On my wishlist #10



Sobotné meme z Book Chick City. Cieľom je uverejnit knihy, ktoré by sme si chceli prečítať alebo mať na poličke doma. Či už to budú knihy staršie, novinky alebo tie, ktoré ešte len vyjdú.

Tohto meme sa zúčastňujem desiaty krát.

Pre dnešné meme som vybrala mnou strašne chcenú knihu: Nočný tieň.





Názov: Nočný tieň
Autor: Andrea Cremer

Anotácia: Magický svet, ktorý vo svojom románe vytvorila americká autorka Andrea Cremerová, je krásny, ale aj nebezpečný. Má nemenné, prísne zákony a život sa odnepamäti riadi podľa nich. Dobro a zlo však zvádzajú nikdy sa nekončiaci boj. Ale čo ak sa svet Strážcov, bájnych bytostí, napoly ľudí, napoly vlkov, prepletie s osudmi obyčajných ľudí?
Keď sedemnásťročná stredoškoláčka Calla nájde v horách ťažko zraneného chlapca, ešte netuší, ako dramaticky sa zmení jej doterajší život, odohrávajúci sa vo dvoch podobách – zvieracej a ľudskej. Mladého dobrodruha Shaya zachráni pred istou smrťou a poruší tak zákony vlastného spoločenstva. Shay je nielen výzvou pre jej srdce zadané nádejnému budúcemu vodcovi spriatelenej svorky vlkolakov, ale aj veľkou záhadou. Ako jediný človek sa z neznámych dôvodov teší privilegovanému postaveniu a ochrane oboch svoriek, čo sa majú v krátkom čase spojiť sobášom Cally a Rena. Iba najbližšia priateľka Bryn a brat Ansel aj vďaka vzájomne sa rozvíjajúcemu ľúbostnému vzťahu šípia, čo sa odohráva v Callinom vnútri a prečo sa jej postoj k prísnym zásadám Ochrancov a Strážcov začína meniť. Callina napínavá výprava do zakázanej jaskyne, kde sa skrýva jeden z kľúčov poznania jej vlastnej minulosti, a krvavý rituál ako súčasť nadchádzajúceho sobášneho obradu prinášajú rozuzlenie, čo odstráni všetky pochybnosti. Calla si musí vybrať...

Prečo táto kniha?
Knihu vyslovene o vlkolakoch som ešte nečítala (ak nerátame Twilight). A čítala som z tejto knihy ukážku a veľmi ma zaujala! Myslím, že to je skvelý príbeh a rada by som dočítala ako sa to ďalej vyvinie 8)


E_V_E   

Komentáre

  1. Mne sa kniha celkom páčila :) ale ak chceš čítaťo vlkolakoch rozhodne ti odporúčam Mercy Thompson alebo spin-off Alfa a Omega :) to sú pre mna naj vlkolačie knihy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mercy Thompson som si tiež chcela prečítať 8) Znie to zaujímavo 8)

      Odstrániť
    2. ja som čítala prvú štvanicu čo je spin off, ale vôbec by som nepovedala len niekedy sa tam spomínalo meno mercy ale to bolo tak všetko :)

      Odstrániť
    3. mne sa páčia ešte aj recenzie na Vlci z Mercy falls...aj to by som si rada prečítala 8)

      Odstrániť
    4. aj to :) len k tomu sa dostanem asi tak za rok :D

      Odstrániť
  2. Nemviem si pomôcť, ale tú knihu po jednej stránke zbožnujem a po druhej nenávidím. Nieje to samotnou časťou, ale tým, ako to pokračovalo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no čítala som že tie pokračovania sú horšie ale v celku si aj tak chcem knižku prečítať 8)

      Odstrániť
  3. táto kniha sa mi celkom páčila nebyť jedného elementu tak je u mňa aj skvelá :D ale pokračovanie už tak šťastne u mňa nedopadlo :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. no ja som čítala ukážku, ktorá sa mi naozaj zapáčila 8) tak snáď sa k tomu niekedy dostanem 8)

      Odstrániť
  4. Musím souhlasit se Sue, Mercy je skvělá série, dokonce jednou z mých nejoblíbenějších. :) Ale Smečka také není špatná, jen si to u dalších dílů chce obrnit nervy. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak teraz som navnadená už na úplne všetky série 8D

      Odstrániť
  5. Tento díl je úžasný, určitě si to přečti. Stojí to za to. :) Pokud jsi na určitý typ postav (nebudu prozrazovat), možná tě ta knížka vytočí, ale jinak je perfektní. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. alee prezraď!!! 8D sakra tak to už si túto knihu naozaj musím zadovážiť, lebo zomriem od nedočkavosti 8D

      Odstrániť
  6. Kniha sa mi páčila, ale čítala som ju už dávnejšie, takže si pamätám len hlavnú dejovú líniu. Asi by som si už mala zohnať Krvavú ružu, nech viem ako sa to skončí. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No asi by si mala 8D ja strašne nemám rada nedočítané série! 8P a preto sa niekedy rozčulujem, keď napíše autorka aj tetralógiu! no kto si to má všetko kupovať? peniažky nepadajú z neba 8D

      Odstrániť
  7. skvela seria, mam ju celu doma :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára