Noční lovci #3: Nenávist až za hrob

BOOK


Originál: Night Huntress #3: At Grave´s End
Autor: Jeaniene Frost
Vydavateľstvo: FANTOM Print, 2013
Čítané v jazyku: CZ

Hl. postavy: Cat
Vedl. postavy: Bones, Tate, Juan, Don, Ian, Vlad, Spade, Cooper, Dave, Annette, Denise, Randy, Rodney, Justýna, Mecheres, Tick Toc, Rattler, Doc, Zero
Hl. záporáci: Patra, Max

Žáner?
fantasy - upíri, zombie, kúzla

Obálka?
Najkrajšia zo série, Cat je na nej proste strašne sexy!

Strany?
231 strán deja + venovanie a poďakovanie

Filmové spracovanie?
Nie.

Má pokračovanie?
Kníh je dokopy 7 + niekoľko medzinoviel.

O čo ide?
Cat společně se svým upírským milencem Bonesem dál pomáhají zvláštnímu oddělení Národní bezpečnosti v lovu nebezpečných nemrtvých bytostí. Situaci komplikuje to, že Cat, napůl člověk a napůl upír, začíná být jako Zrzavá smrtka až příliš proslulá, a navíc s ní má stále ještě nevyřízené účty její biologický otec, sadistický upír Max.K tomu všemu dostane Bones nečekanou nabídku, která se jen tak neodmítá. Jeho Velmistr, starý egyptský upír Mecheres, mu předá část své moci a navždy tak propojí jejich klany. Za všechno se ale musí platit a rovněž tato naprvní pohled skvělá šance v sobě skrývá nebezpečí, které může znamenat nejen odloučení, ale i smrt.

Humor?
Cat a Bones majú aj tu svoje obvyklé vtipné hlášky 8D Veľmi pekne im sekundujú členovia Catinho tímu, ktorí sú takisto v každom dieli série strašne vtipní, len dostávajú menej priestoru než hl. dvojica.

Nuda?
Nie! Od začiatku sa začína skvelá akcia, ktorá vydrží až dokonca aj keď autorka vymyslela viacero zápletiek.

Láska?
Tate mi dosť lezie na nervy. Je zamilovaný do Cat, ale ona miluje Bonesa! Nechápem, prečo to ten chlapec proste nepochopí.

Akcia?
Okamžite na začiatku, veľká bitka na konci a takisto mnoho menších akcičiek v priebehu deja. Táto séria zaručuje lásku a akciu.

Napätie?
Keď bola Cat či Bones v ohrození, keď sa hádali, keď podaktoré vedľajšie postavy zabili...

Smrť?
Áno. Okrem zlosynov aj niektoré milé vedľajšie postavy.

Koniec?
Brutálne akčný a zaujímavý.

Čo som čakala?
Prvé 2 diely sa mi veľmi páčili a tak som sa okamžite pustila aj do 3ky.

Čo som dostala?
V tejto časti série sa toho stane trochu viac a veci naberú vážnejší charakter. Obdivujem autorku za to, že dokáže dokonale vygradovať napätie a situáciu. Kniha sa začína menšou ale dôležitou zápletkou, stretneme sa znova s Catiným otcom a nebude to pekné. Neskôr pribudnú väčšie povinnosti a moc pre Bonesa a tak sa hl. hrdinovia stávajú ešte väčšími terčami a majú nových nepriateľov. Istý čas je zápletkou to, kto je nový nepriateľ a čo chce. Keď sa to zistí, tak sa zase riešia útoky, akcie a získavanie informácií. Na konci to zavŕši veľmi zaujímavá bitka s bytosťami, ktoré som nečakala. Autorka to trošku rozvetvila a pridala okrem upírov a ghúlov aj niečo nové. Svet Nočných lovcov má svoje vlastné pravidlá a zákony a zdajú sa mi dosť prepracované. Niekedy, tak ako Cat, nechápem, na čo je taký a onaký zákon, keď sa z neho dá vytvoriť trhlina. Inokedy zase iba nemo kukám na stránky, že čo sa stalo. Autorka pridala do tohto dielu aj nejaké tie kúzla. To som nečakala a prekvapilo ma to. Neviem sa rozhodnúť či je to klad alebo zápor. Predsalen, séria je o upíroch a odrazu sa tam objavia aj nové kúzelné veci - to už tu bolo. Ale zase do priebehu knihy sa to hodilo a navodilo to strašlivú atmosféru, takže nejaký extra problém s tu prítomnými kúzlami nemám. Som zvedavá ako to zakomponuje do ďalšieho dielu.
Čo sa týka postáv, tak tie sú úžasné ako vždy. Trochu mi začína vadiť, aký prehnane ochranársky je Bones na Cat. On môže obetovať svoj život za ňu, ale naopak to byť nemôže?! V tomto sa mi zdá dosť sebecký a ani sa nečudujem Cat, keď na neho za to vyletí. Napriek tomu sa tí dvaja milujú a je to veľmi krásna, žiarlivá a vtipná láska. Catin tím nabúchancov, čo tiež bojujú s upírmi, sa rozrastie o väčšiu silu v podobe upírstva. Veľmi zaujímavá vsuvka a som rada, že tu máme nových kladných upírov, ktorých sme si zamilovali ako ľudí už v predošlých dieloch.
V knihe nie je núdza o akciu, lásku, žiarlivosť, priateľstvá, boje, prekvapenia, smútok, zvraty, nové objavy a samozrejme humor! Túto sériu mám veľmi rada a určite vám ju odporúčam. 3. diel mal o niečo väčšie grády a nebezpečenstvo. Dej začína naberať silnejší charakter, vidieť, že sa autorka pri písaní odviazala, no má to aj dobre premyslené. Všetky detaily tam vkladá v správnom čase a ja som veľa tajomstiev ani neodhadla. Knihu som zhltla na 2 razy a obhrýzla som si všetky nechty ešte viac ako normálne zvyknem 8D Neváhajte nad touto sériou! Určite si zamilujete bad-ass Cat, úžasného Bonesa, Casanovu Juana 8P, maminku Justýnu (ktorá pekne zmúdrela!) a aj tí hnusní záporáci vám prídu skvelí! Knihu odporúčam a teším sa na pokračovanie.


100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 5 z 5 hviezdičiek



E_V_E   

Komentáre

  1. Bože, najlepšia séria :) Už si veľmi nepamätám, čo bolo v jednotlivých častiach. Tých 6 častí sa mi prelína. Ale chystám sa to ešte raz prečítať :) Inak ak dobre viem, štvorka je veľmi dobrá, ale škoda, že sa to odohráva až o 6 rokov neskôr. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Píše sa v anotácii, že "stretli sa pred 6 rokmi" a 2. diel je predsa o 4 roky neskôr, takže 4ka priamo nadväzuje na 3ku pokiaľ viem. Tam budú zase tie kúzla 8)
      Teším sa, keď si to kúpim a keď ešte vyjde aj posledný 7. diel, bude mi aj smutno, že to skončilo 8(

      Odstrániť
  2. Mám doma jenom první dva díly, ale chtěla bych si přečíst i další sakriš :D jenže už si nepamatuju, co bylo v těch co jsem četla :D takže vždycky když si jdu koupit knihu, tak tuhle nekoupim, i když bych chtěla :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Autorka v každom dieli vždy zopakuje čo bolo predtým! To sami na tom tiež veľmi lúbi, že aj keď som pozabúdala drobnosti, vždy autorka objasní kto je kto a čo sa stalo predtým, takže s tým si nemusíš vôbec robiť starosti. Mne dlho trvalo kým som po 1. dieli čítala ten 2. a nevedela som ani, čo za postavy tam sú, ale rýchlo som sa do toho dostala vďaka autorke 8)

      Odstrániť
    2. Tak to ráda slyším :D asi si ten třetí díl teda koupím :D

      Odstrániť
  3. "Tate mi dosť lezie na nervy. Je zamilovaný do Cat, ale ona miluje Bonesa! Nechápem, prečo to ten chlapec proste nepochopí." :DDDDD Presne, čo sa tam vtiera :D

    Už sa na knihu veľmi teším :D A že Justýna zmúdrela? No to chcem vidieť xD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lezie mi veľmi na nervy 8D akoby to totálne nechápal či čo 8D
      Justýna tam má strašne dobré a vtipné pasáže! Bola som z nej nadšená 8D V prvým dieloch mi pripadala proste strašne vystrašená a zbabelá. Tu už akoby sa prispôsobila prítomnosti upírov 8D

      Odstrániť
  4. Tuhle sérii jsem si zamilovala :) miluju tenhle typ hrdinek!! I když mi to připadá trochu slabší než jednička a chvílema překombinovaný, pořád mě to neskutečně bavilo a některý hlášky jsou tam prostě boží :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No deje sa tam toho viacej, ale celkovo sa mi to čítalo tak dobre ako 1. diel 8)

      Odstrániť
  5. hej, Justýna sa nezdá, ale ona je fakt akčná. V tomto dieli ma veľmi prekvapila. :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára