Hex Hall #3: Bitva o Hex Hall

BOOK


Originál: Spell Bound #3
Autor: Rachel Hawkins
Vydavateľstvo: Knižní klub, 2012
Čítané v jazyku: CZ

Hl. postavy: Sophie
Vedl. postavy: Archer, Cal, Elodie, Jenna, otec a matka Sophie, Aislinn, Finley, Izzy, Torin
Hl. záporáci: Lara a Anastasia Casnoffové, L´Occhio di Dio

Žáner?
fantasy - nadprirodzené schopnosti, čarodejníci, bytosti - upíri, vlkolaci, víly, démoni

Obálka?
Absolútne nádherná. Táto séria ma veľmi podarené a premyslené obálky 8)

Strany?
220 strán deja + venovanie a poďakovanie

Filmové spracovanie?
Nie.

Má pokračovanie?
Je to záverečný diel trilógie Hex Hall, ale autorka chystá spin-off sériu o Sophiinej sesternici.

O čo ide?
Na Sophii Mercerovou je toho poslední dobou moc. Jen co si zvykla na to, že je démon, a naučila se své neobyčejné schopnosti ovládat, jí je Rada zase odebrala. Archera a tátu viděla naposledy v hořícím vězení a jedinými spojenci mají být nyní Branickovy. Shodou okolností odvěcí nepřátelé Prodigia. Rodinné překvapení neberou konce a jen tak mimochodem je na spadnutí válka, v níž má hlavní úlohu sehrát právě Sophie. Na tom se shodnou všichni, ne už však na tom, na jaké straně bude Sophie stát. Jenomže bez své magie je Sophie bezbranná. Podaří se jí získat zpět kouzelné schopnosti dříve, než bude pozdě?

Humor?
Sophie má neuveriteľne super osobnosť, ktorá zahrňuje skvelé, vtipné a sarkastické hlášky. Niekomu sa môže zdať drzá, ale ona je proste strašne vtipná 8D Ani trochu za ňou nezaostáva úžasný Archer, ktorý takisto chrlí jednu perličku za druhou 8D

Nuda?
Nie, autorka celý príbeh skvele rozdelila, pridala akciu, nečakané zvraty, tajomstvá a lásku.

Láska?
Sophie (aj ja) je zamilovaná do Archera 8P Veľmi sa mi páči vzťah medzi nimi, ktorý je založený na vzájomnej dôvere a láske. Medzi nimi to pekne iskrí a keď pridáte ich ironické hlášky, máte o pekný románik postarané 8)

Akcia?
Autorka vie pekne rozvrhnúť, kedy potrebujete v príbehu akciu a kedy pokoj.

Napätie?
Sophie bola v mnohých vypätých situáciách, no myslím, že to zvládala celkom slušne.

Smrť?
Áno...8_(

Koniec?
8_(

Čo som čakala?
Túto sériu zbožňujem a preto som horela nedočkavosťou, ako to celé skončí.

Čo som dostala?
Záverečný diel tejto trilógie sa podaril autorke na výbornú! Perfektne rozobrala príbeh, vždy mi naservírovala niečo iné, nad čím som mohla pol hodinu rozmýšľať, vložila skvelé boje, dialógy, dala väčší priestor aj vedľajším postavám, vložila úplne nové postavy, ktoré si ma hneď získali, nezabudla ani na záporákov a krásny final battle, ktorý bol síce smutný, ale krásne prepracovaný, živo sa mi pred očami objavovali všetky možné démonické efekty!
Sophie a Archer sú hrdinovia, ktorých keby ste mali za najlepších priateľov, nikdy by ste sa nenudili a smiali by ste sa každý deň. Ich ironické a sarkastické hlášky sú centrom celej knihy a ako hl. postavy sa naozaj skvele podarili.
Vedľajšie postavy sú takisto každá iná, no všetky sú rovnako skvelé. Upírka Jenna je fakt super kamoška, Brannickovské dievčatá sú nakoniec ničím úplne iným, čo som si myslela, že sú, Cal mal omnoho väčší priestor a mohol každému dokázať, čo sme už dávno vedeli, že je úžasný hrdina a kamarát. Najviac zo všetkých vedľajších postáv som si ale obľúbila Elodie, ktorá zomrela v 1. dieli, no je pripútaná k Sophie ako duch. Jej povaha sa ani po smrti nezmenila, no ona sama sa zmenila k lepšiemu, veľmi sa mi páčili scény s ňou a som rada, že ich bolo v knihe tak veľa. Má svoje kúzlo, ktoré sa naplno prejavilo hlavne po jej smrti 8D
Na Sophie sa valí jeden problém za druhým, no nikdy neprestáva veriť a vždy sa snaží nájsť prijateľné riešenie, aj keby sa mala sama obetovať. Veľmi sa mi páčilo, že sme sa znovu ocitli aj na škole Hecate Hall, no už nie kvôli učeniu a naprávaniu nezbedných čarodejníc, vlkolakov, upírov či víl. Čo sa mi nesmierne páčilo, bolo spracovanie pekla! Síce sa objavilo iba na chvíľu, no autorka to veľmi dobre vymyslela. Brannickovské dievčatá sa mi veľmi páčili a z môjho prvotného dojmu z 1. diela, že sú to hnusné staré ježibaby, sa vykľul úplne opačný názor 8D Oko tu tiež hralo svoju úlohu, no celé sa mi to zdá také akokeby ani neukončené. Kludne by sa dal vytvoriť ďalší príbeh o Sophie a jej priateľoch. Preto som veľmi rada, že autorka pripravuje spin-off sériu o Sophiinej sesternici, ktorá sa v tomto dieli tiež objavila a som si istá, že nás má ešte čím prekvapiť!
So záverečným dielom série Hex Hall som nadmieru spokojná a knihe sa nedá dať iné ako najvyššie hodnotenie 8)


