Noční lovci #1: Na půl cesty do hrobu

BOOK


Originál: Night Huntress #1 - Halfway to the Grave
Autor: Jeaniene Frost
Vydavateľstvo: FANTOM Print, 2012
Čítané v jazyku: CZ

Hl. postavy: Cat
Vedl. postavy: Bones, Timmy, Winston
Hl. záporáci: Hennesey

Žáner?
fantasy - upíri

Obálka?
Veľmi podarená a lákavá 8)

Strany?
263 strán deja + venovanie a poďakovanie

Filmové spracovanie?
Nie.

Má pokračovanie?
Kníh je dokopy 7 + niekoľko medzinoviel.

O čo ide?
Poloviční upírka Catherine Crawfieldová loví upíry s jediným cílem – pomstou. A přitom doufá, že jednou ze stvůr bez tlukoucího srdce bude její otec. Muž, který zničil život její matce. Dříve, než se jí to podaří, je ale zajata Bonesem, upířím lovcem odměn, a přinucena vstoupit do nerovného partnerství. Bones je ochoten Cat pomoci hledat otce, ale pouze pod podmínkou, že s ním začne trénovat a pomáhat mu zabíjet vysoko postavené upíry. Cat tedy souhlasí, aby ji přitažlivý noční stopař trénoval, dokud se jí bojové reflexy nezostří jako tesáky jejího trenéra. Ale dřív, než si Cat dokáže plně užít svých nově nabytých schopností drsné lovkyně démonů, jí i Bonesovi se vydá ve stopách skupina zabijáků. Nyní si Cat musí zvolit, na jakou stranu se přidá. A Bones ji přitahuje více než jakýkoli jiný muž s bijícím srdcem.


Humor?
Nádherné vtipné hlášky a situácie so sexuálnym podtónom hlavne od úžasného Bonesa, no takisto sarkastickej Cat 8D Usmievala som sa v jednom kuse 8)

Nuda?
Nikdy! Toto je tak skvelá kniha, že nemáte čas sa nudiť!

Láska?
Bones 8__) Bože, kto by ho nemiloval? Som si istá, že aj hociktorí gayovia by sa do neho zamilovali! Je absolútne úžasný! Silný, tvrdý tréner a zabijak zlých upírov, ktorý ukáže Cat, ako si užívať maličkostí a pritom pozabíjať nepriateľov. A ešte k tomu má na upíra jedinečne dobré srdiečko 8)
Navyše bývalý gigolo, dámy! 8P Myslím si, že každá z nás by prijala taký sex, ako s ním mala Cat! 6-stranový opis celej situácie bol rozhodne zaujímavým prvkom knihy 8D 
Normálne Cat z celého srdca závidím! Takého chlapa mať doma, ach 8P

Akcia?
Táto kniha je plná akčných situácií. Zabíjanie upírov predsa nie je len tak! 

Napätie?
Pri čítaní som mala všetky zmysly v pozore, nervózne som sa triasla pri každej vete, pretože táto kniha má dosť veľa tajomstiev, ktoré nám autorka postupne odhaľuje. Veľmi dobre zvolila hl. postavu - Cat, ktorej očami som to vedela veľmi dobre vnímať a chovala by som sa rovnako ako ona.

Smrť?
Áno.

Koniec?
Epický! Nádherný záverečný boj, ktorý by bol preplnený dokonalými efektmi na filmovom plátne!

Čo som čakala?
Mnoho ľudí túto knihu chválilo a upírov ja mám rada 8P no až Míša* ma absolútne presvedčila, že túto knihu musím mať na poličke, takže som si ju objednala na Vianoce.

Čo som dostala?
Absolútna bomba! Táto kniha je perfektná! Ani jedna kniha, akokoľvek som ju predtým chválila, sa nevyrovná tejto! Zaslúžila by si 100 hviezdičiek! Tlieskam autorke!
Neuveriteľne chytľavý príbeh plný upírov, ktorých ja zbožňujem. Žiadny sladučký Edwardík...ale božský BONES! Celá dejová línia sa zaoberá Cat a Bonesom, pričom hlavný cieľ je pozabíjať zlých vysoko postavených upírov. Napriek tomu sledujeme nádherný a komplikovaný vzťah, ktorý sa medzi hlavnými postavami rozvíja. Veľmi chválim autorkine pohranie sa so slovami - hl. hrdinka sa volá Catherine, ale prezývajú ju aj Cat (=mačka) a Bones ju oslovuje Kotě (=Kitten) - je to strašne podarené a milé 8D
Catherine je napoly upír. Jej otec - upír znásilnil jej matku a o 5 mesiacov sa narodila Cat. Ak chcete vedieť, ako je to možné, ani len nepomyslite na vysvetlenie z Twilightu! Prečítajte si túto knihu 8) Veľmi zaujímavé upírske schopnosti a skutočnosti ako rýchlosť, sila, na zabitie striebro!, žiariace oči! Tento svet upírov, ktorý sa prelína s ľudským svetom, je krutý, násilný a veľmi nebezpečný a preto existuje Cat, ktorá je odhodlaná pomstiť sa všetkým upírom na svete kvôli tomu, čo jej otec urobil jej matke. Ale pozor, na scénu prichádza vyše 240-ročný Bones! A tomu sa predsa nedá odolať! Napriek tomu obdivujem hl. hrdinku, aká bola vo vzťahoch opatrná, ako sa k celej tej situácii chovala. Niekedy mi pripadala naozaj veľmi rozumná a duchaplná 22-ročná " vampire killerka", inokedy sa správala ako pubertiačka 8D Práve kvôli všetkým svojim rozhodnutiam, z ktorých by som väčšinu, v jej situácii, urobila aj ja, si ma získala tak isto, ako okúzľujúci Bones, ktorého som si nevedomky stále predstavovala ako Seeleyho Bootha zo seriálu Kosti (Bones) 8D A budem si ho tak predstavovať aj naďalej 8P
Príbeh sa krásne číta, strany sa pretáčajú samy od seba, žiadne hluché či nudné miesta, skvelá akcia, premyslené postavy, zaujímavý záporák, postupné odhaľovanie tajomstiev, špecifická romantika 8D
Tejto knihe nechýba nič. Som z nej nadšená a vrelo vám ju odporúčam! Okamžite mi dajte 2. diel!


