Temné vízie #3: Vášeň

BOOK


Originál: Dark Visions #3 - Passion
Autor: L. J. Smith
Vydavateľstvo: FRAGMENT, 2012
Čítané v jazyku: SK

Hl. postavy: Kaitlyn
Vedl. postavy: Gabriel, Rob, Lýdia, Anna, Lewis, Joyce, Bri, Frostová, Šakal Mac, Renny, Marisol, Tony, Tamsin
Hl. záporáci: pán Zetes

Žáner?
fantasy - nadprirodzené schopnosti

Obálka?
Všetky v sérii sú rovnaké, len majú iný farebný podtón, sú tajomné a majú niečo do seba 8) Veľmi sa mi páčia oči dievčiny na obálke, ktorá predstavuje Kaitlyn (v skutočnosti majú krajší zahmlenejší nádych).

Strany?
251 strán deja + venovanie

Filmové spracovanie?
Nie.

Má pokračovanie?
Je to posledný diel trilógie Temné vízie - Dark Visions.

O čo ide?
Kaitlyn a jej priatelia vlastnia úlomok čistého kryštálu od Bratstva. Ním by mohli zničiť ohavný kryštál pána Zetesa, pomocou ktorého jeho majiteľ pácha mnoho zla. Nevedia však, kde pán Zetes kryštál ukrýva, ani ako sa k nemu nebadane dostať. Kait sa preto vracia do Zetesovho Inštitútu ako špión. Pritom si stále nie je istá, či v skutočnosti miluje Roba alebo Gabriela…

Humor?
Kniha je skôr temnejšieho charakteru, ale vedľajšie postavy ponúkajú zopár zaujímavých hlášok.

Nuda?
Prekvapivo nie! Kniha bola naozaj skvele napísaná.

Láska?
Kait rieši v prvom rade zničenie kryštálu a pána Zetesa, ale miluje Roba. Napriek tomu ju to stále ťahá ku Gabrielovi a nevie, či sa dá milovať 2 ľudí naraz. Ako to celé dopadne sa dozvieme až na úplnom konci. Autorka ma tým naozaj prekvapila, bolo to skvelé 8)

Akcia?
Koniec je akčný, skvelý a behom knihy sa tiež dostávame do rôznych akčných situácii, napríklad pri práci pre pána Zetesa.

Napätie?
Kait sa dostáva do Zetesovho inštitútu ako špeh, takže o napäté situácie a strach o prezradenie nie je núdza.

Smrť?
Áno.

Koniec?
Úplne perfektný! Veľmi sa mi páčil - bola tam akcia, napätie, nečakaný zvrat udalostí, veľmi zaujímavo sa to celé vyvŕbilo.

Čo som čakala?
Bála som sa, ako si Smithová poradí so záverom tejto série, hlavne po nie veľmi vydarenom 2. dieli, tak som bola opatrná.

Čo som dostala?
Autorka ma veľmi a milo prekvapila! Tento záver série bol skvele spracovaný! Úplne ma dostalo, ako to celé skončilo, ako Kait prežívala všetky situácie, do ktorých sa dostala a že ich tam bolo dosť! Autorka vás nenechá veľmi ani vydýchnuť a už sa zase niečo deje. Naozaj ma veľmi potešila, ako to zvládla.
Smithová je proste Smithová, takže sa jej nedajú uprieť nejaké nedotiahnuté detaily. Kniha sa na začiatku pomalšie rozbiehala, ale potom to nabralo veľmi dobrý smer. Hneď na začiatku sme však vhupli do absolútne naivnej situácie, kvôli ktorej som len nezmyselne krútila hlavou. Behom knihy sa také stalo ešte zopár krát, nedokážem napríklad pochopiť, ako nikto neprekukol Kait, keď sa hlásila späť k Zetesovi. Ako odtiaľ-potiaľ, ale proste "poď ďalej, všetko odpustené, vyzradíme ti naše tajné plány atď." mi veľmi nevyhovuje. Nebolo to moc dotiahnuté, ale dobre, presunula som sa na ďalšie strany, kde som našla viac pozitívnych vecí. Na konci bola istá sentimentalita, ale taká som bola happy z toho konca, že mi to tam potom ani tak nevadilo.
Veľmi sa mi páčili postavy. Kait bola naozaj skvelá, rozmýšľala správnym spôsobom. Gabriel - ach, Gabriel 8_P už som hovorila, ako ho zbožňujem? Dokonca si ma získal aj Rob, ktorý má srdce na pravom mieste! Takisto ostatné vedľajšie postavy ostali skvelé, napriek tomu, že prešli zmenami a nové postavy, ktoré pribudli boli veľmi dobre prepracované! Tie sa mi páčili najviac, všetko oživili.
Príbeh bol vyrozprávaný najčastejšie z uhla Kaitlyn, ale boli tam aj pasáže od Gabriela aj Roba. Takto nám autorka mohla ukázať, čo sa deje v odlišných častiach knihy, keď neboli všetci spolu. Trošku som vypadla z udalostí, ktoré sa odohrali v predošlých dieloch, preto som bola nesmierne vďačná, keď určité veci autorka na začiatku aj v priebehu knihy zopakovala.
Čo mi tam nesmierne chýbalo, boli nadprirodzené schopnosti. Boli tam veľmi minimálne, dokonca boli vpodstate vynechané aj z finálnej akcie. Teda okrem telepatie, tá tam bola skoro na každej strane.
Záverom by som povedala, že kniha sa mi naozaj veľmi páčila. Bola najlepšie z celej série, čo sa môjho pocitu týka. Dúfam, že autorka neplánuje pokračovania, pretože tie by som si asi neprečítala, keďže si nechcem pokaziť tento super koniec. Knihu odporúčam. Nadväzuje na udalosti z predošlých dielov, takže skôr tým, ktorý majú túto sériu rozčítanú, ale bolo to naozaj veľmi dobré, pohodové, inokedy akčné a napäté čítanie 8)


100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 4.5 z 5 hviezdičiek



E_V_E   

Komentáre

  1. Ja mám takú zvláštnu averziu voči L.J.Smith aj keď som od nej zatiaľ nič nečítala, takže neviem čím to je. A pri tejto knihe ma asi odrádza hlavne ten otrepaný ľúbostný trojuholník :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ono je ten trojuholník na trochu inej báze, nie je to až také že, "bože môj koho si vyberiem, čo budem robiť?" 8D dá sa to zhltnúť 8) toto je moja 1. séria od tejto autorky, tak som ju chcela aspoň vyskúšať 8)

      Odstrániť
  2. Já jsem četla jen první díl této série a nevím, jestli se mám postit do dalšího dílu, co myslíš? ;) I když říkáš, že to skončilo skvěle, tak jsi mě docela navnadila ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 1. diel bol dobrý, no 2. diel ma veľmi sklamal, ale táto 3ka sa mi naozaj páčila, takže keď už si to začala a máš možnosť si knihu prečítať, určite sa do toho pusti 8) myslím, že to nie je kniha, po ktorej by si ľutovala, že ti zobrala čas zo života, hl. hrdinovia sú naozaj sympatickí 8)

      Odstrániť
  3. No téhle série jsem skončila u prvního dílu. Mě se líbil, ale do druhého dílu se mi moc nechce, protože většina blogerů byla z knihy zklamaná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. hej, ja tiež, ale 3ka to vylepšila omnoho, tú by som si dokázala ešte niekedy v budúcnosti prečítať 8)

      Odstrániť
  4. neviete ci sa ta kniha da stiahnut aj cez net ebo ebook niektore knihy idu

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára