On my wishlist #26



Sobotné meme z Book Chick City. Cieľom je uverejnit knihy, ktoré by sme si chceli prečítať alebo mať na poličke doma. Či už to budú knihy staršie, novinky alebo tie, ktoré ešte len vyjdú.


Pre dnešné meme som vybrala mnou strašne chcenú knihu: Anna krví oděná




Názov: Anna krví oděná
Autor: Kendare Blake

Anotácia: Cas Lowood zdědil vzácné poslání: zabíjí mrtvé. Před ním to dělal jeho otec, dokud nebyl hrůzně zavražděn duchem, kterého měl zabít. Vyzbrojen otcovým tajemným a smrtícím athame, Cas cestuje po zemi se svou čarodějnickou matkou a kocourem, který větří duchy. Společně se vydávají po stopách legend a místního folklóru a snaží se držet krok s mrtvými zabijáky. Otravné věci jako budoucnost neřeší a přátele si drží od těla.
Když přijedou do nového města, aby našli ducha, jemuž místní říkají Anna krví oděná, nečeká Cas nic než obvyklou rutinu: nastěhovat se, vypátrat a zabít. Místo toho ale najde běsnící prokletou dívku, přízrak, s jakým se dosud nesetkal. Stále nosí šaty, které měla na sobě v den své brutální vraždy roku 1958. Tehdy byly bílé, ale teď jsou rudě potřísněné a kape z nich krev. Od své smrti Anna zabíjí každého, kdo se opováží vstoupit do jejího opuštěného viktoriánského domu, kterému kdysi říkala domov. Avšak z nějakého důvodu Casův život ušetří.

Prečo táto kniha?
Už dávno som nečítala nejakú poriadnu duchárčinu! O tejto knihe už dlho viem, ale len teraz vychádza v češtine. Ešte nejakú dobu sa k nej určite nedostanem, ale veľmi rada by som si ju prečítala 8)


E_V_E   

Komentáre

  1. Chcem si ju prečítať! Nielen kvôli menu Anna, na ktoré som akosi...ehm. :D Ale najmä kvôli tomu názvu, duchom a tak vôbec.
    Čoskoro v češtine? Tým lepšie už dlho si chcem prečítať nejakú knihu v češtine. Vďaka ti za tip, óó, stopárka skvelých kníh. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tuhle knížku bych si vážně rád přečetl. Obálka i anotace jsou opravdu zajímavé. Snad to bude dobré. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tuto knížku mám také vyhlídnutou a jsem nadšená, že je nakonec i v češtině. Na angličtinu si zatím moc netroufám.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. tiez by som si to rada precitala :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára