Môj nie príliš sladký život #3

BOOK


Originál: My Super Sweet Sixteenth Century #3 - My Not So Super Sweet Life
Autor: Rachel Harris
Vydavateľstvo: CooBoo, 2015
Čítané v jazyku: SK


Hl. postavy: Cat, Lucas
Vedl. postavy: Jenna, Alessandra, Austin, otec, Angela, Hayley, Reyna
Hl. záporáci: Caterina, reportéri

Žáner?
dievčenský román

Obálka?
Pekná, ako celá trilógia.

Strany?
296 strán

Filmové spracovanie?
Nie.

Má pokračovanie?
Je to záverečný diel trilógie (aj keď koniec vyzerá na možný nový príbeh...).

O čo ide?
Cat che byť normálna - teda aspoň natoľko, ako môže niekto z Hollywoodu byť. Zdá sa, že osud jej prianie naplní: má úžasného priateľa Lucasa, skvelú sesternicu Alessandru, ktorá s ňou býva, a otca, čo sa plánuje po druhý raz oženiť, tentoraz však s fantastickou budúcou nevlastnou mamou. Všetko vyzerá idylicky až do chvíle, keď sa jej hýrivá matka neobjaví v televízii s tým, že chce svojej dcére povedať niečo dôležité... a v médiách vypukne šialenstvo.
Lucas Capelli vie, že jeho osud je vo hviezdach zapísaný po boku Cat, a preto sa zo všetkých síl snaží, aby ju získal. Lucas má však, nanešťastie, svoje problémy, s ktorými bude musieť zápasiť. Keď sa odhalia tajomstvá, objavia sa klebety a svet všetko sleduje, Cat s Lucasom si uvedomia, že ak chcú zostať spolu, nečaká ich len boj s osudom... tentoraz však ide skôr o boj s ich vlastnou neistotou. A ešte aj o tých, čo sú im stále v pätách.

Humor?
Občas, ale riešili sa hlavne problémy s rodičmi.

Nuda?
Nemôžem povedať, žeby som sa extra nudila, čítalo sa to dobre, len niektoré pasáže boli na mňa príliš naivné či sladkasté alebo také detské/tínedžerské.

Láska?
Medzi hl. hrdinami, ale taká klasická prvá láska, kde ste na vetvy zo všetkého.

Akcia?
Nie.

Napätie?
Keď sa riešili problémy oboch hl. hrdinov, ich vnútorné monológy či otravní reportéri.

Smrť?
Nie.

Koniec?
Typický sladký happy-end, nič iné sa predpokladať nedalo.

Čo som čakala?
Z 2. dielu som bola nadšená a oproti 1tke ma veľmi prekvapil, ale keďže v 3ke mala byť hl. postavou zase Cat, tak som očakávala, že sa mi to bude páčiť o niečo menej

Čo som dostala?
Tak sa aj stalo. Alessandra je proste sympatickejšia a zaujímavejšia ako Cat. Škoda, že tu mala Less len minimum viet. Chýbal mi v príbehu nádych 16. storočia. Príbeh sa zameriaval na Cat a jej frajera Lucasa.
Avšak nevadilo mi ani, že sa tu riešil Hollywood. Bolo to zaujímavé, točilo sa to okolo hercov, reportérov a detí slávnych. Cat je obyčajná, no nesie si zo sebou bremeno v podobe svojej celebritnej matky, ktorá sa o ňu roky nezaujímala. Odrazu sa ozvala s niečím dôležitým a celý svet je v pozore. Hneď som vedela, prečo sa ozvala, bolo to nad slnko jasné, ale Cat to nevnímala (alebo skôr nechcela?). V niektorých chvíľach som z nej cítila, že má len 16. rokov. Bola naivná a pritom v 1. dieli vyzerala celkom uvedomelo. Ale jej príbeh bol aspoň ozvláštnený.
No Lucas, tak ten tam bol podľa mňa do počtu. Neviem, prečo autorka nasilu tlačila rozprávanie z 2 uhľov pohľadu. Lucas nemal ničím zaujímavý príbeh, nemal žiadne veľké dejové zvraty a keď bol sám, aj tak vždy myslel len na Cat. Toto nie je zrovna môj typ chlapcov. Pre mňa bol top Austin v 2ke 8P Catina matka bola však číslo 8D Postarala sa o pár zaujímavých scén, v reáli sú však takéto typy celebrít tie najhoršie.
Vadilo mi však, že autorka občas vkladala Cat do úst vety ako: "môj život je ako román" alebo "žijem tínedžerskú telenovelu". Hrdinka JE v románe pre dievčatá, podľa mňa naozaj nie je nutné pripomínať to čitateľom 8D Prišlo mi to silené a mimo. Ale neukameňujem autorku za to 8D
Príbeh bol pre mňa takým priemerom. Čítalo sa to fajn, ale niektoré pasáže mi nevoňali. Stále to zaraďujem do kategórie románov pre mladšie dievčatá, čo mi nie vždy vyhovuje. Ale našla som v knihe pár vtipných dialógov, pár šokov a zaujímavostí. Príbeh s odlišuje od iných svojou jemnosťou, jednoduchosťou, romantikou a kúskom cigánskej mágie. Knižka je tenká, máte ju rýchlo prečítanú, má krásnu obálku a je to milý záver série, ktorý však zaváňa možným ďalším voľným pokračovaním. Odporúčam mladším a viac romantickým dušiam.

100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 3 z 5 hviezdičiek



Za recenzný výtlačok veľmi pekne ďakujem spoločnosti AlbatrosMedia!


E_V_E

Komentáre

  1. Já jsem četla první díl z této série, ale vůbec mě kniha nezaujala, a proto jsem se už se mi dál v této sérii nechtělo pokračovat. Ale i tak děkuji za pěknou sérii :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som dala šancu 2ke kvôli zmene hl. postavy a veľmi som bola spokojná 8)

      Odstrániť
  2. Pekná recenzia.:) Nečítala som ani jednotku, ale asi by mi kniha aj tak veľmi nesadla, predsa len nemám veľmi romantickú dušu.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekná recenzia. :) Ja som čítala obidva diely a chystám sa aj na tretí, len ešte neviem kedy, ale myslím, že mne sa bude páčiť. Nie sú to síce mega-úžasné knihy, ale keď mám čas a chuť na presledené príbehy, myslím si, že tieto knihy v pohode postačia. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára