Harry Potter (#2): Tajomná komnata

BOOK


Originál: Harry Potter and the Chamber of Secrets (#2)
Autor: J. K. Rowling
Vydavateľstvo: IKAR, 2001
Čítané v jazyku: SK

Hl. postavy: Harry Potter
Vedl. postavy: Ron Weasley, Hermiona Grangerová, Ginny Weasleyová, Albus Dumbledore, Severus Snape, Hagrid, Nevill Longbottom, Minerva McGonagalová, Draco Malfoy, Lucius Malfoy, Fred Weasley, George Weasley, Colin Creevey, profesor Lockhart, Dobby,  ...
Hl. záporáci: Voldemort

Žáner?
fantasy - čarodejníci

Obálka?
Detská.

Strany?
352 strán deja + obsah a venovanie

Filmové spracovanie?
Áno, z roku 2002.

Má pokračovanie?
Áno, ďalších 5 častí.

O čo ide?
Pokračovanie príbehu o mladom čarodejníkovi Harry Potterovi, ktorí nastupuje do 2. ročníka Rokfortskej strednej školy čarodejníckej. Ešte vo svojej izbe je však varovaný neznámym škriatkom menom Dobby, ktorý ho varuje pred budúcim sprisahaním na škole. Vyskytlo sa tu viac temna, pretože niekto napádal študentov, ktorí potom skameneli. Hrozí zavretie školy, pretože sa znovu otvorila záhadná Tajomná komnata zlého Salazara Slyzolina, ktorí veril iba v čistú čarodejnícku krv. Je iba na Harrym, Ronovi a Hermione, aby zistili, kto za všetkým stojí a očistili aj pošpinené meno Harryho Pottera.

Humor?
Vtipné hlášky a dialógy študentov 8D

Nuda?
Nie, pretože sa riešilo jedno veľké tajomstvo ohľadom Tajomnej komnaty.

Láska?
Silné priateľstvo, ale aj detská zamilovanosť.

Akcia?
Súboj v Tajomnej komnate proti gigantickému hadovi a jeho pánovi.

Napätie?
Pri riešení záhady, kto je skutočným zloduchom, ktorý útočí na študentov.

Smrť?
Pre zloducha.

Koniec?
Víťazstvo dobra, dôvery, priateľstva a lásky nad zlom, ale našich hrdinov čaká v ďalších dieloch ešte veľa dobrodružstiev.

Čo som čakala?
Knižku som brala ako pokračovanie 1. úspešného dielu a vedela som, že aj táto bude veľmi dobrá.

Čo som dostala?
V tejto knihe dostal viac priestoru aj Ron, pretože Hermiona neskôr skamenela a tak sa pátrania a záverečnej bitky nezúčastnila. Veľmi sa mi lúbila postava Luciusa Malfoya, ktorí bol taký správne zlý 8D a takisto profesora Lockharta, ktorý bol proste hlúpučký 8D
Harry má v tejto knihe aj obdivovateľku - Ginny a fanúšika - Colina.
Zaujímavosťou bola existencia hadieho jazyka, ktorý Harry aj Voldemort ovládali a veľmi sa mi páčilo, že sme nazreli do mladosti najväčšieho zloducha. Harry sa postupne dozvedá tajomstvá zo svojej minulosti.
Ak vás zaujala 1. časť, musíte si prečítať aj túto 8D Podľa mňa je ešte lepšia, lebo každý novým dielom sa aj samotný autor zlepšuje, pozná nové veci, má aj iný pohľad na príbeh, niekedy pokračovania nevyjdú, ale Harry Potter séria je skvelá 8)


100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 5 z 5 hviezdičiek



E_V_E   

Komentáre