100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 5 z 5 hviezdičiek



E_V_E   

Komentáre

  1. Za prvé... BOŽE! Zrovna teď mám kvůli tobě NPCDH před sebou, a snažím se odolat, abych ji nezačala znovu číst! :D
    Ani nevíš, jak moc jsem ráda, že se ti líbila!

    Neříkala jsem ti to? Neříkala?! Jakmile dočteš, budeš chtít druhý díl, a TO je teprve psycho! :D (navíc pokud tady jsi byla z toho sexu hotová, tak druhý díl tě totálně sejme ;))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 8D jednoznačne som si vedomá mojej novej posadnutosti touto sériou! 8D
      ooo...no tak to si ho čo najrýchlejšie zoženiem 8P

      Odstrániť
  2. no dobre, teraz už fakt nemám dôvod aj naďalej preklikávať túto knihu v čítačke :D dočítam Coincidence of Callie and Kayden a vrhnem sa na to, kým mám čas(aj keď mám rozčítané ešte iné knihy) :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 8_) To som rada, že som ti dodala posledný krok k prečítaniu knihy! ja som tiež dlho váhala, ale nakoniec som zistila, že zbytočne! 8)

      Odstrániť
  3. Kniha mě už dlouhou dobu láká :) ...a když ji tak vychvaluješ, tak si ji rozhodně v nejbližší době přečtu ;)) děkuji za recenzi, protože jak se tak koukám, máme docela stejný vkus... :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozhodne ti knihu odporúčam 8) nebudeš ľutovať 8)

      Odstrániť
  4. ja som tiež videla na túto knihu veľa recenzií, veľa z nich bolo kladných, ale akosi som ju prehliadala alebo som jej nedávala veľkú pozornosť... možno si ju už teraz konečne zadovážim... už len kvôli tomu sexy lovcovi :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. tak človek musí mať určitý kladný vzťah k upírom, aby sa mu knižka lúbila 8D ale rozhodne ju odporúčam 8)

      Odstrániť
  5. (zamračene zazerá na notebook) To ste tú knihu všetci prečítali, len ja nie? Ďalšia pochvalná recenzia a ja to jednoducho nemôžem začať čítať. PREČO mi to robíte? :D :D Musím si ju dať do to-readu na prvé miesto a nejako ho ešte zvýrazniť, aby som na ňu nezabudla. Ja chcem Bonesa! (počula som o ňom toľko, že ho milujem v predstihu)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 8D ja som ho tiež milovala už dávno predtým ako som ho spoznala 8D
      Fakt by si si tú knihu mohla už prečítať 8P

      Odstrániť
  6. Už viem čo dostanem na narodeniny :D
    Chcela som tú knihu už predtým ale...akosi sa nenachádza u mňa. Čo sa však zmení, muhehe...x)
    Úprimne ešte som nevidela, že by sa niekomu kniha až hentak páčila. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozhodne odporúčam! 8D
      Ja všetko moc prežívam 8D ale fakt sa mi táto kniha neuveriteľne páčila, ten celý príbeh aj postavy boli fakt super! 8)

      Odstrániť
  7. Wow, až takové nadšení! :)
    Já ji před nedávnem přečetla, a... no, jsem zmatená. Sice se mi vcelku líbila, ale jak na ni všichni pěli ódy, čekala jsem mnohem, mnohem víc... Každopádně autorka píše poutavě, takže druhý díl zkusím přečíst bez jakýchkoli očekávání a třeba budu nadšená :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa páčil ten jej štýl, akým to všetko popisovala a príbeh bol super, takže som fakt nadšená 8)

      Odstrániť
  8. Já přesvědčuji samu sebe, abych si pořídila knížku v čj. Mám ji sice v angličtině, ale nemyslím si, že bych úplně všemu rozuměla. Hodně lidí si tuto sérii chválí, takže to asi něco znamená, že? A jestli tam je nějaký kocour k pohledání... sakra! Už bych ji měla mít! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Mne sa séria brutálne páči, takže určite odporúčam 8)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára