Záblesk #1

BOOK


Originál: Halo #1
Autor: Alexandra Adornetto
Vydavateľstvo: IKAR, 2011
Čítané v jazyku: SK

Hl. postavy: Bethany
Vedl. postavy: Xavier, Gabriel, Ivy, Molly, Taya, otec Mel
Hl. záporáci: Jake

Žáner?
fantasy - anjeli

Obálka?
Krásna 8)

Strany?
327 strán deja + citát, poďakovanie a obsah

Filmové spracovanie?
Nie.

Má pokračovanie?
Áno - Hades #2 (Záhrobie) a Haeven #3.

O čo ide?
Hoci sa v ospalom mestečku Venus Cove nikdy nič zvláštne nedeje, práve sem sú vyslaní traja anjeli - bojovník Gabriel, liečiteľka Ivy a neskúsená Bethany, aby plnili svoje poslanie na Zemi a postavili sa proti silnejúcim temným silám. Bethany je z trojice anjelov najmladšia a viac než silám Zla musí čeliť volaniu vlastného srdca, ktoré ju priťahuje k mladíkovi Xavierovi. Láska anjela k pozemskému chlapcovi však porušuje všetky zákony neba a ani nebesá nie sú nekonečne trpezlivé. Navyše sa v mestečku nečakane zjavuje tajomný študent a každému pripomenie, že nadprirodzené sily nebývajú len láskavé a dobrotivé. A čo je najhoršie, zálusk si robí aj na Bethany, ktorá sa tak ocitá v smrteľnom nebezpečenstve.

Humor?
Najvtipnejšia scéna bola jednoznačne návšteva Xavierovej rodiny = 8 členov rodiny na večeri + 1 vystrašený divák 8D Ale boli tam aj iné vtipné momenty a sarkazmy.

Nuda?
Nie, čítala som jedným dychom (s prestávkami) celý deň 8)

Láska?
Náš ústredný anjelik Bethany sa zamiluje a odpadáva na verejnosti zo svojho ľudského idola Xaviera - nepripomína vám to niečo? 8D Ale inak musím priznať, že sú fakt rozkošný pár a celú 1. polovicu knihy sa rozoberá ich zakázaný vzťah, čo náhodou ani nie je nudné, lebo je to skvelé čítanie.

Akcia?
Na konci máte takú dávku akcie, že moje predstavenie si tej situácie ďaleko prekonalo špeciálne filmové efekty!

Napätie?
Hlavne od 2. polovice knihy, kde sa nám vyskytol bad guy.

Smrť?
Áno, pri tej 1 konkrétnej som srdcervúco plakala, tak som si tú postavu obľúbila a autorka to tam proste len tak bezobalu hodila 8__(

Koniec?
Posledná veta skvele navnadí na 2. diel!

Čo som čakala?
Neprečítala som si ani len anotáciu tejto knihy, takže som nemala ani tušáka (okrem tej anjeloviny), čo to bude zač.

Čo som dostala?
Kniha sa mi zapáčila už od prvej chvíle!
3 anjeli, ktorí prišli na Zem konať dobro a pomáhať 8) Ak skutočne existuje nebo, dúfam, že archanjel Gabriel je taký ako v tejto knihe! Proste na zjedenie! 8P Ivy bola zase pravá dobrosrdečná, nápomocná a vtipná sestra, 17-ročný anjelik Bethany bola zase na všetko zvedavá. Pripomínala mi princeznú Rapunzel z filmu Na vlásku (Tangled). Beth sa tešila z každej maličkosti, všetko skúmala, pýtala sa aj na, pre ľudí, úplne absurdné veci (napríklad čo je to pás v aute), všetko jej trebalo vysvetľovať, lebo skoro nič proste nevedela 8D Autorka veľmi krásne opísala tie začiatky človeka, keď sa všetko učí, všetko spoznáva. Síce mi trochu pripomenula Bellu, keď odpadla zo svojho vyvoleného 8D ale inak to bola fakt skvelá postava, vedela sa vžiť do kože človeka a úplne tomu podľahnúť. Avšak svoje anjelské povinnosti si neplnila až tak dobre ako jej súrodenci, vlastne to dosť zanedbávala a starala sa väčšinou len o Xaviera, na konci to našťastie vylepšila, ale mám silný pocit, že sa z nej nakoniec aj tak stane podlý anjel. Na to si musíme však počkať až  do konca záverečnej 3. časti. Xavier bol úplne super chlapec, ktorý vedel po veľkej strate znovu nájsť lásku v Beth. Páčilo sa mi, že ju lúbil kvôli tomu, aké pocity v ňom vyvoláva a nie pre jej nadpozemskú krásu (biela pokožka, žiarenie v tme, dokonalá krása - nie sú anjeli a upíri náhodou rodina? 8D).
Prvá polovica knihy bola celá o hľadaní lásky, o spoznávaní ľudského sveta, o pomáhaní ľuďom a potom vstúpil Bad Guy! Trochu ma mrzí, že ho autorka nijako nezamaskovala, okamžite som proste vedela, že kto on bude, prečo prišiel a čo všetko robí. Je divné, že na to Beth neprišla skôr. Konečne je tu však bad guy, ktorý si ma nezískal! 8P
Akcia na konci mi vyrazila dych a mne ešte dlho splašene bilo srdce 8D
Autorka si ma na začiatku získala jednoduchým romantickým dejom, zoznamovala ma s Bethany a potom mi hodila na tácku novú postavu, nečakaný zvrat a akciu. Táto kniha vo mne zanechala naozaj dobrý dojem a určite by som si rada prečítala aj pokračovanie o podsvetí!


100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 5 z 5 hviezdičiek



E_V_E   

Komentáre

  1. ajajaj mne sa tato kniha obsolutne nepacila...ako bolo to na take lahke citanie ale strasne ma sklamala :-/ cakala som proste viac ...
    ak si zvedava na moju recenziu tu mas dokaz http://standyb.blog.cz/1107/zablesk-alexandra-adornettova

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak to je zaujímavé 8D tak každý má rád niečo iné, mne knižka sadla 8)

      Odstrániť
  2. Mne sa kniha tiež vobec nepáčila ...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to je zvláštne, prečo mne áno? 8D
      toto je záhada 8D mňa fakt bavila 8)

      Odstrániť
  3. Bola to v pohode kniha. Z anjelských sérii sa mi síce páči najviac Nadpozemská, ale dalo sa to. Vidno, že to písala ako osemnásťročná, nie je to ešte ani také premyslené a dej je pomerne jednoduchý. Ale máš pravdu, čítalo sa to ľahko a to je hádam na knihe najdôležitejšie. K dvojke som sa ešte nedostala, ale hádam raz. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak na 18 ročnú je to super výkon 8D
      ja by som sa tiež rada dostala k 2ke 8)

      Odstrániť
  4. Perfektná recenzia! Mne sa kniha tiež páčila:) ale aj som zbožnovala aj Jaka :D A v mojom prípade on zachraňoval druhú časť :D Ale Záblesk je neskutočne jemná a nežná kniha =) nemůžem naňu povedať nič zlé :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem 8)
      Mne Jake vôbec nebol sympatický 8D bol zlý 8D
      možno, keď sa dostanem k 2ke, tak sa to zlepší 8P

      Odstrániť
  5. Já jsem četla knihu hodně dávno a musím říct, že si většinou nepamatuju určitý pocity z knih... u týhle si vybavuju jen to, že jsem o ní hodně říkala, že je strašně moc sladká a romantická! Ten Bethin a Xavierův "dokonalý" vztah by byl mnohem hezčí, kdyby o něm tolik nebásnila...o všem jako o skvělém, nenašla jsem nic, o čem by se povídalo jako o chybě :( a já mám chyby ráda :D ;) jinak nebyla špatná a musím souhlasit, že opravdu navnadí na další díly, ráda bych si přečetla pokračování :))

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára