Dlouhé zimní večery #2



Organizuje: *Táňa*
Úloha: napísať článok na vopred dané témy


Téma: Vánoční atmosféra v knihách 




Nenapadá ma jediná kniha, kde by boli hlavnou témou Vianoce! Akurát rozprávkové vianočné knihy mojej sestry. Vianoce v knihe si úprimne nevšímam. Je to pre mňa extrémne nepodstatný detail voči hlavnej zápletke príbehu či samotným postavám. Väčšinou ma zaujme skôr romantický element či akcia na konci, než nejaké Vianoce. Momentálne ma napadá jedine Twilight resp. 4. časť - Úsvit, kde sa nachádzala vianočná scéna aj sniežik aj darčeky. Ale dôležitejšie bolo, že sa ich snažia zabiť škaredí zlí talianski upíri 8D

Vianoce nie sú niečo, kvôli čomu by som si vyberala knihy s touto tematikou. Čítam vždy to isté a knihy, ktoré majú v názve slovo Vianoce/Christmas ma skôr odrádzajú. Nemám k nim žiadny vzťah. Ak by som však narazila na knižku o 3 vianočných duchoch, ktorí pomáhajú jednej zlej osobe navrátiť v sebe ľudskosť a lásku, určite by som si knihu vzala 8) Videla som na to už pár filmov a bolo to super.

Čo sa týka vianočnej atmosféry vo filmoch alebo v seriáloch, tie nezvyknem odmietať 8P Je to pekné, keď si pozriem napríklad Simpsonovcov vo vianočnom vydaní 8P Takisto moja tradičná srdcovka - 3 oříšky pro Popelku 8_) Rodičia nechápu, čo ma na tom po toľkých rokoch baví, ale baví ma na tom proste všetko 8)

Ešte by som mohla spomenúť vianočnú atmosféru v peňaženkách 8D Tá sa mi pripletie do cesty stále. Akonáhle dostanem peniažky na vianočný darček, ide to väčšinou na knihy. Inak tomu nebude ani tento rok, predsa len potrebujem knižky z vianočného zoznamu pre Ježiška 8P 

E_V_E

Komentáre

  1. Ja tiež Vianoce v knihe veľmi nevnímam, ale jedne zbožňujem =) Vianoce na Rokforte! To je niečo dokonalé, tá atmosféra, ľudia, darčeky, zasnežený hrad. Vždy som po takých krásnych Vianociach túžila =) Teda, ešte aj túžim =) Možno sa raz dočkám =)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeeej vidíš, na Rokfort som aj zabudla 8D Tam to je vykreslené pekne 8)

      Odstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Máš naprostou pravdu!Ale mám opravdu ráda vánoční atmosféru ve filmech či seriálech.Je to pro mě fascinující, jelikož u nás se vánoce moc neřeší.Koupí se stromek a zapnou světýlka.Žádné ozdoby, žádná vánoční vůně, svíčky...Ale co jsem se do toho pustila já tak jsou vánoce čím dál krásnější.A pak když ve filmu vidím jaké mají ozdoby atd. hned to předvedu u nás doma... :D

    Jinak strašlivě ti závidím kupoání knížek.Do knih jsem se zamilovala asi tak rok zpět.Prostě jsem si uvědomila, že je to svět stvořený tak akorát pro mě.Ale knihu jsem si v životě nekoupila i když po tom velice toužím.Vždycky si půjčuji knížky z knihovny a když se mi hodně zalíbí, vetšinou musím zaplatit 20 korun, protože jsem se od ní nemohla odloučit a vrátila jsem jí pozdě! :D A proto jsem si řekla DOST!Na vánoce jsem si přála asi 10 knih, které opravdu zbožňuju.I když si myslím, že dotanu jen dvě nebo tři do budoucna určitě plánuji si jich nakoupit celou knihovnu! :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Kupovanie knižiek ma robí šťastnejšou 8D
      my máme totiž takú chabú knižnicu, že ak si chcem prečítať nejakú novinku, tak si ju musím kúpiť 8D

      Odstrániť
  4. Ta knížka je Vánoční koleda http://www.bux.cz/knihy/90539-vanocni-koleda.html zrovna jsem si jí o víkendu objednala a už se na ní těším, jak jí o adventu budu číst. Já naopak miluji všechno o vánocích- knížky, filmy, prostě cokoliv :-) A knížky pod stromeček určitě patří, i když já je spíše naděluji než dostávám :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem 8)
      Ja tiež rada dávam dary, ale kamošky sa radšej pozerajú na kozmetiku než na knižky, ktoré im vyberiem 8D

      Odstrániť
  5. Kniha s témou Vianoc, hm... na žiadnu si nespomínam.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. tak tejto teme by som ti odporucila film The nightmare before christmas ;)

    co sa tyka knih popravde este som nenarazila na vianocnu tematiku...normalne ma to teraz sokovalo :-O

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára