Na křídlech fantazie #5


Projekt od Syki.
Termín: november 2012
Úloha: každý štvrtok zverejniť istú formu zamyslenia sa nad knižnými svetmi.

"Každý týden si vyberete jednu vaši oblíbenou knihu nebo oblíbenou knižní sérii a zamyslíte se nad jejím světem. Chtěli byste v onom světě žít? Co se vám na něm líbí nejvíc? Co vás naopak nejvíc děsí? Koho byste chtěli mít za přítele? Koho byste nejraději sprovodili ze světa? Co vás na světu fascinuje? 
… a tak dále …


Dear Archer...



I love you!!! 8P
Napriek tomu, že v slovenskom preklade séria Hex Hall nevyšla, ja som si ju, po nadšených recenziách, zadovážila v češtine. Hex Hall má mnoho fanúšikov. Môže za to hlavne všadeprítomný humor a bad boy Archer 8) 

Hex Hall je polepšovňa pre nadprirodzené bytosti. Nájdete tam čarodejnice, vlkolakov, víly a dokonca pár upírov. Myslíte si, že je v pohode začarovať učiteľa, aby vám dal lepšiu známku? Alebo vyčarovať kamarátke lásku chlapca? Nie je to v pohode. Máte prúser 8D 

Hl. hrdinka série Sophie Mercerová je neobyčajná bosorka, ktorá vyviedla toľko hlúpostí, že ju rodičia poslali na Hex Hall, aby vedela svoje schopnosti lepšie ovládať. Čo svet nechcel, Sophie nie je taká obyčajná, ako sa zdá a navyše to ani nie je celkom bosorka. Sranda, čo? 8D Na Sophie sa valí jeden problém za druhým a ona sa len snaží nejako prežiť. A do toho vhupsne taký super sexi chalanisko Archer 8P Sarkastické, ironické, vtipné poznámky, dialógy a iskričky medzi hl. párom tvoria centrálny stĺp celej knihy.

Túto sériu absolútne zbožňujem! Autorka dala hlavným postavám neuveriteľne vtipné hlášky a humor, pri ktorom som sa zvíjala v kŕčoch. Dej, príbeh, postavy, všetko je krásne premyslené a ak prirátate ešte môjho Archera Crossa 8_) tak týmto knihám fakt nič nechýba! Táto YA séria vám poskytne plnohodnotné čítanie, ktoré by ste si nemali nechať ujsť. 

Čo neodmysliteľne patrí k tejto sérii, sú prenádherné zrkadlové obálky, na ktorých môžete oči nechať 8) Neviem ako je to s vydaním série na Slovensku, asi sa neplánuje, ale knihy si môžete zohnať napríklad TU alebo TU. Mne chýba ešte záverečný 3. diel, ktorý si kúpim na Vianoce a nesmierne sa teším, ako to celé dopadne. Mám pocit, že budem nadšená 8P Dúfam v nejaký krásny "I love you Archer" happy-end 8P
 

Poznáte Hex Hall? Ako sa vám páči? 8)




E_V_E

Komentáre

  1. Budem sa opakovať: chcem tooooooooo!! Znie to strašne super! Už dlho som nečítala nič čo by bolo z čarodejníckeho sveta.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hex Hall mám taky hrozně ráda. Pěkný článek. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jedinečné obálky! Celou sérii bych si velice ráda přečetla! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hex Hall patrí k mojim najobľúbenejším sériám! a áno aj kvôli Archerovi :D ak si tretiu knihu ešte nečítala, máš sa na čo tešiť :D inak, som fakt rada, že autorka vydá aj spin-off sériu, už sa fááákt teším :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ty obálky jsou opravdu úžasné. Knihy vypadají zajímavě asi si je přečtu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozhodne odporúčam, sú skvelé zvonka aj zvnútra 8)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára