Drew + Fable #1: One Week Girlfriend

BOOK


Originál: Drew + Fable #1: One Week Girlfriend
Autor: Monica Murphy
Vydavateľstvo: Self-Published Monica Murphy, 2013
Čítané v jazyku: EN (moja 4. anglická kniha)

Hl. postavy: Fable, Drew
Vedl. postavy: Owen, Andy, matka Fable
Hl. záporáci: Adele

Žáner?
New Adult Contemporary Romance, román

Obálka?
Nádherná, obsah knihy vystihujúca.

Strany?
155 strán

Filmové spracovanie?
Nie.

Má pokračovanie?
Pokračovanie Second Chance Boyfriend (apríl 2013) a Three Broken Promises (december 2013), ktorá má ale inú ústrednú dvojicu.

O čo ide?
Drew je sexy, múdry a vynikajúci futbalový hráč, ktorý čaká na štipendium a nenávidí stretnutie s rodičmi. Jeho psychika je úplne v pytli a jeho aktivita vo všetkom možnom je pre neho únik od smutných myšlienok z minulosti.
Fable má večne opitú matku a na starosti 13-ročného brata. Neustále pracuje, aby zaistila rodinu a o VŠ nemôže ani len snívať. Navyše je pre každého mestská šľapka.
Drew ponúkne Fable 3000 dolárov, ak bude 1 týždeň predstierať pred jeho rodičmi, že spolu chodia. Nevedia o sebe vôbec nič, ale Fable tie peniaze potrebuje a tak súhlasí. 1 týždeň predstierať lásku k úplne dokonalému chlapcovi, ale s obrovskými rodinnými problémami a tajomstvami. Fable má vlastné posraté problémy a nepotrebuje sa starať o niekoho ďalšieho. Amorov šíp však strieľa často tam, kam nemá a Drew a Fable nevedia odolať jeden druhému.

Humor?
Trochu vo flirtovaní.

Nuda?
Bože nie, hltala som každé slovo!

Láska?
Od začiatku je jasné, že Drew a Fable sa priťahujú a ich sexuálne napäté situácie, dôvera v jeden druhého, flirty a bozky vám vyčaria úsmev na každej strane. Nezáleží na tom, ako to skončí, záleží na tom, ako sa k tomu všetkému dopracujú.

Akcia?
Nie.

Napätie?
Obrovské sexuálne napätie a takisto bolesť skrytá v tajomstvách.

Smrť?
Áno.

Koniec?
Veľké tajomstvo som tušila, ale poslednú kapitolu som nečakala. Budete vedieť, ako skončí príbeh týchto 2 ľudí, ale budete umierať pri čítaní AKO presne sa k tomu dostali!

Čo som čakala?
Klišé príbeh o 2 životom skúšaných mladých ľuďoch plný romantiky.

Čo som dostala?
Táto kniha je pravdepodobne to najlepšie, čo som za rok 2013 prečítala. Je tu toľko emócií, vášne, bolesti, romantiky, až mi to na tvári vyčarilo úsmev a zároveň slzy.
Fable a Drew sú poznačení životom a poriadnymi sračkami. Obaja sú tak labilní a zároveň tak silní, no ešte sa stále nejako držia. Autorka vytvorila 2 tak prepracované postavy, ktoré sa k sebe úplne hodia a navzájom sa vedia podržať v hocičom. Flirty, sexuálne napätie, bozky, vzájomná príťažlivosť, romantika - to všetko vytvára krásny romantický príbeh. Na druhej strane - bolesť, strach z minulosti, strach z budúcnosti, vina, hanba - to všetko vás emočne úplne vyžmýka. Táto kniha je dychberúca a oči otvárajúca, pretože vy neviete, že za plochým úsmevom sa skrýva obrovský strach a vina alebo že za slzami sa môže skryť obrovská radosť.
Kniha v sebe nesie mnohé krásne romantické momenty a veľa bolesti. Je to strašne smutné a doslova sa dá precítiť tá bolesť a smútok, pričom v pozadí vám kvitne láska. Netušila som, že za 1 týždeň si dokáže človek vybudovať taký cit, ako si títo dvaja vybudovali tu, ale úplne som to autorke uverila.
Príbeh rozpráva raz Drew a raz Fable. Páčilo sa mi, že pri ich spoločných scénach, keď skončil pohľad Fable, Drew pokračoval v tej istej scéne, len sme to mohli vidieť z jeho hlavy. Veľmi dobre sa také niečo čítalo a veľmi rýchlo sa na to dalo zvyknúť. Bolo krásne vidieť do hlavy obidvoch, zistiť, že vlastne cítia a prežívajú veci rovnako, len sa tomu bránia. Páčilo sa mi aj únikové slovo "Marshmallow", ktorým jeden vyslobodí v prípade potreby druhého. Väčšinou to potreboval Drew, keď chcel ujsť pred rečami otca a nevlastnej matky.
Autorka spracovala na prvý pohľad obyčajnú, ničím nevýnimočnú tému. Vyrozprávala ju však tak, že knihu som nemohla prestať čítať. Síce som hlavné tajomstvo objavila už v polovici knihy, dúfala som však, že to tak nebude a posledná kapitola ma veľmi prekvapila. Nejde však o to, ako to skončí, ide o to, ako sa k tomu tí dvaja dopracujú. Veľmi sa teším na 2ku. Jediným problémom je, že kniha je veľmi krátka. Opisuje síce len jeden týždeň a ono je to opísané veľmi kvalitne, nič tam nechýba a zároveň nič nie je nazvyš, ale keď už si raz obľúbite postavy, je veľmi ťažké čítať poslednú stranu knihy. Angličtina nie je ťažká a kniha sa mi zaryla hlboko do srdca, preto vám ju jednoznačne odporúčam!


100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 5 z 5 hviezdičiek



E_V_E   

Komentáre

  1. Takhle kniha je NESKUTEČNÉ klišé... Tak proč se mi do kelu tolik líbila?!! A dvojka je taky skvělá:) ale řekla bych, že jednička byla lepší:)
    A na třetí se těším:)
    A Adele bych.... !!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj mne 8D to sa nedá inak, je to skvelé 8)
      Adele bola hrozná, bodaj by zomrela hnusoba jedna!
      Na 2ku sa veľmi teším 8)

      Odstrániť
  2. Jsem fakt moc ráda, že se ti One Week Girlfriend líbila a snad budeš více nadšená z druhého dílu než já. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už som sa na to dlho chystala a ty si mi to potom pripomenula, takže ďakujem 8P
      Ja si myslím, že bude, ak to je rovnakým štýlom písané, tak snáď áno 8) dám vedieť potom 8)

      Odstrániť
  3. Vyzerá super, najmä obal ma zaujal :D Určite si ju raz prečítam! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vyzerá to na dobrú emočnú jazdu. Už viem, prečo ju ma v to-reade. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozhodne to bolo veľmi smutné a romantické zároveň, mne sa to moc páčilo 8)

      Odstrániť
  5. četla jsem anotaci a dost mi to připomíná asi tak pět amerických komedií, který jsem viděla :D Ale když jsi tomu dala pět hvězd, tak tomu dám šanci :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeeej, to som sa teraz potešila, že tomu dáš šancu 8) Určite to nie je komédia, je to romantické a smutné 8)

      Odstrániť
    2. tak smutný, to já ráda :D btw: četlas Hvězdy nám nepřály? .)

      Odstrániť
    3. to nie, to je na mňa moc smutné, to čítať veľmi nechcem 8D možno raz sa k tomu dostanem ale inak ma to zatiaľ neláka.

      Odstrániť
  6. Vážne vydarená recenzia, kniha vyzerá dobre... Možno na ňu niekedy bude nálada.:) Dám si ju do maybe-to-read.:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 8) Ďakujem, ja len a len odporúčam 8) a má to len 155 strán, to je veľmi rýchlo za tebou 8)

      Odstrániť
  7. Obálku to má nádhernú, len teraz si nie som istá, či som u niekoho na blogu nečítala poriadne negatívnu recenziu, ktorá ma od čítania odradila.
    Alebo to bolo na niečo iné? Už ani neviem. No ak vravíš, že to bolo super, možno si ti pridám do preplneného letného rozvrhu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemyslím si, že na toto existuje nejaká extra negatívna recenzia, stačí čeknúť GR, 2ka viem že sa nelúbila Melody, ale tento 1. diel je skvelý 8)

      Odstrániť
    2. Možno u nej som čítala recenziu na dvojku a nejako sa mi to poplietlo :D
      Budeš čítať druhý diel?

      Odstrániť
    3. hej jasné, jednoznačne 8) ale asi až cez víkend 8)

      Odstrániť
  8. 8D To som rada, že som ťa presvedčila, mne sa to veľmi páčilo 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Konecne zase som ti nasla stranku:P Prave dneska som to zacala citat, takze som zvedavaaaa:):)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Si sa ma nemohla proste len spýtať na adresu... 8D som rada, že to čítaš, je to super 8)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára