Noční lovci #2: Jednou nohou v hrobě

BOOK


Originál: Night Huntress #2: One Foot in the Grave
Autor: Jeaniene Frost
Vydavateľstvo: FANTOM Print, 2012
Čítané v jazyku: CZ

Hl. postavy: Cat
Vedl. postavy: Bones, Tate, Juan, Don, Noah, Cooper, Dave, Annette, Denise, Randy, Rodney, Belinda
Hl. záporáci: Ian, Max

Žáner?
fantasy - upíri

Obálka?
Celkom fajn, len Catine vlasy mi trochu vadia.

Strany?
231 strán deja + venovanie a poďakovanie

Filmové spracovanie?
Nie.

Má pokračovanie?
Kníh je dokopy 7 + niekoľko medzinoviel.

O čo ide?
Poloviční upírka Cat Crawfieldová už čtyři roky pracuje pro vládu. Nyní vede vlastní tým, který vycvičila k boji s nemrtvými. Tímto způsobem zužitkovala bojový výcvik, který získala pod vedením svého bývalého přítele, lovce upírů Bonese. Toto období jejího života je však i po letech citlivé a Cat se stále nedokáže vyrovnat s tím, že Bonese byla nucena opustit. Ona a její muži jsou natolik nebezpeční, že někdo z nemrtvých se rozhodl vypsat odměnu za její hlavu. Cat je v těžkém ohrožení života a její jedinou nadějí na přežití je Bones, který nečekaně opět vstoupil do jejího života. A jakkoli se Cat snaží udržet jejich vztah na profesionální úrovni, pomalu jí dochází, že touha přetrvává. A že ji Bones tentokrát už odejít nenechá.

Humor?
Cat a Bones sypú jednu skvelú hlášku za druhou a ako obvykle aj so sexuálnym a ironickým podtextom. Nedá sa neusmievať.

Nuda?
Nie, vždy som sa dobre bavila.

Láska?
Cat a Bones sú pre seba proste stvorení a ja dúfam, že budú spolu úplne že naveky! 

Akcia?
Okamžite na začiatku, na konci a v priebehu celej knihy pri zabíjaní upírov.

Napätie?
Príbeh je odľahčený humorom, romantikou a sexom, ale naskytnú sa aj napäté a nebezpečné situácie.

Smrť?
Áno.

Koniec?
Zaujímavé vyriešenie problému a načrtnutie ďalšieho dielu.

Čo som čakala?
1. diel bol úžasný, od 2ky som čakala to isté.

Čo som dostala?
Na začiatku sa dostávame do času 4 roky po Catinom odchode od Bonesa. Hneď sa všetko začína akciou a človek sa nikdy nenudí. Cat je veliteľkou partie chlapov, ja som si to nazvala vojenská SWAT jednotka 8D Zabíjajú upírov na čele s polovičnou upírkou Cat vycvičenou na zabíjanie. Napriek tomu, že Bones sa v prvých kapitolách neobjavuje, začiatok knihy ma očaril. Z Cat je super bad-ass zabijak, čo síce bola aj v 1. dieli, ale teraz je ešte viac cool. Veľmi sa mi páči, ako sa vie za seba postaviť, ako zbije každého, kto odvráva a aj keď aj ona poslúcha rozkazy, predsa si robí po svojom a za svoju jednotku by zomrela. Preto som sa veľmi divila, že akonáhle sa na scéne objavil Bones, nejako sa umiernila. Akoby ju Bones oberal o schopnosť racionálne myslieť 8D Neskôr sa vrátila do pôvodného bad-ass režimu, ale v niektorých chvíľach knihy mi pripadala ako očarovaná.
V knihe je omnoho viac akcie, nebezpečenstva, bojov s upírmi a krásne obnovená vášeň a romantika medzi Cat a Bonesom, ktorá vás sprevádza celou knihou. Toto je druh lásky, ktorá čitateľa úplne pohltí. Páči sa mi aj, že hrdinovia nie sú stredoškoláci, vedú reálny, nebezpečný život a majú v živote jasný cieľ.
Zase sa dozvieme niečo viac o upírskej komunite, nahliadneme do ich systému klanov, posunieme sa zase o niečo ďalej a najavo vyjdú veľmi zaujímavé skutočnosti o minulosti hrdinov.
Veľkým plusom je, že je v knihe kopa chlapcov! 8P Samí pekní odvážni chlapáci ochotní položiť život za správnu vec. No ktorá žena by sa nepotešila? 8P
Táto séria je jedna z mojich obľúbených. Je tam nebezpečenstvo, upíri, láska, sex, super bad-ass hrdinovia... Autorka ma dokáže vtiahnuť do príbehu okamžite. Držím palce hrdinom, aj ich chcem občas prefackať. Vytvorila skvelé charaktery a dobrú myšlienku. Upíri u mňa vždy bodujú a s toľkým humorom a romantikou v knihách ani nie je veľmi čo pokaziť. Aj keď považujem 2ku za slabší diel ako 1tku, stále je to skvelé čítanie a určite by ste si knihu nemali nechať ujsť.


