Add yours #2 - MÁJ

Projekt/meme od Judit

Mini verzia knižnej reťazovky - úlohou je každý mesiac odpovedať na otázky uverejnené na blogu autorky.


1. Autor, pri ktorého cliffhangeroch si idem vytrhať vlasy.
*Cliffhanger = otvorený koniec knihy, ktorý nás šokuje, nedá nám spať a nevieme sa potom dočkať ďalších kníh/dielov
- Richelle Mead - 5 kníh Upírskej akadémie + 3 knihy Pokrvných pút som priamo za sebou bez prestávky prečítala za cca niečo menej ako mesiac. Nie len konce boli na nervy, ale celý príbeh. Po konci každej knihy, aj keď tam nebol stále nejaký extra cliffhanger, som sa už psychicky pripravovala na čítanie ďalšieho dielu. Mňa proste VA zasiahla extrémnym spôsobom a strašne sa teším, keď už konečne budem mať čas na prečítanie Ohnivého srdca 8)

2. Autor, ktorý by mohol vydávať knihy častejšie.
Marja Holecyová - Opravte ma, ak sa mýlim, ale myslím, že táto slovenská autorka nemá okrem Mariotových dedičov vydané nič iné a to je brutálna škoda! MD je skvelá séria a ja by som prijala nejaké ďalšie slovenské fantasy od tejto autorky 8)

3. Kniha, ktorú každý vychvaľuje a ja vôbec nechápem prečo.
Naprieč vesmírom - Kniha má dobrý nápad, krásne obálky aj slušný dej, ale kapitoly sa strašne rýchlo striedajú a nič extra ma tam nezaujalo, takže knihu hodnotím ako priemer. Väčšina ostatných čitateľov a blogerov však túto knihu zbožňuje. Nechápem, čo ich na nej AŽ tak zaujalo, ale veď aj ja zbožňujem také kúsky, ktoré iným nesadnú, takže to je naozaj vec vkusu. Neviem však či sa niekedy pustím do 2. dielu tejto série.

4. Kniha, ktorá je v mojej knižnici najcennejším úlovkom.
Výnimočná - Budem sa opakovať, ale táto kniha je pre mňa proste srdcovka 8D Po 4tom dočítaní celej série Harryho Pottera som chcela nejakú zmenu a tak som si za meninové peniažky kúpila túto knihu. V kníhkupectve ma zaujala najprv obálka a potom anotácia, ktorá sľubovala fantasy a kráľovstvá. Bolo som taká vzrušená, že si túto knihu idem kúpiť, že až doma som zistila, že som kúpila českú verziu 8D Zvyšok série mám po slovensky, ale ani za svet by som 1tku nevymenila za slovenskú verziu a ani za nič iné!

5. Postava, ktorá by si zaslúžila vlastnú knihu.
- Finnick - V hrách o život som si ho proste zamilovala! Úplne ho zbožňujem a strašne rada by som si prečítala o jeho detských rokoch - ako vyhral v hrách, ako žil, ako sa zaľúbil... 8_)

6. Postava, ktorú z celej duše nenávidím.
- Warner - Nechápem, čo na ňom všetci vidíte. To nie je ako Voldemort, ktorého brutalita a zloba je úžasná a fascinujúca! Toto je proste len nejaký chlapec v Som roztrieštenej, ktorý pre mňa nemá žiadne čaro. Niežeby bol Adam nejaký extra super, skôr Kenjiho mám radšej, ale Warner je pre mňa záporák, ktorý mi nepríde ničím výnimočný. Niežeby som nenávidela túto konkrétnu postavu, ja len nenávidím ten pocit, že skoro všetci ste z neho na mäkko a ja neviem pochopiť prečo! 8D

7. Hrdina, ktorý si môže dovoliť nevyzerať perfektne.
- Severus Snape - Vždy som milovala, že je na Harryho zlý 8D no vždy som v kútiku duše dúfala, že je dobrý 8) Aj keby mal na sebe "pytel od brambor" a cez oko pirátsku pásku, vždy by som ho obdivovala 8)



8. Hrdinka, ktorú obdivujem.
- Rosalie Hale - Je veľa hrdiniek, ktoré obdivujem a zbožňujem, no dnes som sa rozhodla vybrať práve Rosalie z Twilight-u, pretože ona chcela žiť a mať deti a táto možnosť jej bola vzatá. Je mi ju pre to ľúto a obdivujem, že sa nezlomila a že fungovala ďalej a podľa mňa bola úžasná upírka a mala si s Emmetom každých 10 rokov adoptovať nejaké bábo! 8D

9. Najlepší nie-hlavný knižný pár.
Tonksová a Lupin - To sú postavy, ktoré zbožňujem ako samostatne, tak aj spolu a škoda, že nedostali v HP ešte viac priestoru. Od autorky bol brutálny podraz, čo im urobila a hnevám sa na ňu za to doteraz 8(

10. HOT TOPIC: Videorecenzia alebo klasická recenzia? Ktorú z nich si prečítam/pozriem radšej?
- Písané recenzie sú pre mňa atraktívnejšie, pretože ich prečítam rýchlo, komentujem, popozerám a idem ďalej, pričom videá majú niekedy aj cez 10 minút a vždy sa mi pri nich zasekáva PC. Raz za čas si niečo zaujímavé pozriem, keď ma upúta názov článku prípadne teda recenzia, ale tie klasické písané recenzie mám radšej. Také píšem aj ja a viem sa lepšie vyjadriť, keď mám všetko spísané. A nevyznám sa do technických záležitostí a nechce sa mi to ani učiť, takže do budúcna videorecenzie neplánujem vyrábať a pozerám ich zriedkakedy.

11. Otázka na telo: Ja a spoilery - Používam ich vo svojich recenziách? Čítam ich niekedy alebo sa im vyhýbam ako čert krížu?
- Spoilery sú hnusoby 8D Mňa veľmi mrzí, keď náhodou na FB hodím nejaký spoiler ohľadom seriálu, ktorého novú časť nie všetci videli, ale snažím sa udržať svoje nadšenie pri uzde alebo aspoň zaobaliť infošky tak, aby z toho podstatné vyčítali len tí, ktorí diel už videli. Takto isto sa snažím postupovať aj pri recenziách. Väčšinou sa riadim tým, že čo je v anotácii, to môžem použiť aj ja, ale keď je tam podľa mňa už príliš veľký spoiler, tak to mažem aj z anotky a nepoužijem to. Ja sama sa snažím spoilery nečítať, párkrát sa mi stalo, že som prišla o veľké prekvapká, ale tak čo už. To nijako neovplyvním. Keď si všimnem na nejakom blogu príliš prespoilerovanú recenziu na knihu, ktorú som už čítala, tak upozorňujem alebo sa potom na ten blog nevrátim, lebo najbližšie si tam môžem prečítať spoilery, ktoré sa týkajú mnou ešte neprečítaných kníh a to by som sa hnevala. Keď už niekto silou-mocou chce spoilerovať, tak nech tie časti zakryje zaužívanou metódou a všetci budú spokojní 8D


E_V_E

Komentáre

  1. Oh, Warner je také zlatíčko, nechápem, že sa ti nepáči :D
    Inak súhlasím s tebou s Naprieč vesmírom. Mňa tá kniha vôbec nebavila :D A viem, že Majka sa chystala písať aj niečo ďalšie už krátko po MD 4, ale netuším čo s tým je... Je to škoda, tiež by som si od nej hrozne rada prečítala čosi ďalšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som Warnerovi na chuť neprišla 8D možno pomôže keď si prečítam o ňom tú novelu ale nedávam mu veľké šance 8D
      No mohla by vydať niečo nové, hneď by som si to kúpila 8)

      Odstrániť
  2. Lupin a Tonksová jsou naprosto kouzelní! Když jsem četla a četla a najednou se dozvěděla toto! A Lupin je také nejlepší učitel na škole. Miluju ho!
    A naprosto souhlasím s Finnickem. :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja Tonksovú zbožňujem a vo filme ju Natalaia Tena veľmi dobre v 5ke zahrala, veľká škoda, že nedostali viac priestoru 8(

      Odstrániť
  3. To s tou postavou, ktorú neznášam, by asi muselo byť upravené na: Postavu, ktorú som neznášala a teraz ju, ani neviem prečo, mám rada :D :D Pretože tam sa u mňa rozhodne radí Warner. V jednotke mi liezol na nervy a v dvojke som mala zmiešané pocity,
    Je to divné, pri čítaní sa mi ešte nestalo, že by som úplne zmenila názor na nejakú postavu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne stále príde rovnaký 8D pre mňa nič extra, ale možno v tej novele o ňom je zlom, uvidím, keď/ak prečítam 8D

      Odstrániť
  4. Taky patřím mezi ty, co zbožňují Loď mezi hvězdami :) Prostě první sci-fi, které mě fakt chytlo.. Jinak Lupin a Tonksová - souhlasím, skvělý pár :) A spoilery naprosto nesnáším - ať už jde o knihy či seriály, to je jedno,.. A taky mám radši psané recenze.. Při nich můžu poslouchat hudbu a navíc ty videorecenze se staršně vlečou - co je to za hit??

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nechápem ani ja, nikdy som pri knihách neuvažovala o nahraní svojho názoru na video 8D ale ja to nikomu neberiem, keď ich to baví, tak ja to len obdivujem, ale nemám čas ani trpezlivosť každé jedno video pozerať bohužiaľ.

      Odstrániť
  5. Od Marje by som si tiež hrozne rada prečítala niečo ďalšie.:)
    Warnera ani ja nemám rada, ale mne sa nepáčila celá kniha, takže...:D
    S tými videorecenziami sme na tom rovnako.:))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mohol by jej niekto napísať a vyzistiť, že či plánuje dačo 8P ja by som rozhodne prijala.

      Odstrániť
  6. tato mini verzia knižnej reťazovky sa mi páči možno si ju aj sama spravím :)) ...ale vazne Servus Snape?? a Lupin a Tonksnova?....OMG ....predychavam :D ale vsetko je vec vkusu to maš pravdu :))

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára