Obálková vojna #12


Autorkou meme je Maťa.

Úlohou je každý pondelok porovnať obálky nejakej knihy z rôznych krajín.

Dnešný príspevok sa bude týkať knihy: 
Drahokamy #1 - Rudá jako rubín

Španielsko
Filmová obálka
Anglicko
Česko













Momentálne vo mne stále rezonujú pocity z dočítania celej Drahokamovej série a pozretia nemeckej adaptácie filmu (bez cz tituliek!). Takže som sa rozhodla porovnať dnes obálky 1. dielu série, ktorá sa právom zaradila na popredné miesta môjho pomyselného rebríčka NAJ kníh. Rubinrot je nemecká knižka veľkej kvality a obálky rozhodne nezaostávajú. 

Španielsko si vytvorilo naozaj zaujímavý cover, ktorý má niečo pekné do seba, ale kebyže je ružový/červený, asi by mi sedel viac. Takto je príliš tmavý. 
Nemohla som vynechať ani filmovú obálku, na ktorej sú tí úžasní herci. Film rozhodne odporúčam, aj keď často nesedí s knihou a je po nemecky, ja som si ho užila aj tak 8) 
Anglická verzia obálky je prenádherná. Som veľký fanúšik spoločenských šiat na obálkach, takže ma vždy táto obálka opantala. Po prečítaní celej série mám však dojem, že tie šaty by mohli byť skôr staršieho typu (roky 1800-1900). Tam sa totiž hl. hrdinovia často prenášali v čase a tak som si mohla predstaviť krásne staršie modely šiat. 
No a česká obálka, ktorá je kópiou originálu je po dlhom uvážení podľa mňa najkrajšia. Niekoho irituje ružová farba, ale čo by to potom bolo za Rubín, nie? 8D Tie siluety a celkový obrázok je náramne podarený a verný obsahu knihy.


1. miesto: Česko
2. miesto: Anglicko
3. miesto: Filmová obálka
4. miesto: Španielsko

Ktorá obálka víťazí u vás?


E_V_E

Komentáre

  1. Ta originální a naše česká jsou opravdu nádherné :) A ty šaty na španělské obálce jsou podle mě z dnešní doby, tak nějak tipuji :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Rozhodne tá česká. A s ostatnými dielmi série tvoria nádherný celok :) Tomu sa hovorí, že kniha je krásna zvonka, aj zvnútra :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne sa Česko páči najmenej. Najkrajšia je anglická, milujem šaty ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Já jsem se zamilovala do české obálky, mám raději jednoduché obálky bez fotek, nevím proč.:-) Ale je zase fakt, že šaty z anglické jsou nááádherné.:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa lúbi aj kniha pod prebalom, krásne to vymysleli 8)

      Odstrániť
  5. Stoprocentně česká. Anglická je taky hezká. Hlavně ty šaty a Big ben v pozadí?! Já je prostě musím mít. Ale na českou nemá. A i když mi filmové obálky tolik nevadí .. tahle se jim teda tolik nepovedla. Je tam toho moc. Je to hodně přeplácané, jak věcmi, tak i barevně. A španělská? To je úplná katastrofa. A ani to k příběhu nesedí. Což si myslím, že je u obálky celkem podstatná věc. Pěkný nápad dát sem Rudou :) Já tuhle sérii zbožňuju :D!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. A mě se nejvíc líbí ta anglická... Ty šaty, och! ♥ Navíc kus Londýna v pozadí, co víc já potřebuji ke spokojenosti..:) Ale teda česká je hned potom

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára