On my wishlist #30




Sobotné meme z Book Chick City. Cieľom je uverejnit knihy, ktoré by sme si chceli prečítať alebo mať na poličke doma. Či už to budú knihy staršie, novinky alebo tie, ktoré ešte len vyjdú.


Pre dnešné meme som vybrala mnou strašne chcenú knihu: Kacír a bosorka





Názov: Rád Temnoty #1 - Kacír a bosorka
Autor: Philippa Gregory

Anotácia: Sedemnásťročný Luca Vero je obvinený z kacírstva a vylúčený z kláštora. Záhadný cudzinec ho poverí zaznamenávaním konca sveta v Európe. Luca sa riadi pokynmi v zapečatených listoch a vydáva sa mapovať strach kresťanského sveta, aby nakoniec došiel až na hranicu dobra so zlom. 

Sedemnásťročná matka predstavená Izolda je odsúdená na život v kláštore, aby nemohla získať svoje veľké dedičstvo. Keď mníšky zverené do jej opatery začnú trpieť čudnými víziami, chodia v spánku a na tele sa im zjavujú krvácajúce rany, prichádza Luca, aby udalosti vyšetril. Všetky dôkazy ukazujú na Izoldu. Na nádvorí sa už stavia hranica, kde ju majú upáliť ako bosorku.

Luca s Izoldou sú prinútení čeliť najväčším hrôzam stredovekého sveta – čiernej mágii, vlkolakom a šialenstvu. Na ceste za skutočnou historickou postavou, ktorá obraňuje hranice kresťanského sveta a opatruje tajomstvá Rádu temnoty, nachádzajú pravdu, vlastné osudy a dokonca aj lásku.

Prečo táto kniha?
Má v sebe historický a detektívny nádych. Navyše obálka - proste krása! Som zvedavá na príbeh z takého prostredia, akým vládne táto kniha.


E_V_E   

Komentáre

  1. 17 ročná matka predstavená??O.o hmmmm ? ale aspoň som si konečne prečítala anotáciu :D len ma to veľmi neláka:D možno že sa raz po prečítaní tvojej recenzie rozhodnem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne to prišlo divné 8D
      Ale tak možno to má zmysel 8D

      Odstrániť
  2. Ja neviem mne sa nezdá práve tá obálka. Je taká..filmová. Ale páči sa mi. Historický a detektívny nádych, to by mohlo byť niečo pre mňa. Zatiaľ si však dávam načas pretože, keby som sa mala na každú knihu vrhnúť ako hladná hyena..tento rok je beztak plný kníh. Klídek..pohoda...ja tú knihu CHCEM! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 8D no mne tam kočka strašne pripomína Rosalie z twilightu 8D takže preto sa mi to páči 8P

      Odstrániť
    2. Ahá, tú blonďatú ? (no ne..to je fakt overovacia otázka ako dvere). Rosalie sa mi ako jediná celkom pozdávala. Takže chápem. :D

      Odstrániť
  3. 17-ročná a už matka predstavená? Dobré to vytiahla. Aj keď tá hranica by ani mne nevoňala. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to divné 8D ale ktovie, čo sa z toho vykľuje 8D

      Odstrániť
  4. Včera jsem knihu dočetl a popravdě není to nic úžasného. Těšil jsem se na historický román, ale spíš jsem dostal něco jako: Historie pro děti. :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je škoda 8(
      aj tak by som si ju rada prečítala 8)

      Odstrániť
  5. Po této knížce pokukuji už dlouho a pořád se nemůžu rozhodnou asi se mi bude skutečně líbit nebo ne. Momentálně převládá to, že bych si jí ráda někde v brzké době půjčila :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 8) ja by som tiež bola radšej pre vypožičanie, tak na skúšku 8D ale my máme chabú mestskú knižnicu a o takom niečom môžem len snívať 8D

      Odstrániť

Zverejnenie komentára