Biblické príbehy - Starý zákon

BOOK


Originál: Biblické příběhy - Starý zákon
Autor: Jana Eislerová (prerozprávala)
Vydavateľstvo: FRAGMENT, 2012
Čítané v jazyku: SK

Postavy: boh, prostí ľudia

Žáner?
báje/ legendy/ mýty

Obálka?
Taká deckejšia a adekvátna obsahu, je na nej Noe a jeho archa.

Strany?
50 strán deja + obsah

Filmové spracovanie?
Kniha je náboženského charakteru a jednotlivé príbehy môžete nájsť vo filmoch.

Má pokračovanie?
Nie.

O čo ide?
Najznámejšie príbehy Starého zákona prerozprávané tak, aby im porozumeli aj malé deti: Adam a Eva, Noemova archa, Babylonská veža, Dávid a Goliáš … a ďalšie


Humor?
Nie.

Nuda?
Príbehy sú veľmi zaujímavé.

Láska?
Nie.

Akcia?
V malej miere.

Napätie?
Nie.

Smrť?
Áno.

Koniec?
Každý príbeh má svoj určitý koniec, ale postavy sa ešte môžu ďalej vyskytovať.

Čo som čakala?
Knihu som dostala úplnou náhodou, omylom, ale vedela som o nej už aj predtým a zaujala ma. Mám rada také kratšie príbehy z minulosti.

Čo som dostala?
Kniha rozpráva 26 príbehov o náboženstve, napr.: Ako Boh stvoril svet, o Adamovi a Eve, o Mojžišovi, o Noeho arche,...
K náboženstvu mám ja špecifický, mierne negatívny vzťah. Napriek tomu, mám veľmi rada kratšie príbehy, ktoré vysvetľujú minulosť. Takisto ako v knihe Staré grécke báje a povesti aj tu môžete nájsť niekoľko príbehov, ale tentokrát zo Starého zákona, z Biblie, prerozprávané náučne, zaujímavo a pre deti. Ja sama som veľmi ocenila vysvetlenie niektorých príbehov z Biblie, ktorých znenie som nepoznala.
Niektoré vysvetlenia ma štvali, lebo boli pre mňa absurdné. Ja som za vyvinutie z opíc 8D Ale príbehy sú stvorené na základe ešte starých pravidiel sveta. Myslím tým, že sú tam dobrí aj zlí králi, pomstychtiví bratia, proroci, verné aj neverné manželky, dcéru predávajúci otcovia... proste stará doba 8D Ale číta sa o tom pekne, aj to totiž patrí k týmto starším príbehom a bez tej istej absurdnosti a niekoľkonásobného zjavenia Boha by proste nemali zmysel.
Táto kniha je veľmi náučná a je veľmi dobrým darčekom pre deti. Rodičov táto kniha ušetrí zdĺhavého vysvetľovania náboženských príbehov. Kniha je vhodná aj pre starších zvedavých čitateľov.
Kniha sa mi veľmi páčila, je náučná, zaujímavá, originálna, nie hrubá a krásne esteticky spracovaná. Vnútro skrýva veľmi pekné ilustrácie doplňujúce príbehy. Príbehy na seba nadväzujú aj keď väčšinou hovoria o iných osobách. Obsahujú ponaučenia a nahliadnutie do toho, ako Boh riadil svet.


100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 5 z 5 hviezdičiek


Za recenzný výtlačok veľmi pekne ďakujem vydavateľstvu FRAGMENT!


E_V_E

Komentáre

  1. Aj ja som za vývin z opice...už len pre fakt, že hady nedokážu hovoriť, ibažeby bola Eva s Adamom tá praselská (potom by ma veľmi zaujímal osud Salazara Slizolina a spol.) menšina.xD
    Ale tie obrázky sú úplne krásne. Sestre by sa taký darček zišiel, keďže ja som z našej rodiny ten ťažký ateista (ako všetci u nás) a vysvetliť jej to neviem. Viem vlastne iba to čo počujem v rozprávkach ktoré dáva STV na Veľkonočné sviatky a Vianoce. Takže hent by sa zišlo. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. HE! Aj ja som za vývin z opice aj keď sympaticky to neznie. No hovoriaci had...ako...jasné! :D Ak bol Adam a Eva a Boh praselecká menšina (potom by ma zaujímal ďalší osud Salazara Slizolina) spoločnosti.
    A ten obrázok, zlatý!! Toto by sa šiklo. Keďže ja ako tvrdý ateist..a sestra kresťanka..a má takmer 8 a ja viem z náboženstva iba to čo sa odohráva v rozprávkach ktoré púšťa STV na Veľkú Noc a Vianoce a skús jej vysvetliť prečo had kecá...toto by sa fakt hodilo. :DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 8D No Boh to tak chcel 8D To bolo inak zaujímavé, že had v rajskej záhrade bol ten, kto priviedol Evu k zlu a tak Boh určil, že had sa bude plaziť vždy pri zemi a bude na dne reťazca 8)
      Sú tam zaujímavé "fakty" 8P

      Odstrániť
    2. Zaujímavé..trochu mi to príde ako niečo z psychológie..a keci mojich učiteliek etiky. A niečo v zaujímavom pritom logickom mixe. :D Chcem tú knihu a hotovo. :D

      Odstrániť
  3. Může to být zajímavé, al co se týče příběhů tohoto rázu jsem věrná Řeckým bájím :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. No biblické knihy som ešte čítať neskúšala. Táto konkrétne na mňa pôsobí dosť detsky vďaka obálke. Také čosi by som asi dala skôr sestre. Ale Grécke povesti a báje sa mi veľmi páčili, takže ak by som tomuto dala šancu, možno by ma prekvapilo.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono je to spracované tak isto ako tie grécke báje 8) len téma nemusí každému sadnúť.

      Odstrániť
  5. No.. Biblické příběhy teď budou moji nejlepší kamarádi. :D Musím se učit na jednu církevní školu. :) Pěkná recenze.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára