Eon #1: Zaklínač drakov

BOOK


Originál: Eon: Dragoneye Reborn (#1)
Autor: Alison Goodman
Vydavateľstvo: IKAR, 2009
Čítané v jazyku: SK

Hl. postavy: Eon (Eona),
Vedl. postavy: princ Kygo, Ryko, Dela, pani Džila, Tozay
Hl. záporáci: ctihodný pán Ido, Dilon, Sethon

Žáner?
fantasy - draci

Obálka?
Tajomná.

Strany?
445 strán deja + mapa, venovanie a poďakovanie

Filmové spracovanie?
Nie.

Má pokračovanie?
Áno, 2. časť: Eona - Posledná zaklínačka drakov.

O čo ide?
Šermiarske umenie, dračia mágia a hrdina s nebezpečným tajomstvom. Dvanásťročný Eon je už niekoľko rokov študentom. Jeho intenzívna príprava vychádzajúca z východoázijskej astrológie zahrňuje dva druhy umení – umenie meča a magické schopnosti. On a jeho učiteľ dúfajú, že ho vyberú za učňa zaklínača draka – jedného z dvanástich energetických drakov šťastného osudu. Lenže Eon má nebezpečné tajomstvo. V skutočnosti je to Eona, šestnásťročné dievča preoblečené za chlapca, aby získalo šancu stať sa zaklínačom draka. Ženy majú zakázané používať dračiu mágiu. Keby niekto odhalil jej prestrojenie, znamenalo by to jej istú smrť. Keď hrozí, že Eonino tajomstvo vyjde najavo, ona a jej spojenci sa ocitnú v smrteľnom nebezpečenstva a v centre boja o trón. Eona musí nájsť fyzické i duševné sily bojovať proti tým, ktorí ju chcú pripraviť o mágiu... i o život.

Humor?
Nie.

Nuda?
Kniha mi celkovo pripadala dobrá, ale boli časti, ktoré ma až tak nezaujali.

Láska?
Nie, romantická zápletka je tu vynechaná.

Akcia?
Ide o drakov, o vojnu, takže áno.

Napätie?
Hneď na začiatku, pri vyberaní drakov, v priebehu deja.

Smrť?
Áno.

Koniec?
Relatívne ukončený, navnadenie na 2. časť.

Čo som čakala?
Nemám ani šajnu, ako som sa ku knihe dostala 8D ale zrazu sa u mňa objavila, asi sa mi zapáčila v kníhkupectve, keď som si vyberala darček na sviatok. To už bolo dávno...

Čo som dostala?
Kniha je o drakoch. To je samostatná kategória, ktorú zbožňujem. V tejto knihe ich máte však v inej "dimenzii" (nazvime to tak) a ich majstri iba disponujú ich schopnosťami - prírodnou energiou a ovládajú ich. Drakov je 12 a striedajú sa vo vládnutí so svojimi zaklínačmi každý rok podľa vopred daného 12ročného cyklu moci. Avšak najvyšší Zrkadlový - Dračí drak je už 100 rokov nezvestný a nemá zaklínača.
Náš hlavný hrdina - Eon je za chlapca sa vydávajúce dievča - Eona. V tejto krajine majú totiž dievčatá podradné postavenie a rozhodne sa nikdy nemôžu stať dračími zaklínačmi. Lenže to je to, čo Eona chce. Svedomito sa so svojím majstrom pripravuje a klame každého, inak by ju zabili. Aké prekvapenie nastane, keď sa pri výbere nového zaklínača dostane Eon do najväčšej pozornosti. Prečo? To už si musíte samy prečítať 8P Avšak garantujem vám dobré akcie, boje o trón, vojnu, nepriateľov, moc a hlavne drakov.
Knihu som čítala už veľmi dávno a naozaj sa mi páčila. Bola veľmi dobre čitateľná, zaujímavá a nepredvídateľná. Autorke sa podarilo zaujať moje asi 17ročné ja a to bolo vtedy dosť ťažké 8D Takže určite ju odporúčam všetkým milovníkom drakov a dobrej akcie.


100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 4 z 5 hviezdičiek



E_V_E   

Komentáre

  1. Dám na Tebe! Draci vedou, tak jsem zvědavý! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam, že sa ti to bude páčiť 8)
      Ono je to o dievčati, ale príbeh je skvelý 8)

      Odstrániť
    2. Toho bych se ani tak nebál. Spíš mám strach z toho, že je to "autorka". Nechápej mě špatně, proti spisovatelkám vůbec nic nemám! Ale když je to fantasy, hodně často z toho dělají "červenou knihovnu" a je to hrozný slaďák. Ale když píšeš, že je ta romantika tam nefiguruje, tak se těším!

      Odstrániť
    3. Nie je tam určite romantika, možno náznaky do 2. dielu, ale ide skôr o tú vojnu.

      Odstrániť
  2. vies nad cim premyslam? nemozu vymysliet aspon jednu knihu bez pokracovania v zanre fantasy? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím 8D a pochybujem, že a tak niekedy v živote stane 8D
      keď to zarába, tak zarába 8D

      Odstrániť
  3. Za chvíľku vďaka tebe padne za obeť... :) Teším sa.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ze začátku mě kniha až tak nezaujala, zdálo se mi to takové zdlouhavé a když jsem si říkala jestli mám v knize pokračovat tak to začalo být zase hodně zajímavé. Nejlepší byla asi druhá polovina knihy a taky konec. Moc se těším až si přečtu druhý díl.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára