Eon #2: Eona - Posledná zaklínačka drakov

BOOK


Originál: Eona - The Last Dragoneye (#2)
Autor: Alison Goodman
Vydavateľstvo: IKAR, 2012
Čítané v jazyku: CZ

Hl. postavy: Eona
Vedl. postavy: princ Kygo, Dela, Ryko
Hl. záporáci: ctihodný pán Sethon, Ido

Žáner?
fantasy - draci

Obálka?
Krásna, záhadná.

Strany?
397 strán deja + mapa, venovanie a poďakovanie

Filmové spracovanie?
Nie.

Má pokračovanie?
Je pokračovaním 1. dielu: Eon - Zaklínač drakov.

O čo ide?
Navštívte Ríšu nebeských drakov! Je to nádherný fantazijný svet inšpirovaný dejinami a kultúrou Číny a Japonska aj modernou súčasnosťou. Práve tu, v Ríši nebeských drakov, žije Eona. Kedysi bola Eonom, dievčaťom prezlečeným za chlapca, a riskovala život, aby sa mohla stať učňom zaklínača drakov a osvojiť si dva druhy umenia – umenie meča a magické schopnosti. Teraz je zaklínačkou Zrkadlového draka a záchrankyňou krajiny, no má ďalšie, oveľa nebezpečnejšie tajomstvo. Nevie ovládať svoju moc. Vždy keď sa pokúsi kontaktovať so Zrkadlovým drakom, stáva sa z nej spojnica pre desať duchovných drakov. Ich zaklínačov zavraždil pán Ido. Cez Eonu prúdi žiaľ osirených drakov a mení jej schopnosti na silu, ktorá ničí krajinu i ľudí. V jej stopách sa blíži ďalšia hrozivá sila! Eona spolu s Rykom a pani Delou totiž utekajú pred armádou ctihodného pána Sethona, ktorý sa svojvoľne vyhlásil za cisára. Utečenci ho chcú zastaviť, ale musia nájsť mladého cisára Kyga a povstalcov z hnutia odporu. Bez Eoninej moci Kygo nemôže získal späť svoj trón... Eona je dráma, pri ktorej sa vám rozbúši srdce, plná vzrušujúcich bojových scén, napätia – a mnohých prekvapení. Zvíťazí v nej boj o moc, alebo láska?

Humor?
Nie.

Nuda?
Pri niektorých situáciách.

Láska?
Niečo sa tam začína diať medzi Eonou a princom Kygom.

Akcia?
Častý element.

Napätie?
Na každej strane sa niečo deje.

Smrť?
Áno.

Koniec?
Trochu som ho nepochopila, ono je to vpodstate happy-end, ale neuškodil by aspoň nejaký epilóg, že čo sa dialo potom. Akokeby to tam autorka nejak presekla.

Čo som čakala?
Na pokračovanie knihy Eon som sa tešila, až tak veľmi, že som neodolala a kúpila si ju v českom vydaní, ktoré bolo skôr ako slovenské.

Čo som dostala?
Vstupujeme do nebezpečnej ríše, kde sme na pokraji vojny a v ríši nebeských drakov. Od 1. stretnutia Eony s drakmi prebehlo veľa času a naša zaklínačka Zrkadlového draka má so svojou mocou dosť veľké problémy. Dokáže ovládnuť 12 drakov, vrátiť trón právoplatnému dedičovi a nespustošiť pritom krajinu?
Kniha sa mi páčila o niečo viac ako 1. časť. Boli tam akcie, boje, aj láska, zaujímavé dialógy a situácie...
Eona je veľmi zaujímavá postava, do ktorej som sa vedela dobre vžiť a mám ju rada. Nerobí nič unáhlene, snaží sa urobiť všetko čo najlepšie, urobiť správne rozhodnutia a prežiť. Princ Kygo je očarujúci mladý princ a úplne som chápala vzájomné sympatie oboch hrdinov 8P
Záporáci sú skvele vykreslení a draci sú stále úžasné nadprirodzené bytosti.
Niekedy som v tom všetkom mala trochu zmätok, nevedela som, čo sa deje, lebo tam toho bolo toľko, ale v konečnom dôsledku to dopomohlo, aby som sa nikdy nenudila 8)
Ak ste čítali 1. diel, určite si nenechajte ujsť vyvrcholenie príbehu o zaklínačke drakov - Eone! Táto séria stojí za prečítanie!


100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 4.5 z 5 hviezdičiek



E_V_E   

Komentáre

  1. Uaaaa, na Eonu sa teda teším neskutočne. Závidím, že ju už máš za sebou! Dúfam, že bude minimálne taká dobrá ako prvá kniha.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som túto sériu čítala už pred 3 rokmi 8) a páčila sa mi 8)

      Odstrániť
    2. Ja som sa k nej dostala až teraz nedávno :) Ale musím uznať...že po dlhej dobe, som chcela sedieť na posteli a nerobiť nič, len čítať...byť v tom svete... v tej knihe a na druhej strane mi bolo ľúto, že keď ju dočítam, kam sa podejem :D

      Odstrániť
    3. Chcelo by to ešte nejaké časti, tam sa príbeh dá ešte rozobrať 8)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára