Na křídlech fantazie #2



Projekt od Syki.
Termín: november 2012
Úloha: každý štvrtok zverejniť istú formu zamyslenia sa nad knižnými svetmi.

"Každý týden si vyberete jednu vaši oblíbenou knihu nebo oblíbenou knižní sérii a zamyslíte se nad jejím světem. Chtěli byste v onom světě žít? Co se vám na něm líbí nejvíc? Co vás naopak nejvíc děsí? Koho byste chtěli mít za přítele? Koho byste nejraději sprovodili ze světa? Co vás na světu fascinuje? 
… a tak dále …


Kto sa nám to trblieta?



Ach, Edward 8) Môj milovaný Edward 8P Niet nad "sladšieho" knižného hrdinu, ktorý by pre záchranu svojej vyvolenej ľudskej dievčiny nezahubil hoci aj svoju upíriu podstatu 8_)

Ja s týmto vôbec nesúhlasím! Nikdy by som sa kvôli chlapovi nevzdala upírstva! Síce tá časť s pitím ľudskej krvi (alebo zvieracej) sa mi hnusí, ale pre krásu sa trpí, nie? 8D Byť krásne nadprirodzené stvorenie s nejakými super schopnosťami a nesmrteľnosť? Ja by som to brala hneď!
Asi ma teraz považujete za divnú, ale mne by byť upírom nevadilo. Nikdy nemám čas na nič a mám taký pocit, že len prechádzam nečinne z jedného dňa do druhého a ani to nevnímam. Mať more času na všetko, navštíviť prekrásne zahraničné krajiny a miesta, byť každým obdivovaná - to nie je až také hrozné prianie. Áno, sú dôležitejšie veci na svete a áno, som do istej miery sebecká, keď chcem prekabátiť smrť, ale pravdou je, že sa bojím budúcnosti. Ktovie, kde skončím, či dokončím VŠ, či si nájdem prácu, bol by zázrak, ak by nebola taká, ktorá ma bude ubíjať, ani mať takého super chlapa ako Edward by nebolo na škodu, pretože môj momentálny ľúbostný život je fakt na figu. 

Čo sa týka konkrétne Twilight-u, na knihy ma priviedla spolužiačka ešte na gympli, ktorá knihu nenormálne ospevovala, ale ja som jej nechcela veriť. Raz som sa tak nudila, že som sa rozhodla pustiť si film Súmrak, aby som zistila, čo na tom kamoška vidí. Po pozretí filmu som ostala prikovaná k stoličke a začala som si zháňať na nete infošky. Na druhý deň som už mala kúpenú prvú knihu z tejto série a moja mánia sa mohla začať 8D Knihy sú jednoznačne lepšie, ale tá celá medializácia z toho urobila niečo, na čoho koniec už len netrpezlivo čakám. Breaking Dawn Part 2 mám zaznačené v kalendáriku a nemôžem sa dočkať, pretože 4. knižný diel sa mi páčil najviac zo všetkých. Mohla som sa dozvedieť omnoho viac z toho upírieho sveta, ktorý tak strašne milujem 8) 

Takže aj keď Forks skutočne existuje, upíri svet je bohužiaľ vymyslený fantasy svet, do ktorého patriť by mi však vôbec nevadilo 8) Môže ponúknuť veľa a je len na vás, či sa budete pozerať na pozitíva alebo negatíva tohto života. Predsa len, dobro ide aj so zlom, a naopak.


E_V_E

Komentáre

  1. Dneska je štvrtok ach :( Celý deň mám rozbitý a nič nestíham dúfam že zajtra pridám aj ja na krídlach fantázie :) Super svet si vybrala :) Ja mám Twilight rada :) a tiež sa teším na film :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež kvôli škole nemala čas až večer som to spísala 8)
      Ale naše meme dám asi na ďalší deň.

      Odstrániť
  2. Twilight film mňa osobne zhnusil. Aj keď z čistej nudy už viem tie dialógy naspamäť. Neviem kto to povedal, no tvdil, že veci, ktoré sa nám zdajú byť zlé sú niekedy tak zlé, že po čase sa zdajú byť dobré.
    Ale zase ja som tým filmom podľa kníh nikdy nefandila (prekliaty Eragon). Takže kniha by teoreticky bola byť o niečo lepšia. :D No čo, Twilight je stále tá jedna položka, ku ktorej sa za svoj život nedokopem. A možno prídem o veľa. Alebo naopak? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ty si nečítala Twilight? preboha 8D
      ako pre mňa to boli skvelé knihy 8) doteraz si ich dokáže prečítať a stále ma rovnako bavia, aj keď mám O Belle svoj názor 8D

      Odstrániť
  3. Tvůj článek se mi líbí, hlavně ta čast, že nemáš na nic čas a že jako upír, by jsi všechno mohla poznat, protože by jsi měla moře času. Nikdy jsem nad tím nepřemýšlela, ale jo je to skvělá výhoda upírů :-) Pro mně je 24 hodin strašně málo a takhle bych mohla stihnout vše co bych chtěla. Ale potřebovala bych být upírem z této série, protože můžou chodit na slunce a nikdy nespí, tím pádem stihnou o mnoho více věcí :-) Ale jinak mám Twilight moc ráda, jen ten humbuk kolem nich mně štve :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne, že nikdy nespia! 8D To je na tom asi to najlepšie, spánok uberá polovicu života 8D

      Odstrániť
  4. Máš ten článek moc pěkně napsaný. Jinak tého knize pořád odolávám, ale asi si ji přečtu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem 8)
      Podľa mňa to je jedna z naj sérií 8) to je to že skoro každý ju čítal a stal sa skôr fanúšikom a nepoznám nikoho, kto by to len teraz začal čítať a nepáčilo by sa mu to 8)

      Odstrániť
  5. ach Bella lezie mi na nervy :D a Ediii hmmm v knihe je viac sexi ako ten filmovy .....blech :D ale kedze ja som dokazala kvoli twilightu ist na premieru do Brna :D tak si myslim ze som pravy Twilight maniak aj ked uz to trochu u mna upada uz to nikdy nebude take ako prvy-krat :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak jednoznačne je Robert Pattinson nie až takou dobrou voľbou pre Edwarda 8D Ale v 1tke bol super 8)
      Teraz už je to divné...podľa toho, s akého uhla ho sníma kamera 8D
      No Bella nie je o nič lepšia, Kiersten sa mi úplne zhnusila už...

      Odstrániť
  6. Kde jsou ty časy s Edem a knihou v posteli :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak nejak 8D Teraz na re-reading Eda nemám čas 8D

      Odstrániť

Zverejnenie komentára