100 ľudí, 100 chutí...
ale u mňa... 4.5 z 5 hviezdičiek



E_V_E

Komentáre

  1. Párkrát už jsem přemýšlela nad tím, že bych si přečetla první díl Nočních lovců, ale asi mě odrazovalo to, že je to upířina. :D Nicméně jsem díky tvé recenzi docela změnila názor, protože to nakonec vypadá docela zajímavě, takže tuhle sérii už zavrhovat nebudu. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som veľmi rada, že som pomohla 8) Určite nezavrhuj, je to skvelá upírska séria! 8)

      Odstrániť
  2. Čooo? :D Ono sa to bude diať až po štyroch rokoch? :D To som ani nevedela. Už si to vážne musím prečítať, ale keď tých kníh je tak brutálne veľa a už je tu aj škola a okrem toho chcem ešte aj písať... to sa ani nedá stíhať. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. 2. diel sa odohráva 4 roky po 1. dieli áno 8) Ale nie je to na škodu, je to veľmi zaujímavé, rozhodne odporúčam pustiť sa do tejto časti série 8)

      Odstrániť
  3. hej, dvojka bola troška slabšia než jednotka, ale aj tak stále skvelá! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Právě jsem dočetla první díl Nočních lovců, moc se mi líbil, takže jsem objevila novou oblíbenou sérii :) Snad bude 2.díl stejně skvělý! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že sa páčilo, ja milujem túto sériu 8)

      Odstrániť
  5. Fakt som na to zvedavá, keď ste všetci z toho tak nadšení... a sľubujem, že vrátim skôr ako po pol roku :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že budeš mať všetky 3 časti prečítané za týždeň 8D

      Odstrániť
  6. Ako jednotka bola práve preto lepšia, že tam bolo medzi nimi viac iskry.. keď ešte neboli spolu.... no dvojka nieje o nič horšia :) zbožňujem túto sériu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tu bolo tiež dosť iskier 8P len tam sa proste spoznávali, bolo to trochu iné, tu sa normálne lúbia 8)

      Odstrániť
  7. Akurát to dočítavam a máš pravdu začiatok bol proste taký iný, Cat zmenená a tak proste :D Aj to ako sa prvý raz objavil v Bones v tejto knihe bolo skvelé a tak potom to už tak trošku opadlo ale stale je to vynikajúce (knihu akurát dočítavam, som na 75%) .. Inak, pekná recenzia ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. skvelá recenzia, páči sa mi štýl, kým ich píšeš.. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Dvojka mě fakt chytla, asi to bylo i úplnou změnou prostředí a fůrou nových lidí, ale knihu jsem neodložila, dokud jsem nedočetla :) A Cat a Bones tady byli dokonalí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som knihu tiež neodložila a tá zmena prostredia sa mi veľmi lúbila 8) Len som fakt mala problém niekedy z niečím malým 8)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára