Na čekačce - október


Toto mesačné meme má na svedomí Fierush.
Cieľom je zostaviť zoznam kníh, ktoré máte k dispozícii na prečítanie, ale ešte ste sa k nim nedostali a chcete si ich v danom mesiaci prečítať.
A tiež očíslovať knihy podľa toho, v akom poradí si ich plánujete prečítať.


Toto meme sa mi okamžite zapáčilo, pretože mám doma fúru kníh, na ktoré teraz nemám čas a preto by mi bodol zoznam, podľa ktorého by som sa aspoň trochu riadila. Nápad je naozaj skvelý, takže poďme na 1. príspevok 8)


V mesiaci október si chcem prečítať:


1. Charlieho malé tajomstvá: Stephen Chbosky
- knihu mám z knižnice, takže ju musím už pomaly aj vrátiť 8D preto ju začnem čítať ešte dnes, od knihy neočakávam veľa, nie je to veľmi môj žáner, ale bude z toho film, ktorý ma kvôli hereckému obsadeniu veľmi láka, takže preto som si túto knižku vybrala k prečítaniu 
2. Risknem to s punkerom: Enja Rúčková
- ďalšia knižka z knižnice, na ktorú som náhodou narazila a zalúbila sa mi obálka 8)
3. V zajatí snov (#3) - Osudové rozhodnutie: Lisa McMann
- táto knižka putuje ku mne z literama.sk, kde som využila zľavu na poštovné zdarma vďaka Domčovi 8) a veľmi sa na záverečnú časť trilógie teším 8)
4. Temné vízie (#3) - Vášeň: L. J. Smith
- toto je ten istý prípad ako predchádzajúca knižka, avšak z jej čítania sa obávam, lebo 2. diel ma dosť sklamal, tak dúfam, že to autorka nakoniec vylepšila 
5. Nočný tieň (#1): Andrea Cremer
- knihu som si kúpila na bux.sk za nádhernú zľavu, len som na ňu fakt nemala čas, tak dúfam, že sa k nej už konečne dostanem, lebo ma veľmi láka 8P
6. Záblesk (#1): Alexandra Adornetto
- ďalšia z "krásno-obálových" knižiek, túto mám ako e-book a veľmi rada by som si prečítala o anjeloch 8) som zvedavá, či sa táto knižka aspoň trochu vyrovná knihe Nadpozemská od Cythie Hand, ktorá sa mi veľmi páčila 8_)


Keďže budem mať teraz pár skúšok v škole, nebudem sa môcť čítaniu venovať tak intenzívne, preto si na október viac knižiek na prečítanie ani nedám, vlastne budem strašne rada, ak sa mi podarí prečítať aspoň tieto 8D

Ktorú z vyššie zmienených by ste mi radili prečítať si ako prvú? 
Čo sa chystáte čítať vy? 

E_V_E

Komentáre

  1. Risknem to s punkerom by som veľmi chcela! A odporúčam ti z toho zoznamu Záblesk :) Kniha je krásne nevinná a sú tam neskutočné opisi :) Neviem či sa dá porovnať s Nadpozemskou, lebo som ju ešte nečítala :) No a Nočný tieň je tiež pekná rozprávka :) Ostatné ešte nemám prečítané, tak som potom zvedavá na tvoj názor :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem, no musím uprednostniť tie z knižnice, takže preto sú prvé aj keď by som najradšej išla hneď na Nočný tieň 8)

      Odstrániť
  2. Charlieho malé tajomstvá bola super knižka. Taká zvláštna, spôsob, akým sa na svet pozeral Charlie bol fascinujúci. Len mi trochu liezli na nervy tie krátke vety a "že" a "A" ktorým sa stále začínala veta.
    Ak ide o Nočný tieň, nie som si istá, možno som to v nejakom komentári spomínala, ale táto kniha ma v najmenšom nezaujala, zápletka je o ničom, dialógy sú ešte horšie a mám pocit, akoby v tom jej písaní bol nejaký mechanický vzorec, podľa ktorého sa riadi a stále dookola sa to opakuje. Liezlo mi na nervy (to v druhej časti, ktorú som nedočítala), že sa tri kapitoly v kuse rozprávali v pracovni a v podstate nič zaujímavé nepovedali. Mňa séria sklamala. Obálka je pekná, ale to je všetko.
    V zajatí snov som ešte nečítala (áno! to je tá kniha, ktorá má paperback a zdala sa mi veľmi drahá a tenká, nepamätala som si názov :D ). So Smithovou som nadobro skončila, škoda mrhania času na tie jej keci, keď je toľko dobrých kníh, nestojí mi za to a zistila som to už pri VD.
    Z8belsk mám doma, ale k dvojke som sa ešte nedostala. Príbeh ma celkom zaujal, na to že to napísala osemnásťročná baba :) Takže som to brala skôr ako oddychovku než niečo vážne a nehľadala som v príbehu žiadny skrytý význam, ktovie na čo by som prišla a potom by sa mi to už nepáčilo. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej, viem o tvojej pasivite k Nočnému tieňu 8D uvídím, čo to bude zač 8)
      tak V zajatí snov je novinka 8D napriek tomu si myslím, že 5 eur nie je až tak hrozná cena za ňu - nevime, musela by som to porovnať ešte s inými 8)
      Dúfam, že ma na knihy nenalákali len krásne obálky 8D

      Odstrániť
    2. Tak to si ešte dobre pochodila s tými 5 eurami :D U nás to stálo všade 10 alebo 11... ako nech sa nikto nehnevá, to si už radšej napíšem vlastnú knihu a prečítam si ju zadarmo.

      Odstrániť
    3. tak 10 eur je trochu moc zato! to by som si ani ja nekúpila 8D Počkala som si na dobrú akciu 8) kúpila som za 10 eur 2 knihy 8)

      Odstrániť
  3. Kromě Nočného tieňu nebo u nás Smečky jsem nic z uvedených nečetla. Ale nějak mě zaujaly ty první dvě.
    od Smithové jsem četla jen Upíří deníky a to bylo něco, co už do ruky nechci, takže žádné jiné její díla asi číst nebudu. Její styl mi nesedí.

    Jů jsem ráda, že jsi se zapojila. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som rada, že som ťa cez Booklanders našla 8)

      Odstrániť
  4. Na nočný tieň a Záblesk si brúsim zuby aj ja :) ale asi si počkám kým ich prečítaš a napíšeš hodnotenia :P Aby som mala aký taký prehľad, či sa ponáhľať alebo nie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to mi veľmi lichotí 8_)
      Budem sa snažiť prečítať ich do konca tohto mesiaca, už aj ja som na ne veľmi zvedavá 8P

      Odstrániť

Zverejnenie komentára