100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 5 z 5 hviezdičiek



E_V_E   

Komentáre

  1. Většinou souhlasím, i když si to u mě autorka druhým dílem silně pohnojila :D Stejnak je to ale dobrá série. :) A jsem moc zvědavá na spin-off. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa aj 2. diel veľmi páčil 8D Nemám žiadne výhrady k tejto sérii 8)

      Odstrániť
  2. Hex Hall, mám přečtený jen 1.díl a vyždycky když čtu nějakou takhle navnaďující recenzi, říkám si, že si ji prostě musím koupit. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sakra já si ji musím už pořídit :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja mám k Hex Hall strašne silný citový vzťah, bola to moja prvá knižka v angličtine a bola výborná a tak strašne sa teším na School Spirit :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj ja neuveriteľne!!! 8) možno si ju kúpim v AJ, ak sa budem ešte viac tešiť! 8P

      Odstrániť
  5. Já jsem opravdu ráda, že jsem si tuhle sérii přečetla, protože je prostě bombastická! ;)) Sophie by dokázala rozesmát i.. no prostě všechno!:D
    Na Spin-off se těším.. ^^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Súhlasím, som rada, že som ju o českých blogeriek našla 8)

      Odstrániť
  6. Mne sa zdal záverečný diel slabší v porovnaní s ostatnými, ale aj tak ma uchvátil. Keď som čítala časť, kde mučili Archera, tak som akurát bola so sestrou na deckom ihrisku pri jazere a normálne som tam plakala. (akože rozumejte slzy nie záchvat, hej? :D) A koniec sa mi páčil, len spin-of by mohol byť radšej o Archerovi. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak to som bola úplne bez dychu 8(
      Mohol by byť o Archerovi 8P Hex Hall by mohli mať ešte plno ďalších častí 8)
      Ale myslím, že aj sesterka nám má veľa ponúknuť, hlavne som zvedavá na tú narážku na Torina v zrkadle! Tam sa niečo pohlo! 8D

      Odstrániť
  7. Já dostal Bitvu pod stromeček :)
    První díl mě moc neuchvátil, ale druhý byl mnohem lepší a víc mě vtáhl do děje. Tak snad ta trojka si už vyslouží 5 hvězdiček! :)
    Jinak na spin-off se taky těším, snad se ho dočkáme i v našich končinách.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som ju tiež dostala pod stromček. Ja zbožňujem autorkin štýl, takže si spin-off nenechám ujsť 8)

      Odstrániť
  8. Hey Hall je série, kterou jsem si vždy chtěla přečíst.. Jinak super recenze, líbí se mi, jakým stylem recenze děláš ;) =)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tuhle sérii fakt miluju :) Souhlasím se vším, co jsi tu psala. A Archera naprosto miluju. I ty jejich rozhovory, ty mě dostávají do kolen. Jsem trochu smutná, že to skončilo.. I když ta spin-off asi nebude špatná. Ještě o tom moc nevím, ale tuším, že by to mohlo být o Izzy, protože tam bylo pár narážek o ní a Torinovi, takže jsem zvědavá :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 8) Je to o Izzy 8) Tie narážky na nich dvoch ma dostali, Torin sa mi totiž hneď zalúbil 8P

      Odstrániť
    2. Mě taky!!! :) Jsem ráda, že to nebude o tý starší sestřence, ta mi moc nesedla.. ani ta teta.. A Torin vůbec nezní jako špatná volba.. i když..Archer je Archer :D

      Odstrániť
    3. Som zvedavá, čo sa z neho vykľuje 8P ale Archera aj tak nenahradí 8)

      Odstrániť
  10. Když jesm tu knížu četle poprvé... Nic moc. Ale jak to čtu podesáté a pečivěji... Je to totálně boží kniha. Kéž by bylo víc takových.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára