňa. Bree sa nečakané spriatelí s Diegom, s novorodeným upírom rovnako zvedavým, kto je ich záhadná stvoriteľka, ktorú všetci volajú iba "Ona". Keď si uvedomia, že všetci novorodení sú iba pešiakmi v nepredstaviteľne veľkej hre, musia sa Bree a Diego rozhodnúť, na koho sú strane a komu budú veriť. Ale keď je všetko, čo o upíroch viete, založené na klamstve, ako odhalíte pravdu?

Humor?
Skôr nie.

Nuda?
Nie.

Láska?
Medzi Bree a Diegom je krásny flirt a medzi Rileyom a Victoriou je sex 8D

Akcia?
Pri lovení, pri tréningu, pri záverečnom boji.

Napätie?
Pri lovení, pri odhaľovaní tajomstva.

Smrť?
Áno.

Koniec?
Ako sa to celé skončí vieme už dávno. Je to novela k románu Zatmenie (#3), kde má novorodená upírka Bree malú úlohu v boj medzi novorodenými a Cullenovskými upírmi a vlkolakmi, ktorí chránia Bellu. Boj je iba zásterkou pre skutočný plán Victorie, ktorá chce zabiť Bellu. Na jej armáde jej nezáleží, je iba na odpútanie pozornosti.

Čo som čakala?
Postava Bree ma zaujala už v knihe Zatmenie (#3), preto som bola na jej životný príbeh veľmi zvedavá.

Čo som dostala?
Už hneď na začiatku ma príbeh strhol a hltala som každé slovo. Dej sa začína, keď je už Bree upírka, ale v priebehu deja zistíme ako k tomu došlo. Za 1 deň sa stihla spriateliť a rovno aj zamilovať do novorodeného Diega, ktorý neskočil tak ľahko na všetky Rileyho lži, ktorý bol pravou rukou Victorie. Najviac sa mi ale okrem Bree lúbil ešte Fred, ktorý ako jediný včas utiekol a prežil. Knihu som prečítala za 2 hodiny. Život novorodeného upíra z pohľadu skutočného novorodeného je naozaj fascinujúci a túto krátku novelu určite nevynechajte, ak ste fanúšikmi Twilight ságy. Sú v nej objasnené aj niektoré tajomstvá. 


100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 5 z 5 hviezdičiek



E_V_E   

Komentáre

  1. Tuhle knížku zbožňuju !! Četla jsem jí nejmíň dvakrát a opravdu se mi moc líbila ;) :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne tiež, je to niečo iné a predsa Twilight 8D

      Odstrániť

Zverejnenie komentára