Emily Windsnapová (#1): Tajomstvo Emily Windsnapovej

BOOK


Originál: The Tail of Emily Windsnap (#1)
Autor: Liz Kessler
Vydavateľstvo: SLOVART, 2006
Čítané v jazyku: SK

Hl. postavy: Emily
Vedl. postavy: Shona, Mary, Jake, Milly, Mandy, Julie
Hl. záporáci: pán Beeston, kráľ Neptún

Žáner?
fantasy - morské víly

Obálka?
Krásna, vystihujúca dej. Kvôli obálke som si knihu vzala z knižnice, je farebná, hneď ukazuje morský svet.

Strany?
193 strán deja + venovanie a poďakovanie

Filmové spracovanie?
Nie.

Má pokračovanie?
Áno.
Emily Windsnapová a príšera z hlbín (#2)
Emily Windsnapová a zámok v hmle (#3)
Emily Windsnapová a sirénino tajomstvo (#4)

O čo ide?
Emily odmalička býva v obytnom člne. Je preto dosť zvláštne, že jej mama sa snaží zubami-nechtami udržať ju čo najďalej od vody. Keď napokon súhlasí, aby chodila na hodiny plávania, Emily s úžasom zistí nečakané veci. Je morskou vílou! Postupne sa o sebe dozvedá čoraz viac a skúma nádherný podmorský svet, kde vládne Neptún a morské víly chodia do školy. Podarí sa jej vypátrať pravdu o svojom ockovi, s ktorým sa nikdy nestretla?

Humor?
Sú tam aj nejaké vtipné hlášky.

Nuda?
Nie! Kniha ma chytila od prvej strany a nedokázala som ju prestať čítať, napriek tomu, že to je vlastne kniha skôr pre deti.

Láska?
Áno - rodičovská a rodinná.

Akcia?
Naháňanie Emily po mori 8D

Napätie?
Áno - pri prvej premene, pri odhaľovaní tajomstiev, pri hľadaní otca a aj záver je veľmi napínavý, do úplného konca som si nebola istá, ako to nakoniec dopadne.

Smrť?
Nie.

Koniec?
Happy-end.

Čo som čakala?
Zaujala ma hlavne obálka a myslela som si, že to bude zrejme nejaká knižka pre deti.

Čo som dostala?
Kniha ma neuveriteľne prekvapila. Bola veľmi pútavá, malo to v sebe aj fantasy v podobe morských víl aj detektívku v podobe rôznych tajomstiev, ktoré bolo treba odhaliť. Je to knižka pre mladších čitateľov, ale ani ja (a to už mám 20 rokov!) som sa od tej knihy naozaj nevedela odtrhnúť. Určite vám ju každému doporučujem. Autorka má skvelý štýl písania.
Je tam krásne opísaný podmorský svet, aj ako sa líši od toho ľudského. Vtipne vymyslená škola pre morské víly - Škola štýlu 8D Zdalo sa mi to v niektorých ohľadoch až primitívne 8D Perfektné väzenie, dotiahnuté všetky detaily!
Postavy sú super, Emily - 12-ročnú polovičnú morskú vílu, som si okamžite obľúbila, jej podmorská kamarátka Shona má proste šmrnc! 8D Pán Beeston bol pre mňa jeden veľký chuj! A kráľ Neptún bol hnusný! Akoby som čítala o nejakom mocenskom diktátorovi - "Toto bude takto, lebo som to povedal!"
Kniha sa krásne čítala a neviem či som niekedy čítala krajšie napísanú rozprávku 8D Nie sú tam upíri ani vlkolaci ani žiadny milostný trojuholník, práveže je to taká krásna oddychovka, kde sa nemusím trápiť nad problémami zalúbených teenagerov 8D
Iba jedinú vec fakt nechápem - ako sa mohla Emily narodiť? Všetci dobre vieme, ako sa vyrábajú deti! 8D Ako môže morský muž splodiť dieťa s ľudskou ženou? Alebo ako môže porodiť dieťa morská víla? Ja to nechápem! Ako sa rodia také deti alebo žubrienky alebo čo? A ako sa to dá splodiť, keď jeden z rodičov na to nemá potrebné vybavenie??? 8D
Na tieto otázky musím nájsť odpoveď! 8D Viete, keby som sa náhodou zalúbila do nejakého morského muža 8P

100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 5 z 5 hviezdičiek



E_V_E   

Komentáre

  1. Knihu som čítala ešte kedysi dávno, keď som mala asi 11 rokov :D a tuším aj pokračovania :D už si ju moc nepamätám, ale celkom ma dorazilo, že si to čítala a ešte také vysoké hodnotenie :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa to strašne páčilo 8D Taká zlatá rozprávka to bola 8D Chcela by som aj pokračovania, ale v knižnici nikdy nie sú 8(

      Odstrániť

Zverejnenie komentára