Zimní dumání #6


Organizuje: Syki
Úloha: napísať článok na vopred dané témy


Téma: Nedokončené série 

aneb Knižní série, ke kterým sa nejspýš hned tak nedostanu



Z mnohých sérií mám prečítaný iba 1. diel, ale chystám sa čítanie dokončiť, pretože ma 1. diel bavil. Napríklad série Nočný tieň, Inkarceron, Noční lovci, Krásni a mŕtvi,...
Potom mám rozčítané 2 časti z trilógie, ktoré chcem tiež dočítať preto, lebo predošlé časti ma bavili.
Napríklad série Záhrada večnosti, Divergencia, Sedem kráľovstiev,...
Mám ale aj také série, z ktorých mi 1. diel až tak neučaroval, no chcem dať 2. dielu šancu na zlepšenie.
Napríklad série Les kostí, Krídla, Škaredí, Naprieč vesmírom, Dokonalý pár,...

Veľa ľudí číta Upírske denníky alebo Školu noci len kvôli tomu, aby mali sériu dočítanú. Ja som Upírske denníky ešte nečítala, ale chcem si prečítať 1. diel kvôli seriálu, ktorý zbožňujem. Ak ma však tá kniha nebude baviť, do ďalších častí sa púšťať nebudem. Bola by to strata času a pritom ten čas by som mohla venovať lepším knihám. Zo série Škola noci mám prečítaný iba 1. diel, ale ten ma bavil, takže sa chystám aj na ďalšiu časť. Tam sú tiež dosť rozporuplné názory, že sa to zhorší po x-tom dieli, zlepší po x-tom dieli, chcem si na to urobiť vlastný názor a budem to čítať, kým ma to bude baviť. Tieto 2 série sú totiž tak rozsiahle, že nemám ani možnosť získať všetky časti série. Budem v ich čítaní pokračovať, len ak ma budú baviť.

Z dvoma sériami sa mi stalo, že som si poslednú časť trilógie kúpila zo zvedavosti a z nutnosti, že som chcela mať prečítaný aj posledný diel. Sú to série V zajatí snov a Temné vízie. Tieto 2 série sú u mňa priemerné, no u každej mám svoju obľúbenú časť a preto neľutujem ich kúpu.

Pri sérii V zajatí snov som bola nadšená z 2. dielu a preto som rozhodne chcela mať záverečnú časť. To nutkanie prečítať si, ako to skončí, je v každom z nás. Niekto to dokáže potlačiť. Pri tejto sérii som to ja nedokázala. Bohužiaľ, 3. diel ma dosť sklamal a preto u mňa táto séria ostane v statuse: priemerná, s dobrým nápadom.


Séria Temné vízie ma 2. časťou neuveriteľne sklamala a veľmi som sa bála, že pri 3ke vyhodím tie knihy z okna. Našťastie sa to nestalo a 3. diel ma velice príjemne prekvapil, bola som z neho nadšená. Táto séria však u mňa získala rovnaký status ako predošlá: priemerná, s dobrým nápadom.

Z čoho som bola vyslovene na nervy, keď som nezískala ďalšie časti, je séria Narnijské kroniky. Dlho som nemala prečítanú poslednú a prvú časť a bola som z toho na nervy. Táto séria má úžasný nápad, ale je skôr pre mladších a mne až tak moc nevyhovovala, ale bola aj tak skvelá. No neprečítané časti som si chcela prečítať kvôli môjmu nutkaniu mať prečítanú celú sériu.

Takže, čo sa týka nedokončených sérií, mám aj ja svoje vyšinuté chvíľky, keď MUSÍM mať pokračovanie série, lebo CHCEM mať prečítanú CELÚ sériu. Inokedy mi nevadí, keď čakám na 2. časť série aj rok. Niekedy sa nemôžem dočkať záverečného dielu, lebo sériu milujem. U každého to je iné a každý máme iný vkus.
100 ľudí, 100 chutí...


Ako je to u vás?

E_V_E

Komentáre

  1. V zajatí snov ma priťahuje napriek názoru, že je priemerný. Nápady sú vždy také krásne a to spracovanie keď pokulháva, strašná škoda. Ale ja som ochotná za to vyhodiť prachy! :D
    Sériu Divergencia chcem maťcelú akosi z princípu. Keď budem mať nazvyšk nejaké drobné kupujem Rezistenciu pretože mám Divergenciu a rovnako to bude aj s tretím dielom. 1 diel mi učaroval nápadom, no mnoho vecí...neviem nudila som sa. Takže si to musím oživiť. Potom zistiť aká je Rezistencia a nakoniec dať šancu pokračovaniu, z ktorého budem MUSIEŤ padnúť na zadok inak budem zlá. :DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som padla na zadok z Divergencie 8D a Rezistencia bola tiež super 8)
      V zajatí snov má dobrý nápad, ale trošku som sa nudila pri určitých momentoch a to nemám ja rada.

      Odstrániť
    2. No prvýkrát aj ja to je pravda. Ale potom už tretíkrát som to ledvaj dočítala, možno to nebol môj deň ale..ichihííí. Ale páčila sa mi Divergencia bola vždy isté lákadlo. A Rezistencia je nutnosť, musím si ju prečítať. Mám predsa rada akčné scénky. :D A tých by tam malo byť neúrekom, na tom sa všetci zhodli.
      Nad tou sériou teda ešte popremýšľam, kniha je predsa na to aby nudu zahnala. :P :D

      Odstrániť
    3. Tak áno, ale ja som sa nenudila 8P

      Odstrániť
    4. Veď ja ti to neberiem aj taak som vtedy bola ovplyvnená náladou takže keď mi tú knihu konečne kamoška po roku vráti (typujem, že nevie kde je) pustím sa odznova a s čistým štítom :D

      Odstrániť
  2. Dobre ti radím... nenechaj si pokaziť mienku o seriály VD tým, že bude čítať tie otrasné knihy. Vydavateľstvo, ktoré sa pustilo do vydávania kníh SMithovej, muselo byť vážne padnuté na hlavu. Na druhej strane im však ďakujem, lebo by asi nikdy nebol ani seriál.

    Zo Školy noci mám kúpených sedem dielov okrem trojky, ale rozhodla som sa s tým stopnúť a už ďalej nečítať. Sú to dobré blbosti, to nie je ako s Denníkmi princeznej, že by ma to bavilo aj po ôsmom diely.

    Temné vízie... veľmi sa vyjadrovať nebudem. Nečítala som, ale stačí mi meno autorky a zďaleka to obídem...

    Asi som čudná, ale Narniu som stále nečítala. Možno raz :D

    A Rezistencia ma ešte stále čaká na poličke... nie... vlastne ma čaká u susedy, požičala si ju :D ale aj na to sa chystám :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 8D No ja som zvedavá a chcela by som si tú 1. časť VD prečítať, ale jednoznačne sa celá séria nevyrovná seriálu 8)
      Škola noci sa mi 1tka fakt páčila, ale hovorí sa, že to ide potom dole vodou, takže fakt uvidím.
      Ja som mala dlho len 3 diely prečítané a potom som sa práve kvôli tomuto "nutkaniu" pustila do zvyšku série 8)
      Temné vízie nie sú až také zlé, netreba ich úplne zavrhovať, ale vždy je niečo iné čo je lepšie na čítanie 8P

      Odstrániť
    2. Zo Školy noci mám najradšej iba Starka a ten tam došiel tuším až v piatom diely. Ale teraz už ani on nestačí na to, aby ma to bavilo. Stále dookola to isté sa tam omieľa a lezie mi to na nervy.
      Ja som si dosť istá, že by sa mi Temné vízie nepáčili :D Nemám rada od Smithovej nič. Pokúšala som sa pustiť do ďalších kníh, ale až príliš mi utkvelo v mysli VD a to, aká je to kravina.

      Odstrániť
    3. Ja som sa strašne čudovala, keď som sa dozvedela, koľko chlapcov sa tam vymení okolo hl. hrdinky 8D to bolo fakt divné, som zvedavá ako sa to vyvinie, ale na mnohouholníky nemám náladu 8P

      Odstrániť
  3. Já přímo nenávidím, když mám nedokončenou sérii! :D
    A proto si většinou počkám na komplet, na který se pak mohu s láskou koukat. ^^
    Teda ale celou Školu noci doma nejspíš nepotřebuji..:D
    Mám sice všech devět dílů + dvě novely, ale i tak si to nejspíš už dokupovat nebudu..:D Třeba tebe bude bavit. ;))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemyslím, že sa dočítam dokonca ŠN 8D ale pár častí skúsim 8)

      Odstrániť
    2. Řeknu ti to takhle.. nápodobně ;D

      Odstrániť
    3. Mám to stejně jako Erný, raději si počkám na celou sérii a to hlavně proto, že to do té doby zapomenu :D Ale do Školy noci a VD se opravdu nepohrnu, stačily mi ukázky a vím, že to opravdu není pro mě :) K V zajeti snov jsem Ti napsala k recenzi :) Narnie je sice dětská, ale prostě je to pro mě takové pohlazení na duši, ale ještě jsem taky nedočetla 5, 6 a 7 díl ještě, ale tak tam to tolik nenavazuje :)

      Odstrániť
    4. Ja si nedám povedať a aj tak si zoženiem 1. diel UD 8D ŠN k dispozícii mám, ale extra sa do nej za to nehrniem tež 8P
      Narnia je skvelá, ale nie je u mňa obľúbenou sériu, čo s atýka tých detskejších, tak miesto si zabral Harry Potter, ktorého prvé časti boli predsa len viac pre deti, takže u mňa boduje on 8)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára