Na křídlech fantazie #3




Projekt od Syki.
Termín: november 2012
Úloha: každý štvrtok zverejniť istú formu zamyslenia sa nad knižnými svetmi.

"Každý týden si vyberete jednu vaši oblíbenou knihu nebo oblíbenou knižní sérii a zamyslíte se nad jejím světem. Chtěli byste v onom světě žít? Co se vám na něm líbí nejvíc? Co vás naopak nejvíc děsí? Koho byste chtěli mít za přítele? Koho byste nejraději sprovodili ze světa? Co vás na světu fascinuje? 
… a tak dále …


Rudá jako zamilovaná...



Kto by nepoznal veľký bestseller o cestovaní časom? Nemám rada nič nemecké, ale táto nemecká autorka ma prikovala k svojej knihe klincami. Čo je dobré na cestovaní v čase? Vidieť minulosť, spoznať predkov, kultúru, vtedajšiu dobu, byť doprevádzaná úžasným chlapcom 8P Čo je na tom zlé? Ohrozenie života, pocit závrate. Klady rozhodne predčia zápory!
Kniha Rudá jako rubín / Ruby red / Rubinrot je perfektne napísaná a spracovaná, autorka ma držala v napätí aj pri humore na každej strane a nečakané zvraty len tak naskakovali do knihy. Táto kniha vás chytí a nepustí.
Svet tejto trilógie je taký istý ako ten náš, iba sa tam nachádzajú 2 rodiny, ktoré môžu cestovať časom. No a v rámci cestovania v čase narazíte na rôzne obdobia z minulosti. Prečo ma tento svet uchvátil? Je to krásna a užitočná schopnosť - skákať v čase. Ak je pod kontrolou, môžete sa preniesť hockam a užiť si pár hodín napríklad na nejakom peknom plese 8) Samozrejme, hrozí aj nebezpečenstvo, keď máte, ako hlavná postava Gwendolyn, priveľa nepriateľov alebo niekomu proste len stojíte v ceste. Bolo by krásne chodiť si sem a tam cez rôzne storočia a zistiť, ako to bolo predtým, zhovárať sa s dávno mŕtvymi ľuďmi a študovať presuny v čase.
Mne by určite nevadilo, keby som takúto schopnosť lietania v čase mala. Ale bez toho, aby sa ma niekto pokúsil využiť pre svoje vlastné ciele.
Navyše sa môžeme tešiť už aj na filmové spracovanie 1. dielu tejto série, ktorého trailer a fotky vyzerajú úžasne, takže sa na film veľmi teším. A to ani nehovorím o hercoch!  Kočka, čo nám hrá Gwendolyn je úplne perfektná a veľmi sa mi páči, Gideona som si síce predstavovala trochu inak, ale nedokážem spustiť oči z toho herca na posteri 8P
Knihu Rudá jako rubín vám všetkými desiatimi odporúčam, mňa úplne dostala a veľmi sa teším, až sa mi do rúk dostanú jej dve pokračovania. Recenzie sú viac než sľubné!



E_V_E

Komentáre

  1. Kniha je naprosto dokonalá!Máš pravdu!Když si to jednou přečteš nepustí tě to! :) Nemůžu se dočkat až vyjde Zelená!! :D A až se k nám dostane film, asi mě to zabije! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jooj ja som ešte stále tá, čo to nečítala.... ale momentálne nejako so všetkým stagnujem =/ čudné životné obdobie.....
    Ale chcela by som mať všetky šaty z tých obálok :D sú neskutočné =)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tieto obálky sa mi páčia najviac, preto som ich sem dala, ja som vyťažená sa spoločenské šaty 8P

      Odstrániť
  3. ja som to tiež ešte nečítala a cítim sa trošku ako čierna ovca :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak o této sérii jsem jen trochu něco zaslechla. Asi bych se po ní měla trochu poohlédnou, když ji tak chválíte. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára