On my wishlist #35





Sobotné meme z Book Chick City. Cieľom je uverejnit knihy, ktoré by sme si chceli prečítať alebo mať na poličke doma. Či už to budú knihy staršie, novinky alebo tie, ktoré ešte len vyjdú.


Pre dnešné meme som vybrala mnou strašne chcenú knihu: Ty proti mne




Názov: Ty proti mne
Autor: Jenny Downham

Anotácia: Ak niekto ublíži tvojej sestre a si aspoň trochu chlap, pomstíš sa, však? Keď Mikeyho sestra vyhlási, že ju napadol chlapec, jeho svet sa začne rozsypávať.
Ak tvojho brata obvinia zo závažného zločinu, no tvrdí, že to nespravil, obhájiš ho, či nie? Keď z trestného činu obvinia Ellinho brata, jej svet sa začne rozuzľovať. 
Keď sa Mikey a Ellie zoznámia, zrazia sa dva svety...

Kniha o ťažko skúšanej láske v rôznych podobách: súrodeneckej, rodičovskej, medzi mladými ľuďmi z rozdielnej spoločenskej vrstvy. Čo je silnejšie: láska, alebo pomsta? Ako sa rozhodnúť, keď proti sebe stoja vaši najdrahší?


Prečo táto kniha?
Už veľmi dlho túžim po tejto knihe. Je to taká novodobá verzia knihy Rómeo a Júlia. A ja mám originál veľmi rada 8) Som veľmi zvedavá, ako sa autorka pohrala s takouto citovo ťažkou témou.


E_V_E   

Komentáre

  1. knihu som citala, ale nejako vyrazne ma neohromila...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. *Spokojne zapradie*
    Páči sa mi, mám rada také tie citovejšie knihy a mám pocit, že ich pre vlastné dobro potrebujem vo väčšom množstve než obyčajne. Hmmm. Zapisujem si to
    (a idem drankať tie, ktoré chcem, tie majú prednosť pred novými objavmi).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skús z tých 8 vypýtať aspoň 3, nech môžeš zase doplniť svoj zoznam 8D

      Odstrániť
    2. Skúsila som to štýlom "mám ti s niečim pomôcť?" Mám si upratať izbu. Je oukej...no...verdikt sa dozviem asi až o pol 9 keď tu s tým skončím. xD
      Nechápem kde stále vidí ten bordel...všetko je v poriadku. Ugrrm. Úplne by mi stačila aspoň jedna...s tým akú má dnes matka náladu. :D

      Odstrániť
    3. a nie je niečo z tých kníh na nete? žeby si si uľahčila trošku a dodatočne kúpila, dala na koniec zoznamu niečo aspoň.

      Odstrániť
  3. Tak táto kniha sa mi veľmi páčila :) Knihy od tejto autorky zbožňujem. Čítala si Skôr než zomriem ? Tá je tiež perfektná, aj keď smutná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nečítala som od tejto autorky ešte nič, ale táto ma veľmi láka 8)

      Odstrániť
  4. čítala som a neviem určite som čítala aj lepšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj tak by som ju rada, konečne niečo bez nadprirodzena 8D

      Odstrániť
  5. Čítala som ju, tiež s veľkými očakávaniami a bola som trošku sklamaná... ale bola dobrá, to jo.:D Tak hádam sa ti bude páčiť viac.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Panejo! Tu knížku si chci přečíst taky!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Knížku mám doma půjčenou z knihovny a v nejbližší době se na ni chystám... Nemám nějaká přehnaná očekávání, tak snad mě překvapí. =) Četla jsem i několik pochvalných recenzí, tak jsem na ni moc zvědavá. =)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeeej, závidím, ja hľadať ju v knižnici, to by som sa teda nahľadala 8(

      Odstrániť

Zverejnenie komentára