Na křídlech fantazie #1


Projekt od Syki.
Termín: november 2012
Úloha: každý štvrtok zverejniť istú formu zamyslenia sa nad knižnými svetmi.

"Každý týden si vyberete jednu vaši oblíbenou knihu nebo oblíbenou knižní sérii a zamyslíte se nad jejím světem. Chtěli byste v onom světě žít? Co se vám na něm líbí nejvíc? Co vás naopak nejvíc děsí? Koho byste chtěli mít za přítele? Koho byste nejraději sprovodili ze světa? Co vás na světu fascinuje? 
… a tak dále …


Nakopnime pár zadkov s Evelyn!



Svet Evie (Evelyn) je nekonečne pestrý a plný paranormálnych bytostí. Čo všetko tu môžeme nájsť? Vrchol tvoria upíri, vlkolaci, víly a potom také drobné divné veci ako vodný chlapec, morská víla, nymfy, škriatkovia atď. všetko možné aj nemožné, čo si predstavíte. 
Takýto svet, plný magických bytostí, je pre mňa splnený sen! 
Veľmi rada by som žila napríklad v MAKNAB-e, agentúre, ktorá sa zaoberá označením týchto príšer a preto sa im tam denne premávajú rôzne bytosti a dokonca pre nich aj pracujú. Hlavná hrdinka Evelyn - už som vám určite spomínala, že sa volá rovnako ako ja 8D (ale ja sa píšem s mäkkým i!) je perfektná bad-ass hrdinka, ktorá nakope zadky všetkému, čo pred ňu postavia! Papuľnatá blondínka s naružovo vyčačkanou zbraňou a všetkým ružovým okolo seba, navyše s úžasným humorom a sarkazmom je pravá hrdinka do boja! Ani ona sama nie je celkom človek (vlastne je príšera vysokej kategórie), no denne sa stretáva a bojuje napr. proti hnijúcim upírom, čo si ju chcú dať na večeru. A tieto boje sú dokonca na rôznych miestach po celom svete, za ktorých navštívenie by som zabíjala! Ach, Paríž! Nikdy nestráca humor a odhodlanie! Napriek tomu je to teenageerka so všetkým ako sa patrí. 

Už som vám spomínala jej úplne sexi na zožratie vodného chlapca Lenda? A ešte toho druhého vílieho muža Retha, čo ju tiež miluje? Škoda, že okrem mena nemám s Evie spoločné aj toto 8D (btw. ten vílí nápadník ma riadne desí a nemám ho až tak rada, chová sa k Evie ako k majetku a má nekalé myšlienky!)
Rada by som bola súčasťou sveta, v ktorom vedľa vás denne prejde niekoľko sto príšer, paranormálnych osôb (vecí), hoci aj smrteľne nebezpečných. A nebolo by na škodu ani to, keby som k nim patrila aj ja. Teda určite by som nechcela byť napríklad hnijúci upír, ale nejaké bosorácke schopnosti by mi nevadili 8P Život plný dobrodružstva, nebezpečenstva, lásky, žiadna nuda, super práca  - čo viac by som si ešte mohla priať? 8)
Mám prečítané prvé 2 diely z tejto série: Zlodejka duší a Nikto nie je bez viny
20.11.2012 vychádza 3. časť s názvom Raz a navždy a mne je už teraz smutno, že sa tento svet skončí. Veľmi som si túto sériu obľúbila, autorka Kiersten White píše naozaj skvele, humorne aj akčne, nikdy ma nenudila a čítanie som si užívala. Do série som sa okamžite zamilovala aj preto, lebo to nie sú vôbec tenké knihy a preto sa dá príbeh na viac ako 300 stránkach veľmi pekne rozobrať, čo sa autorke aj patrične darí. Určite si od nej rada prečítam aj ďalšie knihy.


S Evie som sa vedela veľmi dobre stotožniť, aj keď nemám tak dobrodružný život ako ona, jej povaha mi bola sympatická a bolo to asi niečo, čo by som rada mala v sebe aj ja. Jej drzosť, jej humor, jej odhodlanosť a bojovnosť, veľa týchto vecí mi chýba a preto túto sériu tak strašne milujem, môžem byť skvelá aspoň prostredníctvom týchto kníh 8) 
Táto knižná séria a jej paranormálny svet si získali moje srdce! 


E_V_E

Komentáre

  1. Tiež by som chcela žiť vo svete, kde by som bola obklopená všeliakými fantasy bytosťami :) Nerozhodovala by som sa či pôjdem na rande s chlapcom ktorý má hnedé alebo zelené oči. Rozhodovala by som sa či pôjdem na rande s upírom, vlkolakom, víliakom alebo s inou potvorkou =)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tuhle sérii jsem ještě nečetla, ale z tvého popisu to vyznívá nejen bad ass, ale i docela vtipně :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite odporúčam, je skvelá 8D
      Možno sa viac páči mladším, ale ja mám 20 a bola som z nej unesená 8)

      Odstrániť
  3. Hmm, tretia časť má vyjsť. Teraz si už len vybrať čo uprednostním či upírov...alebo toto. Hmm. Ja neviem. Toto by malo byť lepšie pretože aj keď nerada čakám aspoň by som mala čoskoro celú sériu. :D Zaujímavé mňa už tie obálky vyložene odrádzajú aj keď názov Zlodejka duší som si dobre zapamätala.
    Takže podľa toho čo píšeš by sa mala hlavná hrdinka titulovať ako sympatická bytosť. Mňa už väčšina hlavných hrdiniek niečim nudí. A táto...ja ti neviem spôsob akým si mi toto podala mi príde, skvelý pretože taký typ hrdinov/hrdiniek mám rada. Zbožňujem. Očakávam, že sa zasmejem, tak zatiaľ trpezlivo šetrím. Aj napriek zvláštnemu nadšeniu si to teda dva krát premyslím. (a našetrím lebo už tú knihu, knihy vidím v poličke, keke). :DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 8D Za seba určite odporúčam 8)
      Ja som sa na knihe nasmiala a páčila sa mi 8)

      Odstrániť
    2. To sa skvelo číta. Ja sa poslednou dobou smejem zriedkakedy (väčšinou búcham hlavu o chrbát knihy). Väčšinou iba na tých knihách s detstva čo vyhrabem raz za 10 rokov. :DD
      Ale zasmiať sa tak "vážne" na knihe? To mi príde..., že daná kniha je hotové umenie.
      Hmm...srať na všetky plány ide sa šetriť *chichíí*! xD

      Odstrániť
    3. Nieže ma budeš potom preklínať, keď sa ti nebude páčiť 8D
      Počula som také názory, že je skôr pre mladé pubertiačky, ale mne sa fakt páčila, tak neviem či si to len iní nevedeli poriadne užiť a na plno si vychutnať ten humor alebo ja som divná 8D Mne sa páči každá vylomenina! 8D
      Ale ja mám taký pocit, že ty by si mohla byť moja krvná skupina 8D

      Odstrániť
    4. Teba nie. Ja vždy autorov..xD
      Užiť si knihu je naozaj umenie (najmä ak ide o kopu kritikov skeptických). A na takej knihe vidím chyby až..keď ju čítam 3 krát ak vôbec.
      A všetci sú divný. Len každý inak ako sa zdá xD
      Pocit je u mňa rozhodujúci. Hmm. Sme na rovnakej vlne. :D

      Odstrániť

Zverejnenie komentára