Drew + Fable #2: Second Chance Boyfriend

BOOK


Originál: Drew + Fable #2 - Second Chance Boyfriend
Autor: Monica Murphy
Vydavateľstvo: Self-Published Monica Murphy, 2013
Čítané v jazyku: EN (moja 5. anglická kniha)

Hl. postavy: Fable, Drew
Vedl. postavy: Owen, Andy, matka Fable, Jen, Colin, Dr. Sheila Harris 
Hl. záporáci: Adele

Žáner?
New Adult Contemporary Romance, román

Obálka?
Krásna, romantická.

Strany?
210 strán

Filmové spracovanie?
Nie.

Má pokračovanie?
3. diel série Three Broken Promises, ktorý je ale o inej dvojici z tohto 2. dielu.

O čo ide?
Drew a Fable je dvojica s veľkými problémami a s ťažkou minulosťou a detstvom. Fable mala vždy povesť "slečny čo sa rozdáva" a Drew bol zase "sexy bohatý futbalista". V 1. dieli Drew zaplatil Fable, aby týždeň predstierala pred jeho rodičmi, že sú pár. Mala to byť jednoduchá práca, no tak poškodení mladí ľudia sa nakoniec navzájom dopĺňajú a pomáhajú si. Niet divu, že sa do seba zamilovali. V tomto pokračovaní sú na začiatku obaja iba nešťastní a zlomení, pretože Drew zbabelo utiekol a zo strachu zo svojich problémov sa Fable viac neozval. Náhoda ich znova zvedie dohromady a tak sa začína boj o druhú šancu a možnosť byť šťastný.

Humor?
Nachádzajú sa tu nejaké vtipné a sarkastické komentáre a scény.

Nuda?
Drew a Fable sa stretnú až skoro v polovici a dovtedy môžme sledovať ich život bez jeden druhého. To sa mi páčilo, bolo zaujímavé sledovať ich život oddelene. Potom, čo sa začali znova schádzať sa mi páčil sex a romantické scény. Dokonca aj problémy s matkou Fable a nevlastnou matkou Drewa. Zaujímala som sa o to, ako to celé skončí, ale boli časti, ktoré mi prišli zbytočne natiahnuté, predvídateľné a nové postavy ma absolútne nezaujali.

Láska?
Drew a Fable sú si proste stvorení! Sú krásny pár s mnohými osobnými problémami, ale veľmi som im fandila. Dočkáme sa aj viacej sexu.

Akcia?
Nejaká sa tam nájde, hlavne na konci.

Napätie?
Áno.

Smrť?
Áno.

Koniec?
Predvídateľný, ale uspokojivý.

Čo som čakala?
1. diel sa mi veľmi páčil, takže som nedočkavo čakala na príležitosť prečítať si pokračovanie.

Čo som dostala?
Kniha sa mi páčila, bolo to dobré ukončenie romantického a ťažkého príbehu Drewa a Fable, ale na 1. diel to nemalo. Koniec bol absolútne predvídateľný, už v 3/4 som si správne tipla záverečnú zápletku a koniec. Jen a Colin mi prišli ako úplne zbytočné postavy. Neviem, či ma zaujme 3. diel série, ktorý bude prerozprávaný z ich pohľadu. Skôr by som privítala knihu o bratovi Fable - Owenovi, ktorý je omnoho zaujímavejšia a lepšia postava. Snáď sa dočkám aj toho.
Kniha mi prišla ako dobré dorobenie príbehu o tejto dvojici. Nesadli mi niektoré veci, ale som rada za to, ako to skončilo. Páčilo sa mi, ako o sebe Drew a Fable zmýšľali, keď spolu neboli. Začiatok bol veľmi zaujímavý, ako žijú bez seba a čo všetko musia riešiť. Boli medzi nimi obrovské rozdiely, no sú si aj veľmi podobní. Páči sa mi, ako sa milujú a ako sa zároveň boja budúcnosti.
Fable je typ bojovníčky, ktorá sa vždy postará o tých, ktorých miluje. Poznačilo ju, čo všetko si preskákala. Drew je zase typ vnútorne zničeného mladíka, ktorý k prežitiu potrebuje tú, ktorú miluje. Jeho nevlastná matka Adele bola ešte šialenejšia ako predtým, čo vyvolalo peknú akciu.
S knihou som spokojná, ale 1. diel to proste neprevalcovalo. Tam to bolo omnoho citlivejšie, romantikejšie, bolestivejšie a intenzívnejšie. Mal to byť epický koniec a happy-end a ja som ten "epický" už dopredu uhádla, takže ma to až tak nešokovalo. Som ale spokojná, ako to nakoniec skončilo. Bolo to sladké a sexy 8D Je to pekné skončenie príbehu 2 úplne zničených ľudí, ktorí sa našli a navzájom si pomohli. Sériu odporúčam!


100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 4 z 5 hviezdičiek



E_V_E   

Komentáre

  1. Tož to jsem ráda, že tobě se to líbilo. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobre sa mi to čítalo 8) ale ako si hovorila, bolo to slabšie ako 1. časť.

      Odstrániť
  2. Znova klišé téma, ktorá môže byť ale zaujímavá.
    Hlavne obálka sa mi páči :)

    Keď dočítam všetky knihy určite po nej siahnem. Niekedy mám pocit, že za svoj krátky život chcem prečítať všetky knihy na svete :D som šialená :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ďakujem, sakra, keby v ba tak mi to vyhovuje viacej 8D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vyzerá to dobre, čo dobre vyzerá to vynikajúco. Uf, ale už som si našla Wallbander u Majky, takže toto bude musieť ešte chvíľočku počkať. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára