Hex Hall (#2): Démon z Hex Hall

BOOK


Originál: Demonglass (#2)
Autor: Rachel Hawkins
Vydavateľstvo: Knižní klub, 2012
Čítané v jazyku: CZ

Hl. postavy: Sophie
Vedl. postavy: Archer, Cal, Jenna, otec a matka Sophie, Nick, Daisy, Elodie
Hl. záporáci: L´Occhio di Dio, sestry Casnoffové

Žáner?
fantasy - nadprirodzené schopnosti, čarodejníci, bytosti - upíri, vlkolaci, víly, démoni

Obálka?
Krásna, zrkadlová.

Strany?
238 strán deja + venovanie

Filmové spracovanie?
Nie.

Má pokračovanie?
Áno - posledná časť trilógie s názvom Spellbound - Bitva o Hex Hall (CZ).

O čo ide?
Sophie Mercerová si myslela, že je čarodějka. Proto byla ostatně poslána do Hex Hall, nápravného zařízení pro delikventy Prodigia, tedy čarodějky, kouzelníky, víly a podobné bytosti. To si ale myslela ale ještě předtím, než zjistila, kdože je vlastně její otec, a že Archer Cross patří k L´Occhio di Dio, které se snaží Prodigia vyhladit z povrchu zemského – a namísto dalšího polibku mu tak musela vrazit jednu pěstí. Že je čarodějnice si myslela do chvíle, než se ukázalo, že je démon. Velká moc však sebou přináší i velká riziko, a než vystavovat nebezpečí své blízké, bude možná lepší se jí zbavit... Co ale dělat, když se ukáže, že i její nové kamarádky jsou démoni a svou sílu rozhodně neplánují použít k žádným bohulibým účelům? Do toho se o Sophii začne zajímat L´Occhio di Dio, a koho jiného za Sophií poslat než Archera. Ještě štěstí, že k němu Sophie už nic necítí. Nebo ano?

Humor?
V tejto knihe je humor (vtipné hlášky, sarkastické poznámky) na dennom poriadku 8D Sophie ani nemôže existovať bez sarkazmu a humoru a Archer ju skvele dopĺňa. Tí dvaja sa určite našli a o vtipné momenty teda nie je núdza 8D

Nuda?
V žiadnom prípade! Knihu som prečítala za 2 noci a nebola časť, kde by som sa nudila. Sophie a Archer majú perfektný humor, ktorý dokáže aj z napadnutia zombiekmi urobiť super udalosť 8D

Láska?
Sophie a Archer k sebe proste patria. O tom sa ani nedá inak uvažovať! Len ma mrzí, že sem autorka vsunula taký náznak milostného trojuholníka - Archer - Sophie - Cal. Nebolo na tom nič extra, lebo Sophie ho nechcela, ale na konci to bolo trošku divné.

Akcia?
Jednak problém s démonmi a s L´Occhio di Dio spôsobil v knihe veľa akcie 8) Takisto prúsery, do ktorých sa Sophie dostala nemali konca.

Napätie?
Hneď na začiatku, na konci, proste všade 8) Zistíte, že napäto očakávate ďalšiu stranu!

Smrť?
Áno.

Koniec?
Autorka to sekla presne v strede diania! Vieme len toľko, že jediný človek z celej knihy, ktorý je 100pro nažive je Sophie. O ostatných proste neviete nič a pri zatváraní knihy som si normálne povedala: "Dopekla, čo budem teraz robiť?".

Čo som čakala?
1. diel Hex Hall sa mi nesmierne páčil a obálka k 2. dielu je ešte krajšia ako tá 1., proste som vedela, že to bude super kniha 8)

Čo som dostala?
Kniha sa mi nesmierne páčila! Hex Hall 2 je neuveriteľná knižka, dokonca u mňa predbehla aj svoj 1. diel!
Sophie srší humorom a sarkastickými poznámkami, pri ktorých jej mile rád vypomáha úžasný Archer! Sophie aj Archer sú naozaj skvelé a prepracované postavy a to, čo je medzi nimi sa dá nazvať - riadne vášnivý a búrlivý vzťah 8D Proste neriešia blbosti, že kto je kde s kým a tak, Sophie si je vedomá, že Archerova skupina ju chce zabiť a aj keď ho zbožňuje, vie že ju chce proste zabiť. Samozrejme, že to tak nedopadne, lebo to je jasné, že? 8D Ale určite vám odporúčam prečítať si ako to medzi nimi dopadne.
Potešilo ma, že autorka dala väčší priestor Calovi. Cal mi bol veľmi sympatický, pravý gentleman, ale som rada, že tento milostný trojuholník autorka veľmi nezväčšila. Bola to len taká milá vsuvka.
Upírka Jenna sa taktiež vydarila a zachovala sa aj jej povaha, čo som tiež veľmi ocenila.
Otec Sophie mi bol aj nebol sympatický. Niekedy sa správal ako dobrý otec, inokedy ako väzenský basista a fakt som nechápala, ako si dovoľuje kecať do života Sophie, keď v ňom 17 rokov nebol.
Stretávame sa tu aj s ďalšími dvoma démonmi - Daisy a Nick, ktorí sa tiež vydarili 8D Nick mi trochu pripomínal Archera. Tiež mu nechýbali humorné hlášky.
Nesmiem zabudnúť ani na nebohú Elodie, ktorá sa mi viac lúbila mŕtva ako živá 8D
Škola Hex Hall bola v 1. dieli naozaj dobrá, ale tu sa veľmi nevyskytuje, dej je posunutý do Londýna. Myslím, že to je skvelý obrat a dokonca prázdniny, túto zmenu prostredia som naozaj uvítala, dodá to také oživenie celého príbehu. Navyše je Sophie v obrovskom a nádhernom dome, kde by mohla žiť aj princezná! Autorka skvele opísala aj obyčajné detaily domu!
Samotný príbeh, tajomstvá, dej, celý priebeh bol proste skvelý! Autorka vedela do príbehu vložiť aj niečo nové, ďalšie zvraty a tajomstvá, ale aj vylepšiť veci z 1. dielu.
Táto kniha sa naozaj vydarila a dala by som jej aj 10 hviezdičiek, lebo naozaj nebolo nič, čo by sa mi nelúbilo!!! Perfektná kniha a netrpezlivo očakávam 3. diel 8)


100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 5 z 5 hviezdičiek



E_V_E   

Komentáre

  1. milujem túto sériu a pevne dúfam, že autorka vydá aj spin-off sériu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak aj tam bude hrdina tak skvele sarkastický, tak nech vydá! 8D

      Odstrániť
    2. a vieš čo by bolo najlepšie? keby to bolo z pohľadu Archera :D

      Odstrániť
    3. žiaľ, nie, bude to rozprávať Sophina sesternica :/ ale aj tak sa na to teším :D

      Odstrániť
    4. to by bolo skvelé 8D a to bude akože tiež démonická sesternica? 8D

      Odstrániť
  2. túto sériu som si veľmi obľúbila a tiež sa mi tento diel páčil ešte viac ako prvý =D to s tou Elodie súhlasím :D scény s Archerom som si vždy užila a na začiatku knihy som si kládla otázku: kedy sa už ten chalan objaví? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. presne tak isto! som len čakala že kedy príde 8D

      Odstrániť
  3. Tak tuto knihu si někdy určitě přečtu!
    Jinak k tvému komentáři na mám blogu, zase tolik v té knize sexu není :-) , takže toho se "bát" nemusíš :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vystihla si krásne aj moje pocity. Jednoducho 5* kniha. :D (ja viem, stále sa opakujem :D)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára