Príbeh dvoch storočí #2

BOOK


Originál: My Super Sweet Sixteenth Century #2 - A Tale of Two Centuries
Autor: Rachel Harris
Vydavateľstvo: CooBoo, 2014
Čítané v jazyku: SK


Hl. postavy: Alessandra
Vedl. postavy: Cat, Austin, Lucas, Reyna, Reid, Jamie, Jenna, Hayley, Kendal

Žáner?
dievčenský román, cestovanie v čase

Obálka?
Romantická a pekná.

Strany?
316 strán deja + venovanie a poďakovanie

Filmové spracovanie?
Nie.

Má pokračovanie?
Je to druhý diel trilógie.

O čo ide?
Alessandra túži prežiť vlastné dobrodružstvo. Je unavená zo svojho života vo Florencii 16. storočia a cnie sa jej za energickou sesternicou Cat, s ktorou sa zblížila počas jej dvojtýždňovej návštevy pri ceste časom a ktorá ju oslnila svojimi historkami z budúcnosti. Ďalšie mystické kúzlo v stane záhadnej cigánky tentoraz spôsobí, že sa Alessandra ocitne v rušných uliciach Beverly Hills o päť storočí neskôr. Prekvapená mätúcimi situáciami, hrozivou dopravou a trúfalo oblečenými tínedžermi začína objavovať svoje nové ja. Akoby toho nebolo dosť, do cesty sa jej pripletie tvrdohlavý, zato však príťažlivý Austin, ktorý odrazu mení všetko, v čo Less doposiaľ verila a odkrýva jej svet plný možností. Čas sa jej však kráti, keďže jej výlet do budúcnosti je len dočasný. No ako sa vrátiť späť do fádneho života v renesancii, keď všetko, po čom vždy túžila, našla práve tu?

Humor?
Keď sa ocitne dievča zo 16. storočia v 21. storočí, navodí to pár vtipných a trápnych situácií 8D 

Nuda?
Na začiatku mi niektoré konverzácie prišli jednoduché a nie veľmi uveriteľné, ale potom prišiel veľmi dobrý dej a postavy, takže spokojnosť.

Láska?
Och, tie krásne, milé, humorné a romantické flirty medzi hrdinkou a jej objektom túžby sú krásne 8)

Akcia?
Nie.

Napätie?
Na konci. To teda bolo! Som sa aj bála, ako to nakoniec dopadne.

Smrť?
Nie.

Koniec?
Hrdinka dostala skvelý záver!

Čo som čakala?
1. diel sa mi celkom páčil, ale zaškatulkovala som si ho ako knihu pre mladšie baby. Od 2. dielu som čakala viac kvôli výmene hrdiniek.

Čo som dostala?
Kniha bola strašne milá! Pôsobila na mňa takým milým, mladým, jemným, romantickým dojmom. Alessandra je úplne iná ako Cat. Ona bola vychovaná Hollywoodom a dnešné deti sú proste iné ako tie v 16. storočí. Tam ste sa proste museli riadiť pravidlami, ženy mali menšie postavenie ako muži a dievčatá sa v 16. rokoch vydávali. Na Alessandre to bolo cítiť. Zrazu sa dostala do 21. storočia, kde nepoznala hovorový jazyk, zvyky, vymoženosti tej doby a správala sa utiahnuto, vystrašene, podľa pravidiel, ako slušná mladá dáma. Teda na začiatku 8D Za 15 dní prešla veľkým prerodom. Veľa sa naučila, splnila si sen o divadelnom javisku a aj sa zamilovala. Myslíte si, že to je krátky čas na prispôsobenie sa a vyskúšanie všetkého nového? Podľa mňa ani nie. Autorka si to prispôsobovala, kde len mohla 8D Občas to bolo až neuveriteľné. Veľakrát mi to však nevadilo, lebo sa to tam hodilo. Less sa musela veľmi prekonať, aby sa prispôsobila novým veciam, škole a inému typu ľudí, aký poznala, no podľa mňa to zvládla dobre. Na konci knihy nebola úplne nová, ale bola zmenená a nové veci vítala. Páčilo sa mi to a fandila som jej.
Ťažké srdce mám však na cigánku Reynu, ktorú si proste nedokážem vysvetliť a autorka sa tým ani nezaoberá. Kde sa vzala a prečo to tým dievčatám robí? Je to nejaká kúzelná kmotrička, ktorá napráva charaktery a plní želania? Vôbec mi nevadilo cestovanie časom cez stan cigánky, ale prečo pri tom musela hovoriť divné slová a sfukovať sviečky? Potom mi to prišlo viac nereálne ako milé. Proste mi to tam nesedelo! 8D Ale inak všetko fajn.
Alessandra je mojou obľúbenkyňou už od 1. dielu, kde bola však len vedľajšou postavou. Tu bola vedľajšou Cat, ktorá tiež dostala nejaký ten priestor. Obe baby majú zaujímavý charakter, ale k slušnej a naivnej Less mám väčšie sympatie. Jej dialógy a flirty s bad boyom, ktorý je v hĺbke duše vlastne dobrý mi vyčarovali na tvári úsmev zakaždým!
Síce tam bolo veľa klišé, ale takúto peknú romantickú knihu som v ruke už dávno nemala. Veľmi dobre sa mi to čítalo. Buď som sa smiala, usmievala alebo aj pýrila typu "och, to je taaak zlaté" 8D Kniha ma dostala. Odporúčam nielen mladším -násťročným dievčatám, ale aj tým, čo chcú mať občas pokoj od tých komplikovaných New Adult alebo fantasy vzťahov s problémami pri záchrane sveta. Toto je milá, jemná a romantická slaďárna, ktorá stojí za prečítanie. Teším sa na 3ku, ktorá bude znova viac o Cat a jej priateľovi.

100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 4 z 5 hviezdičiek


Za recenzný výtlačok veľmi pekne ďakujem spoločnosti Albatros Media!



E_V_E

Komentáre

  1. Akurát dnes som čítala recenziu na prvý diel. Musím priznať, že druhý sa mi pozdáva oveľa viac, ale zatiaľ sa na sériu nechystám. Uvidím, možnože sa ešte rozmyslím. :) A veľmi pekná recenzia. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem 8) Myslím, že to je postavou, proste Cat je ako my, ale Alessandra je "história" 8D pre mňa to bolo zaujímavejšie 8)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára