Predstav si... #7


projekt od Mati a E_V_E

S Maťou sme dostali taký super nápad, ktorý sa formoval niekoľko mesiacov, až sme zistili, že nestíhame termín, ktorý sme si dali 8D Nakoniec sme ale všetko dali dokopy a tak sa môžete pozrieť, čo sme to vlastne povymýšľali.

Náš projekt bude trvať 2 týždne, pričom každý nepárny deň uverejní jednu zo svojich otázok Maťa a každý párny deň jednu zo svojich otázok zase ja. Na tieto otázky sme obidve odpovedali, takže si môžete prečítať, čo by sme si vybrali, keby sme sa dostali do takej a onakej situácie. Po minutí otázok, čiže za 2 týždne, uverejníme formulár, po vyplnení ktorého majú dvaja z vás možnosť vyhrať knižku. Jednu od každej z nás.

S Maťou sme sa navzájom vyspovedali o rôznych knižných situáciách, snáď sa vám naše odpovede budú páčiť a možno sa v nich tiež nájdete. Všetko sa to samozrejme týka kníh a nezabudnite aj vy odpovedať na naše otázky v komentároch. Sme veľmi zvedavé osoby 8P Enjoy!


Otázka č. 7: 

Si bohatá, slávna a obdivovaná spisovateľka, ktorú uznávajú doma aj v zahraničí. Zrazu ti príde kopa nevraživých mailov/listov od fanúšikov, ktorí sú sklamaní z tvojho posledného knižného diela. Ako by si im na maily/listy odpovedala a ako by si sa cítila?


E_V_E

Určite by ma to veľmi zamrzelo. Je jasné, že nemôžete vyhovieť každému, ale tak to, že si s tým človek dá námahu a vydavateľstvo mu to aj vydá značí, že to nejaký potenciál muselo mať, tak by som ani nechápala, že čo komu na knihe vadí. Ak by som nebola so svojím dielom JA spokojná, ani by som ho nikomu neukázala, nieto ešte vydala. Navyše, mojim fanúšikom by sa to hádam páčilo, keď som to písala ja. Napadá ma, že jediný, kto by s tým mohol mať problém sú oficiálny recenzenti. Tí vkuse nájdu aj na každom dobrom filme nejakú chybu, takže tam by som sa hnevala, žeby ohovorili moju knihu. Ja si takéto veci beriem k srdcu, takže ak by sa zakladali na pravde, určite by som sa snažila chyby napraviť, ak by to boli hlúposti, tak proste platí u mňa filozofia, že človek nikdy nevyhovie úplne všetkým.


Maťa

Tak musím sa priznať, že ja by som to asi odignorovala a listy vyhodila... niekam. Mala by som predsa toľko fanúšikov, tak načo sa zapodievať ostatnými? Keby som teda sama uznala, že to naozaj nie je to najlepšie, čo som kedy napísala, tak nepoviem. Keby som ale mala pocit, že som pre knihu spravila všetko čo som mohla a vedela, tak by som listy ignorovala. Ono, ja som vlastne od prírody taký „skromný“ človek, ktorý má rád chvály a kritiku len vtedy, keď o ňu požiada. Nemôžem za to, zvaľujem to na prírodu. :D
Okrem toho, bola by som bohatou a slávnou spisovateľkou, tak načo sa stresovať iným? Ja nie som človek, ktorý by sa rád stresoval, radšej tak „voľne plávam životom“ ako sa zadarí, ignorujem to, čo sa mi nepáči, takže maximálne by som povedala ľuďom, ktorí by ma toľko kritizovali, že nech ma nečítajú. Nepotrebujem čitateľov, ktorým sa nepáči čo robím. Nech si to najprv skúsia oni a ak z nich potom bude druhá Rowlingová, tak potom ich kritiku vezmem, no :D
Ja proste radšej kritizujem iných :D (Kludne sa do mňa pustite, väčšinou mi je to úplne jedno :P)



Ako by ste reagovali vy?


Posledný príspevok do tohto nášho projektu, dúfam, že sa vám páčil a zajtra sa môžete tešiť na súťaž 8)



E_V_E

Komentáre

  1. Nerobila by som vôbec nič. Tie maily by som v žiadnom prípade NEVYHODILA! :D Čo keby ma inšpirovali? Alebo keby mi začala stúpať sláva do hlavy? (nemyslím si, že by sa to stalo, ale aj tak) Mala by som ich ako výstražné znamenie, že nie všetci moju tvorbu hltajú a odpísala by som im, že ďakujem za názor :) Niežeby ma to nejako neranilo, ale aj kritika k životu patrí.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež by som nevymazala, bolo by to dobré pripomenutie do života. Kritika niekedy pomôže, len by ma to dosť mrzelo.

      Odstrániť
    2. Presne. Taký mám aj názor ja :)

      Odstrániť
  2. Já jsem napsala na toto téma rovnou článek. :) Musím říct, že tento projekt je vážně skvělý. A můj článek k tomuto tématu je tady: http://moje-iluze.blog.cz/1309/umeni-prijimat-kritku#pridat-komentar

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujeme za kompliment, ešte plánujeme ničo podobné aj na december 8)

      Odstrániť
  3. Bola by som trochu smutná, ale potom by som si zanadávala na osobu ktorá poslala list a nechala to tak. XD Viem, trochu divné. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je to vôbec divné, každý sa s tým vysporiada inak, ja by som bola tiež dosť smutná.

      Odstrániť
    2. Hej, máš pravdu. :)

      Odstrániť
  4. Ja by som bola asi dosť smutná a pokúsila by som sa napraviť to, čo sa im nepáčilo v ďalšej knihe, ale rozhodne by som zase nemenila úplne všetko :) je to môj štýl a nebudem ho meniť len kvôli popularite :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Správne, ani ja by som extra veľké zmeny nerobila 8)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára