Letní dumání #9

Organizuje: Syki
Úloha: napísať články na vopred dané témy


Téma: Zahraniční a domácí knižní blogosféra



Posledná téma tohto projektu sa mi píše veľmi ľahko, pretože našu slovensko-česko blogerskú komunitu úplne zbožňujem 8_) Je tak úžasné získať nových priateľov, ktorí majú rovnaké záujmy ako vy - čítanie! Spoznala som mnoho skvelých ľudí. S niektorými si len píšem, s pár som sa už aj stretla a ešte s mnohými sa stretnem. Vedieme spolu diskusie na FB, na blogových stránkach, v komentároch na blogoch, píšeme si maily a stretávame sa na knihomolských stretkách 8P Viem, že na každého môjho čitateľa a blogera, ktorého sledujem sa môžem vždy spoľahnúť, pretože mi odporučí niečo dobré, že prediskutujeme naše obľúbené knihy, že mi povie o novinkách, o ktorých neviem, že sa s babami budeme rozplývať alebo sa pohádame kvôli úžasným knižným sexošom 8P a iné.

Ja som sa dostala do blogerského sveta zhruba pred 2 rokmi svojím osobno-kozmetickým blogom. Bavilo ma to a spoznala som mnoho skvelých kozmetických blogeriek, ale cítila som sa tam trochu mimo. Po pol roku som si začala na druhý blog zapisovať svoje dojmy z kníh. Videla som už predtým pár skvelých knižných blogov a tak som si teda tiež jeden založila, no neočakávala som od neho nič viac, ako len byť archívom mojich prečítaných kníh a mojich pocitov z nich. Po pár mesiacoch som tam začala vídať prvých GFC followerov a prvé komentáre. Bola som nehorázne šťastná a prekvapená, že niekto ma číta, nedajbože so mnou v niečom súhlasí. A tu som sa konečne našla 8) Začala som aj omnoho viac čítať, hnala ma dopredu potreba poznať všetky príbehy sveta a napísať o nich vám, mojim knižným zlatíčkam! Teraz je už môj osobný blog dávno zrušený a knižný funguje už skoro rok a pol. Za tú dobu som sa pisateľsky vyvinula, zlepšila sa mi slovná zásoba, gramatika (aj keď teda tú som vždy ovládala na perfektnú 8P), naučila som sa ovládať všetky poštové služby 8D a našla som si mnoho spriaznených duší a ďalších zasnených knihomolov a nadšencov.

Zahraničné blogy nesledujem. Vyzerajú pre mňa viac profesionálne a mne sa páči ten pocit domova pri slovenských a českých blogeroch. Za zahraničné sa síce dajú považovať české knižné blogy, ale ja ich už beriem ako súčasť mňa. Sledujem slovenské a české blogy, sú mi blízke, čítame rovnaké knihy a mám ich moc rada. Rada si prečítam nejakú anglickú knihu, ale tam to končí. Raz by som si chcela písať s nejakou zahraničnou autorkou, ale ešte som sa na to neodvážila, moja angličtina nie je úplne perfektná.

Čo sa mojich cieľov týka - nemám žiadne. Ja som si blog nezakladala preto, aby som na ňom nejako zarobila alebo bola slávna. Chcem len, aby som mala stále svojich čitateľov, aby som vedela, že niekto si ma naozaj prečíta, pretože je úžasný pocit, keď vám niekto napíše komentár a ešte vás aj pochváli. Chcem sa naďalej podieľať na skvelých projektoch a meme a písať dobré recenzie. Takisto som rada za spoluprácu s knižnými vydavateľstvami, ktorým vďačím za viacero knižiek v mojej knižnici a rada by som, aby so mnou neprerušili spoluprácu, lebo potrebujem využiť ich informácie a štatistiky na tému k svojej bakalárke 8D

Veľkou motiváciou na založenie blogu a vzorom dokonalosti mi boli SykiLuc a Judit. Kočky majú perfektné blogy, recenzie a články a ja som si ich pozerala už pred založením vlastného knižného blogu. Postupne som našla ďalšie skvelé blogerky, ktoré mi utkveli v pamäti a rada sa k nim vraciam. Napr.: AbyssAwekkiCecilkaChristineCukrblikDomčoEmily.LFierushFilipskhFrecklesJuliaR,
KaččKaneKateOlivianKristielaurdesLenkaLuceLuuMelodyMischaRodawRoxanneStormy,
SueSušiTrissVeEeeAnndy a MunkikiAnnie a NelissLela a Mara a Lila ... a mnohé iné. Všetky blogy, ktoré sledujem sú pre mňa dôležité a rada sa k nim vraciam a podporujem baby/chlapcov v tom, čo robia. Ak má niekto z mojich čitateľov blog, ktorý z nejakého dôvodu nepoznám a teda nie je v zozname napravo dole, tak mi rozhodne hoďte link do komentára 8)
Extra význam má pre mňa pár výnimočných blogeriek a knihomoliek, s ktorými mám trochu užší vzťah a radím ich medzi moje úplne najobľúbenejšie blogy a blogerky 8) Tam patria: MaťaAstesiaSaškaMajka,
Simone SiprianoCattyMíšaVendeaMinnie a Lia. Tieto baby úplne že zbožňujem 8_) Neviem vám ani povedať, čo konkrétne na nich zbožňujem, úplne všetko na blogoch a povahách báb milujem a bola by som veľmi happy, keby som sa raz mohla osobne stretnúť so všetkými 8)

Astesia, Maťa a ja na knihomolskom stretku v Trenčíne 8)


Ako veľmi milujete slovensko-česko blogerskú komunitu vy? 8)


E_V_E

Komentáre

  1. Ja v poslednom čase sledujem iba blogy, ktoré mám pridané medzi obľúbenými a nové veľmi nevyhľadávam. Veľmi sa mi ani nechce a stačia mi novinky, ktoré sa dozviem tam, kde chodím pravidelne. Mojím najväčším problémom je však komentovanie, väčšinou sa mi nechce žiadny článok okomentovať, asi som na to príliš lenivá, a radšej si ho len prečítam. Len potom zrejme ani nikto nevie, že k nemu chodím a všetko čítam. Stále si nadávam za to, že by som to mala napraviť :D
    Zahraničné tiež veľmi nečítam, pravidelne chodím iba na jeden a to na Addicted2novels. To je asi tak všetko.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som poctená, že mám od teba komentár teda 8D
      Keď máš čas a nudíš sa, preklikaj s aspoň obľúbenými blogmi 8P Radi uvidia, že žiješ 8D

      Odstrániť
    2. :D Ale tak na tých najobľúbenejších blogov mi to až taký strašný problém nerobí. :D Väčšinou aj keď vidím nejaký článok, čo sa mi páči, dočítam ho a vlastne ani neviem, čo by som tam napísala, tak idem preč. :D
      To by bol asi dobrý nápad, keď už zanedbávam ten svoj blog. Za posledný mesiac som pridala asi dva články. Bieda je to :D Ale vyhováram sa na maturitný ročník a depresiu z toho, že sa začala škola :D

      Odstrániť
    3. Ale je len september, na matury sa vyhováraj v januári a apríli 8D si proste lenivá 8D

      Odstrániť
  2. Pekne napísané a ďakujem(e) za zmienku.:) Ani ja nesledujem zahraničné blogy, vlastne myslím, že aj tých českých&slovenských by som mohla sledovať aj viac, ale každopádne - mám našu blogosféru & komunitu veľmi rada.^_^ A teší ma, že som jej súčasťou, hoci sa nie vždy zapájam úplne tak ako by som mohla.:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne tiež stačia tie sk a cz blogy, príde mi to také viac pri sebe držiace 8D asi by som si bližší vzťah so zahraničnými blogerkami vytvoriť nevedela, bola by som len jedna v rade, ktorá ich chváli. Osobnejší prístup mám radšej. Síce neviem vždy priradiť tvár a prezývku k blogu, ale rada čítam všetky blogy, čo nájdem 8) A potom najčajstejšie tie obľúbené 8)

      Odstrániť
  3. Ako zastánkyňa komornejšej atmošky mám rada československú komunitu. Je mi to milšie tak načo sledovať cudzincov (nevraviac o tom, že "tí zahraniční" mi z nejakého dôvodu vôbec nepríjdu sympatickí)?
    No a keby tu toho nebolo nemala by som doma takú nádhernú knižnicu ako je tomu teraz. A nevedela by som o mnohích knihách. A nemohla by som sa vypisovať, okrem toho kde inde by som sa z času na čas zašila, hm? :)
    A! Nemohla by som ti tvoje vlastné knihy posielať pol roka. :DD (nie vážne. Prídu čoskoro. Len sa spýtam matky či už dočítala Gierovú)
    A EŠTE! Na to stretnutie prídem! Musím! Chcem ti urobiť radosť aby si videla môj ksicht (oh, a to že si ma spomenula spôsobila debilne škľabiaci sa efekt. Budem mať kŕč v ksichte. Huh. A som poctená). Konečne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 8D na tvoj a Erinkovej ksicht sa moc teším 8DDD

      Odstrániť
    2. Ja už len dúfam, že sa nestratíme. Ak sa ona ani ja a prípadne akýkoľvek človek, ktorí by ešte mohol ísť s nami (nevem kto)... nestratí. Budem spokojná. A nech je pekne! (bude október. Možno chcem vážne priveľaxD)

      Odstrániť
    3. Budeme radi, keď nezmokneme 8D

      Odstrániť
  4. Oh, ty moje zlatíčko :3 Bolo strašne pekné, čo si napísala, tiež ťa mám strašne moc rada :*
    A teším sa na nejaké naše ďalšie stretnutie ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ani ja nesledujem zahraničné blogy, tie sk&cz mi úplne stačia =) Tiež patríš medzi moje obľúbenkyne, vždy sa sem rada vraciam. Len aj ja som trošku lenivá a nie zakaždým komentujem, no u teba sa vždy snažím! :D :D :D
    A to stretko by sa určite malo zrealizovať, už teraz sa teším =D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 8_) Ďakujeeem.
      Určite bude, spravím udalosť na FB a postupne popridávame ľudí, nejako to zorganizujeme 8)

      Odstrániť
  6. Já musím říct, že tvůj blog čtu už opravdu dlouho a mám to tu moc ráda. Určitě pokračuj dál v blogování. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Súhlasím s tým, že nesledujem zahraničné blogy. Ja ani neviem prečo, ale akosi ma nenadchýnajú. A veľmi pekne ďakujem za krásne slová a zaradenie k Tvojim obľúbeným blogom. Šak ty tiež vieš, že ja ťa tiež radím medzi moje Topky. :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeeem 8)
      Mne tie zahraničné tiež vôbec nechýbajú 8D

      Odstrániť
  8. Ďakujem :) Tie pocity sú vzájomné :) O stretnutí ani nevrav, ja už som toľkokrát chystala aj na knižné veľtrhy, aby som sa aspoň s niektorými blogerkami stretla, ale nikdy som sa tam nedostala :/ A po pravde, aj tie zrazy, ktoré sa konajú, sú v mestách (väčšinou asi v Bratislave), kde to mám veľmi ďaleko. A ty asi tiež.

    Zahraničné blogy nesledujem vôbec, načo? Veď toho máme u nás (a v Česku) dosť, takže sa vždy všetko dôležité dozviem aj na našich domácich blogoch :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem 8) Najbližší sk zraz budeme robiť v BA, lebo tam to máme tak teoreticky najkomplexnejšie, ale minule som bola až Trenčíne za babami, takže všetko sa dá 8)

      Odstrániť
  9. Páni, moc moc děkuji! :) Taky tě moc ráda a pravidelně čtu a dle mého názoru máš jeden z nejlepších přístupů k čtenářům. Miloučké komentáře a aktivita dělaj fakt divy :))

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára