Dlouhé zimní večery #7



Organizuje: *Táňa*
Úloha: napísať článok na vopred dané témy


Téma: Tlustý, težký a hardbackový



Na túto tému som písala už jeden podobný článok. Avšak kategória veľkých, ťažkých tvrdo-obalových kníh si zaslúži článok sama o sebe 8)
Ja zbožňujem tvrdé knihy. Tá krása, keď chytíte knižku do ruky a obdivujete obal, je na nezaplatenie 8_) Vydržia vám omnoho dlhšie, nie sú to krehké knihy a na poličke vyzerajú famózne! Sú síce drahšie, lebo výroba si vyžaduje väčšie investície, no myslím, že sa to oplatí. Ak je to bestseller, ktorý chce mať každý doma, tak radšej nech je v obale tvrdom.





Niektoré hardbacky však majú prebal. Navonok majú nádhernú obálku, no keď ju dáte dole, ostane vám biela, čierna, farebná plocha s názvom diela a menom autora. To nemám moc rada, nevyzerá to dobre. Ale keď je obsah knihy super, tak kašľať na to 8)



Zbožňujem, keď je kniha hrubá. To znamená, že má veeeľa stránok na čítanie a tým pádom je predpoklad, že sa v nej veľa deje. Takéto hrubé sú napríklad: 50 odtieňov sivej, Harry Potter 4, 5, Twilight 4..., no za hrubé knihy považujem aj taký Nočný tieň 1, Výnimočná, Ohnivá, Záhrada nesmrteľnosti 1, 2, Divergencia...




Ja mám radšej, keď má kniha obaly tvrdé, ťažšie poškoditeľné, krásne farebné, ale hlavne s úžasným obsahom! 8)





E_V_E

Komentáre

  1. já mám obaly neřeším, samozřejmě mi jde hlavně o obsah.. ale když tak mám ráda když je to obálka jako u Divergence, Polibku pro Annu a další.. protože nemám moc ráda ty sundavací obaly.. jsou hezké, ale není to ono.. =))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tvrdý obal je najlepší, ale nepohrdnem žiadnou knihou, ktorá sa dá čítať. Dokonca aj knihy v čítačke sú super a nejako si na ne zvykám. Okrem toho sa čítačka lepšie drží, lebo je ľahšia a ma hodine mi ju nezbadajú tak rýchlo ako 500stranovú knihu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej presne, ja si v škole zvyknem čítať knihy v mobile, je to jednoduchšie 8) ale mala som tam už aj knihu a kamošky sa na mne rehotali, že ako som sa vynašla 8D

      Odstrániť
  3. Já mám taky radši hardback, je to prostě takový robustní ta kniha a hezčí. A přebaly taky moc nemusím, stejně je na čtení sundavám :) Paperbacky jsou skvělé na cesty, jenže se snadno zničí, po čtení se pak třeba ani nedovírají a podobně. Většinou čtu ty větší a těžší na cestách ve čtečce a doma z knížky :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si paperbacky ukladám na seba, aby sa mi strany splasli späť, lebo sa tiež vždy otvárajú 8D

      Odstrániť

Zverejnenie komentára