Hex Hall (#1): Čarodejnice z Hex Hall

BOOK



Originál: Hex Hall (#1)
Autor: Rachel Hawkins
Vydavateľstvo: Knižní klub, 2011
Čítané v jazyku: CZ

Hl. postavy: Sophie
Vedl. postavy: Archer, Jenna, pani Casnoffová
Hl. záporáci: Elodie, Alice, L´Occhio di Dio

Žáner?
fantasy - nadprirodzené schopnosti, čarodejníci, bytosti - upíri, vlkolaci, víly

Obálka?
Krásna, zdrkadlová, odráža premenu hlavnej hrdinky.

Strany?
232 strán deja + poďakovanie

Filmové spracovanie?
Nie.

Má pokračovanie?
Áno - Demonglass (#2) a Spellbound (#3).

O čo ide?
Sophie Mercerová je čarodějka. Jenže její kouzla většinou skončí katastrofou a její poslední šancí je Hex Hall, elitní nápravné zařízení pro adolescenty Prodigia, tedy pro čarodějky, kouzelníky a řádku dalších bytostí. Sophie se už během prvního dne podaří dosáhnout prvních výsledků: získá tři mocné nepřítelkyně, zakouká se do přitažlivého kouzelníka a dostane novou spolubydlící, jedinou upírku na škole. Vedle (ne)obyčejných školních starostí bude Sophie muset čelit i zlovolné síle, která začala útočit na studenty Hecate Hall…

Humor?
Hlavná hrdinka je neobyčajne vtipná a zábavná 8D

Nuda?
Nie! Vždy sa niečo dialo a nikdy ma to nenudilo.

Láska?
Áno - veľké zaláskovanie hlavnej hrdinky do bad boy 8P

Akcia?
Hneď na začiatku bola Sophie skoro rožratá vlkolakom 8D a na konci sa tiež nevyhla obrane svojho života.

Napätie?
Keď boli napádané študentky.

Smrť?
Áno.

Koniec?
Smutná smrť aj škaredé zistenie, tiež zakázaná láska, ale navodenie na 2. diel trilógie 8)

Čo som čakala?
Od tejto knihy som mala ohromné očakávania, pretože tematika čarodejníctva je mi najbližšia, ešte keď som čítala, aké všelijaké bytosti sú na škole ako víly, upíri, vlkolaci, duchovia, tak to je kniha plná mojich najobľúbenejších postáv 8)

Čo som dostala?
Hneď na začiatku som si obľúbila hlavnú postavu - Sophie, ktorej sarkazmus, irónia a vtipy ma na každej strane rozosmiali 8D Dokonca, keď sa zamilovala do Archera, všetko som prežívala s ňou 8D Možno som sa aj nevedomky usmievala a červenala, ktovie 8D a do Archera som sa úplne zamilovala 8P
Vedľajšie postavy takisto neunikli mojim sympatiám. Upírka - Jenna, ako najlepšia kamoška, mala naozaj dobré srdce 8) Zlá mrcha Elodie bola prvotriedna namyslená princeznička bažiaca po moci 8D Proste skvelé postavy.
Škola Hecate Hall apelovala na základný problém ľudskej spoločnosti - rasizmus. Aj keď tu sa nenávideli víly a vlkolaci, upíri a bosorky, fantasy bytosti a ľudia... Ale hlavnú myšlienku podľa mňa každý pochopil.
Každý je, aký je a netreba sa nenávidieť už len z princípu!
Knihe nechýbala tajomnosť, dej, postavy, rôzne situácie, vtipné hlášky, skrátka má všetko, čo má správna kniha mať. Už sa teším na 2. a 3. časť 8)
Jediný problém pre mňa je, že kniha je veľmi tenká! Kludne by sa mohla podobať hrúbke Twilightu a nikdy by ste sa nenudili 8) 


100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 4.5 z 5 hviezdičiek


E_V_E   

Komentáre

  1. Jéé! Na tuhle knihu už nějakou dobu slýchávám jen chválu, ale tvoje recenze mě teprve pořádně navnadila. Budu si ji muset sehnat...^^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jednoznačne odporúčam 8) som rada, že moje recenzie ovplyvňujú pri kúpe 8D doteraz som si myslela, že len ja sa nechám blogerkami namotať na všetky možné super knihy 8D

      Odstrániť
  2. Milujem túto sériu. Je jednoducho úžasná. Už som prečítala aj posledný diel a páčil sa mi rovnako ako prvý. Niektoré knihy sú proste úžasné. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tuhle knihu prostě miluju! "Ošklivý pejsek!" :D To mě vždycky rozseká. :D Těším se, až se pustím na 2. díl. :) Nevíš náhodou, kolik má tato série dílů? Zpozorovala jsem zatím 3.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 8D áno ta pasáž bola skvelá! 8D hneď som sa smiala 8D
      pokiaľ viem je to trilógia 8)

      Odstrániť
  4. Mě se naopak hl. hrdinka moc nelíbila, ani nevím proč...četla jsem to před hodně dlouhou dobou, ale přes nesympatie Sophie se mi knížka moc líbila! ;)) Jen mi přišlo jako velké klišé - tři zlý "vůdkyně" na škole.. :D Ale Archera jsem měla moc ráda už od začátku a to, že jsem zjistila, že je zlej, tak se mi líbil ještě víc :D :P... moc pěkná recenze!! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jojo, obálka, která u mě vítězí už pěkně dlouho. (Myslím si, že originální vypadá tak, jako u nás, akorát Hardcover http://www.goodreads.com/book/show/5287473-hex-hall)
    Poslední dobou mě získávají častěji podobné knížky. Takové pro puberťačky Tím nechci říct, že jsou špatné, ale jsou pro mě oddychovější.
    Ale nemůžu souhlasit, příběh mi přišel utahaný, spíš rozjezd pro pokračování. Akce, na kterou jsem čekala, jsem se nedočkala, ve většině míst nuda :/

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára